Отчет: Президентът все по-уверено задавал политическия дневен ред

Радев се похвали, че работи за модернизирането на България
Обновена: 28 яну 2020 10:24 | 28 яну 2020 10:23, Камелия Цветанова
76
Отчет: Президентът все по-уверено задавал политическия дневен ред
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Президентската институция все по-уверено задава политическия дневен ред, смята държавният глава Румен Радев.

Като последен пример за това той посочи изборното законодателство по време на отчета си за третата година от работата си на "Дондуков" 2.

Държавният глава смята, че парламентът за пръв път е започнал да разглежда промени в изборното законодателство, когато трябва.

"В тази трета година ние продължихме нашата отговорна мисия с последователност. Президентската институция продължи да отстоява правовата държава и интересите на гражданите, да задава дневния ред по важни обществени теми, да стимулира дебата между институциите и гражданите, да обединява около обществено значими каузи, да работи за модерното развитие на България, да отстоява българския интерес", коментира Радев.

Той оцени дейността си като бариера срещу лобисткото законодателство.

"Там, където виждах, че има нарушение на Конституцията, сезирах Конституционния съд. Обществената реакция потвърждава правотата на моите тези", каза още държавният глава.

Според него през изминалата година той е засилил и диалогът си със синдикатите и работодателите.

Радев открои още като фокус на работата си детското здравеопазване, образованието, засилването на децентрализирането на общините, опазването на историческата памет и културното наследство.

"Развитието на въоръжените сили е мой върховен приоритет като главнокомандуващ", допълни той.

Очаквайте подробности! 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още по темата: армияотчетРумен Радев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой не знае, че Решетников ни натресе този "натовски" генерал ?Кой е чул от Радев възмущение от наглия руски шпионаж и заплахите на Кемъл към България ?Кой е чул от Радев поне една добра дума за България, ЕС и НАТО след като е натовски генерал ?Кой още се съмнява, чий интереси защитава Радев, като плюе държавното управление ?Кой не знае, че Радев превърна Президенството в Щаб-квартира на опозиционната секта "русофилско братство" ?С тези си действия и бедствия той е основна национална заплах
57
1
 
6
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 4 години
Радев пак си е дал самооценка, но дали и ген.Решетников е на същото мнение ... ???
56
6
 
4
 
! Отговори
Бахуро преди 4 години
По никакъв начин не харесвам Радев, но на фона на всички останали, той е последният, който трябва да се разследва за каквото и да е. Дори и самият Гешефт, понеже е много интересно как в документите за КТБ не забелязва абревиатурата ДП и ДП1 срещу точно най-големите суми :D
55
5
 
3
 
! Отговори
:)) преди 4 години
До ЩерюКакво крие Гешев зад кьорфишеци шпиони дипломати и импичмант на Радев? Какви са тия на пръв поглед глупави изхвърляния / преоткрива колелото/ за дипломат. служби/ и тълкува погрешно текста от Конституцията? Защо Гешев си излага така?
54
2
 
7
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Импийчмънт на Радев - слугата на Москва в БГ!
53
4
 
1
 
! Отговори
:)) преди 4 години
До 52 АнонименЖалваш ли се? Оплакваш ли се от ген.Радев, бре гербераст :)) пп. в някои от точките ти има доста фантазия/измислица / като че Радев бил лобирал за конкретен тип самолет та дори той да е европейско производство, а не защитавал принципна позиция за конкурсното начало/, но това се вижда! Иначе така подредини опорните точки издигат ген.Р.Радев още повече в очите на негерберастите!
52
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Освен в Русия никъде другаде не го канят.
51
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гешев пита за теб Румба...
50
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е, ще му изтраем мурафетите още няколко години, после шут и на бунището на историята ама с доживотна президентска заплата.
49
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По тона ми напомня изказванията на др. Тодор Живков на Х конгрес на БКП. Е как пък за едно нещо не каза, че съжалява или не е успял - все най-добрия! Абе, човек, изчакай другите да го кажат за теб, така олекваш!
48
10
 
8
 
! Отговори
ННС преди 4 години
Ама вие сериозно ли..плюете този доста достоен човек,за да защитите един ***...при чието уравление България е най-бедната в Европа!!!!
47
7
 
19
 
! Отговори
решетников преди 4 години
тоя *** изкукурига тотално
46
7
 
25
 
! Отговори
Тодар Правешки преди 4 години
До СССРДоколкото си спомням, най-великия Президент за всички времена беше Георги Седефчов, известен още като агент "Гоце"!Сега се оказва, че е шофьора на самолет. Раздвоен съм другарю. Не може да има двама най-велики, трябва да е един!Както винаги съм казвал, комунизма и алкохола не са простили на никого!
45
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Радев -- каза на Депутатите, че им остава една седмица и си затвори вратата за Парламента- подстрека летците от Графигнатиево за бунт и си затвори вратата за Премиера- озъби се на Макрон, че не му иска каналджиите на бежанци и си затвори вратата за Европа- лобира за "Грипен", но му купиха истребители F16- прави всякакви гадости против избирането на Прокурор и си отвори вратата за Затвора
44
13
 
20
 
! Отговори
Ку*росмук преди 4 години
"СКОРО ЩЕ НАСТИГНЕМ РУМЪНИЯ ПО БОРБА С КОРУПЦИЯТА, ЩЕ ИМАМЕ ПРЕЗИДЕНТ В ЗАТВОРА..."============================Ще настигнем Румъния тогава, когато корумпираната ТИКВА влезе в затвора доживот!
43
15
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
СКОРО ЩЕ НАСТИГНЕМ РУМЪНИЯ ПО БОРБА С КОРУПЦИЯТА, ЩЕ ИМАМЕ ПРЕЗИДЕНТ В ЗАТВОРА...
42
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
КАК МОЖЕ ВАСАЛ НА АЗИАТЦИ ДА МОДЕРНИЗИРА ДЪРЖАВАТА? - НОНСЕНС!
41
14
 
11
 
! Отговори
ГРОБАР преди 4 години
"толкова успешно го задава, че машата на КОЙ - главния Гешев ще го разследва"===========================ГешеФта бе избран за гл.прокурор на МАФИЯТА за да защитава престъпното им управление и, резултата не закъсня - дори си позволи да разследва най-достойния президент който сме имали! :((((
40
13
 
24
 
! Отговори
пияница мистик преди 4 години
Евала на прецедентчето Зелен московски чорап. Умря ромката де го хвалеше и почна сам да си се хвали. Че и в трето лице си говори сам за себе си, като лудите Императори
39
13
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Радев е национален предател защото искаше да ни набута недните за защита на нашето небе Грипени и то без въоръжение.