На какви цени МО продава имоти? Каракачанов ще отговори в НС

Според "Атака" военните продават на безценица
32
 На какви цени МО продава имоти? Каракачанов ще отговори в НС
Снимка: БГНЕС
Военният министър Красимир Каракачанов ще бъде изслушан утре в парламента, за да отговори на въпросите на депутатите за продадените имоти от ведомството.
 
Искането за това дойде от "Атака".
 
Вицето ще трябва да обясни и каква е кадровата му политика.
 
Според Десислав Чуколов МО продава на безценица имоти с отпаднала необходимост. Каракачанов е влязъл през месец май в министерството, а първите сделки за имоти са започнали юни-юли.
 
"Кога стана министър, кога обърна министерството в агенция за недвижими имоти?", попита риторично Чуколов.
 
В края на миналата седмица той цитира няколко сделки, сред които парцел в местност край Пловдив, който бил продаден на цени от 9,80 лв. на кв. м., а реално пазарната цена била най-малко 50 лв. на кв.м.
 
"Т.е. МО го продава на цени пет пъти по-ниски от пазарните. Готвят се продажби на парцели на бул. "Цар Борис Трети" в София, в "Драгалевци", на Околовръстния път, край Божурище", каза още Чуколов.
 
Според него много апетитни имоти по Черноморието ще бъдат пуснати за продан.
 
В Несебър ставало въпрос за 96 декара на цена от 52 лв. на кв.м, като най-ниската пазарна цена там била 86 лв. кв.м.
 
"Има и още и не става въпрос за 5-10 декара, а за цели полуострови. Продават се парцели около Царево, край Созопол, всичко това подлежи на застрояване", каза още Чуколов.

32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
0
 
! Отговори
ГЕОРГИЕВА, СОФИЯ преди 4 месеца
НА ВСИЧКО ОТГОРЕ И КАРАКАЧАНОВ ЗАПОЧНАЛ ДА КРЕЩИ, КАКТО КРЕЩИ ПРЕМИЕРЪТ! И ОБИЖДА ХОРАТА, КАКТО И ПРЕМИЕРЪТ, ТАКА НАРЕЧЕН, ОБИЖДА? АБЕ ВИЕ СЛУГИ НА НАРОДА ЛИ СТЕ ИЛИ ГОСПОДАРИ? КАКВА КЛЕТВА ПОЛАГАХТЕ В НС? ЗАЩО НЕ СЕ ПОГЛЕДНЕТЕ И НЕ СЕ ЧУЕТЕ КАКВО ГОВОРИТЕ И КАКВО ВЪРШИТЕ? НА КАКВО СТЕ ЗАПРИЛИЧАЛИ?!
28
0
 
0
 
! Отговори
ГЕОРГИЕВА, СОФИЯ преди 4 месеца
КАРАКАЧАНОВ, КАТО РАЗПРОДАДЕ ЗЕМИТЕ И ИМОТИТЕ НА МИНИСТЕРСТВОТО, КАК ЩЕ СЕ ВЪЗСТАНОВЯВА БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ? ОТ КЪДЕ НОВИ ЗЕМИ, НОВИ КАЗАРМИ, НОВИ АДМИНИСТРАТИВНИ СГРАДИ И ЖИЛИЩА ЗА ВОЕННИТЕ? ОТ КЪДЕ ЩЕ ВЗЕМЕШ СЕГА НЕОБХОДИМИТЕ ЗЕМИ И ПОСТРОЙКИ? ЗА ТВОЯ СМЕТКА ЛИ ЩЕ ГИ КУПУВАШ И СТРОИШ? ИЛИ БЕДНИЯТ БЪЛГ. НАРОД И ТОВА ЩЕ ТРЯБВА ДА ОТГЛАДУВА? А УНИЩОЖЕНОТО ВЪОРЪЖЕНИЕ? ЗА ВИНОВНИЦИТЕ НАЙ-СТРОГИ НАКАЗАНИЯ ОТ БЪЛГ. НАРОД ДА СЕ НАЛОЖАТ! ТОВА Е ПРЕДАТЕЛСТВО!!! КАКВО ЗНАЧИ ДАНЪЧНА ОЦЕНКА ПЛЮС 10 %?
27
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Взехте бизнеса с паспортите. Субсидията не стига, малките патриотчета искат да папкат.

Патриотично ще подарим имотите на патриотични българи и ще чакаме да мине давността.
26
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
ДА НЕ СЕ ОКАЖЕ, ЧЕ ПАСПОРТИТЕ СА ПО СКЪПИ ОТ ИМОТИТЕ
25
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Без решението на обществен контролен надзорен ревизионен орган при толкоз партии по решения с разрешения от участието им в парламент функциониращ на основа техни си платформи неизвестни за мнозинството и обвързаноста им с реалността в държавното управление как параметри за организирано действие в стопанско икономическо финансово значение за развитие не могат да ги продават,и пример при еднопартийно държавно управление на обществото има от негово име държавен контролнен надзорен ревизионен орган.
24
0
 
3
 
! Отговори
бай х преди 5 месеца
шкембе войвода продава имотите по евтино от паспортите ....
гоуем бизнесмен , гоуем патриот ..... аир да не види
23
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Само ще ви дам пример каква е схмата:
В Пловдив преди години някак си общината решиха да продадът една земя в центъра на града. После се оказа че е национално наследство че има римски остнки. Общината изкупи обратно земята на 5-на цена, някой от “нашите” забогатя с млн евро. Днес, същата тази земя е потънала в треволяци и храсти по 2 метра. Е та така е ...
22
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Армейски имоти са всички казрми и поделения,заедно с погребите и полигоните.Кой
иска да свали на България гащите? Кой? Да излезе една крачка пред строя!!!
.......За предателство към Род и Родина - ЗАТВОР,без право на замяна!
21
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Да излезе Бойко Родолюбец и да обясни защо и как се продават отчуждени и изплатени от държава имоти във владеене на Българската Армия. Този пишман патреот/чакаджииа не го питайте нищо.Той не знае,защото е .Комсомолски секретар от Интернационала тръгнал да обяснява за Българската неприкосновеност.Пази Боже от такива шизофрении народът ни в бъдеще.Хора.Избирайте си политиците на ниво ,,гражданство''. Стига с този комунизъм,и неговите производни като борци,мутри,мафиоти,олигарси и разни миндераси.
20
3
 
1
 
! Отговори
Неминон преди 5 месеца
До Анонимен
А ти какво правиш тук, а не си хванал Терминал 1, 2 към Германия или друга "читава държава"? Или само можеш да даваш акъли?
19
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
В Германия например дали пак така се случват нещата?
Или в друга читава държава?
Затова Терминал 1, 2 и забравяне на лошия сън България! Пак ще се гърчите, но поне децата ви ще имат някакъв шанс.
Тук не.
18
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
мо преди 15г продаде Наш имот 11 декара в София , препродадено после през 5 фалирали фирми с което всички следи заметени и никакъв шанс да съдиш или осъдиш .
17
2
 
9
 
! Отговори
venix преди 5 месеца
Моше.ници! Заради лични облаги, продадохте това, което нашите родители създадоха! Бял ден да не видите!
16
0
 
8
 
! Отговори
komitataе в политика преди 5 месеца
нещо което е създавано с години сега само с е разпродава а армията ни е рехава -не трябва да се продават имоти и с е застрояват с жилища -утре може да трябват и няма откъде да с е вземат.Да се решават такива казуси трябва решение на парламента и подпис от главнокомандващия в случая президента -останалото буди съмнение ,непрозрачност ///
15
0
 
8
 
! Отговори
Христо Ботьов преди 5 месеца
Питам се на кой прокурор ще се наложи да разследва тез псевдо сделки след 30 год .
Сега му е времето!!!!!!!
14
0
 
11
 
! Отговори
МАФИЯ МАФИЯ преди 5 месеца
МАФИЯ
13
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
На кого пречат имотите на Армията? На кого? Ако иматакъв,нека излезе напред пред народа и го каже.Нека го видим всички тоя ,,българин''.Кой е ТОЙ ?
Армейски имоти са всички казрми и поделения,заедно с погребите и полигоните.Кой иска да свали на България гащите? Кой? Да излезе една крачка пред строя!!!
.......За предателство към Род и Родина ..........................................................................................................................................................
12
1
 
8
 
! Отговори
Жеко куршума преди 5 месеца
В крайна сметка, който купува плаща пазарната стойност. Но разликата........, разликата между двете стойности е важна.
11
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Имотите на Армията са неприкосновени.Никой няма право да пипа там.Армията един път е платила с държавни пари на чорбаджиите за да се сдобие с тези имоти.Никой няма право да го разпродава като агенция за недвижими имоти.Който го направи подлежи на разстрел без присъда.Народа къде блее?
10
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
То от държава вече всичко стана частни феодални владения!Разпарчедосана и окрадена територия!Пък вчера ми веят байраци за освобождение някакво си!