Вслушват ли се управляващите в протестиращите?

Властта вече е готова с ремонта на кабинета
22 юли 2020 22:35, Нели Христова
109

Управляваща коалиция се готви за ремонт на кабинета. Според депутата от НФСБ Христиан Митев ситуацията в момента е доста динамична и променяща се.

"Но това доказва едно - че управляващата коалиция се вслушва в част от исканията на протестиращите", каза Митев за Bulgaria ON AIR.

По думите му предстоят промени в персоналния състав на Министерския съвет, а какви точно ще са те, ще бъде ясно утре на Коалиционния съвет.

"Има много групи с различни искания - като тръгнете от плакати с отмяна на Закона за социалните услуги, минете през искания за Велико народно събрание, искания за промяна на мястото на прокуратурата от съдебната в изпълнителната власт, включително и хора, които протестират срещи 5G мрежите", каза депутатът.

Според него целта е не просто да бъде откликнато на исканията за промяна, а да бъде направен анализ на работата на всеки един от министрите.

"И тези, които не се справят, да бъдат сменени", заяви Митев.

По негово мнение правителството е допускало грешки, но се прави всичко възможно пропуските да бъдат отстранени.

"Давам примера с решението по отношение на студения резерв, като подобна грешка от страна на държавата, която в момента ще бъде поправена", добави гостът в студиото.

Според Митев прави впечатление, че протестиращите по повод Закона за хазарта не са излезли миналата седмица, когато промените са гледани в Комисията по бюджет и финанси.

"Техните протести са икономически мотивирани, аз ги разбирам. Освен това да процъфтява хазартът в България, ние имаме и задължение към останалите граждани да ограничаваме хазартната зависимост. Няма как да я ограничим като оставим сегашното масово разпространение на хазарт във всяко малко градче в страната", увери той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
0
 
0
 
! Отговори
akudд преди 3 години
БЪЛГАРИТЕ. ние сме нацията която иска ред , законност, справедливост, но ни е страх от електронното правителство , защото няма да можем да крадем
79
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама вижте беквокалите на Фигуранта, които му организират протеста - "Отровната трио" Куку, Пипи и Ян Бибиян - нищо не правещи креатури, копие на Славков, чието мото на живот бе: Мене не ме търсете за работа !Ами вижте протестиращите - млади, сити, добре ситуирани хора, потомци на най-задоволената и пред и сега номенклатура, чиито аргументи са някакви общи гумени искания от сорта: "нищо не е добре", "искаме нормална държава", "омръзнаха ни тия", в същност протеста им е за Парите от фотошопа.
78
5
 
7
 
! Отговори
Страхливец Радев преди 3 години
Къде се скри вече 10 дни Метежникът-Фигурант Радев ? Май го е Страх и се е скрил като мишок както по време на карантината !
77
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
През последните две седмици "протестиращи" няма. Има една шепа платени циркаджии и гюрултаджии, плюс неколкостотин сеирджии.Протести имаше в началото на 1990 и 1997 г.
76
4
 
7
 
! Отговори
Все едно преди 3 години
Лудите в психиатрията да обсъждат и свалят директора на лудницата!
75
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе интересно, защо не чухме от протестиращите да скандират, че Управляващите им провалят "европейското бъдище" както се изрази Фигуранта, когато вдигна юмрук и ги нарече борци за " "свобода" ?Легенда: Радев = жалка фигура с главна буква - Фигурант
74
2
 
5
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 3 години
Наличието на повече от четиристотин болници,повечето имат една единствена функция , а тя е да дърпат ресурс от НЗОК правилно ли е?Грижата за зависимостите на нацията от страна на политиците е повече от лицемерна.
73
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ОП като цяло са воденичен камък за всяка власт.Партиите там поощряват глупостта и простотията и закопаха европейската визия на ГЕРБ.
72
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРБ трябва да търси нов коалиционен партньор.ВМРО доказа своята изключителна некомпетентност.Милен Михов е позор за всяка партия той в парламента.Един негодник изхвърлен от ВТУ позорно е в парламента.
71
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Несериозни са мотивите на Фигуранта и Зайчарника му за този протест.Мутрите не са от вчера, а най-малко от преди 30 години.И точно когато ГЕРБ предприе гоненето им вън, Радев, Зайчарника му и червената Мафия скочиха и срещу Прокуратурата и ГЕРБ, защото било избирателно !!!Нека тогава да отговорят на въпроса: Какъв е проблема, щом са за "Мутрите вън", ако са чисти ?Легенда: Радев = жалка фигура с главна буква - Фигурант
70
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чуваме ви, чуваме ви....Оставаме..е...е !
69
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хр. Иванов дето прие софтуера за подреждане на дела ,та делата на Божков да се гледат от определени не случайно съдии. И иска ограничаване на правата на гл. Прокурор , точно както иска дубаеца. Как са се сдружили Радев, Хр. Иванов, дубаеца, бабекян, водещ Ог. Стефанов.
68
8
 
1
 
! Отговори
Филип Фратев преди 3 години
Долу Бойко!Дайте ми пари от 29-те млд. ? за молекулата ми за Ковид-19 иначе я продавам на американците!!!Чу ли Бойко!!!Зиг - Хайл...
67
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
15-20 човека ще затварят кръстовища, докога ще ги търпи полицията. И тия тъпани хората не могат да спят. Няма ли вече да се вземат мерки. Някои работят за разлика от тия безработни наркомани. Видяхте ги как изглеждат по тв.
66
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тревожното е, че Радев смята, че хулиганите от метро то юзразявали позиция.
65
4
 
13
 
! Отговори
Странджата преди 3 години
Прости Господи младите "протестиращи" *** чета те си мислят че са на футболен мач!
64
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия л.у.м.п.е.н.и. и терористи докога ще ги търпи държавата. Наркоманчета без работа и платените на дубаеца. Бой по тях до дупка. И вижте водачите им Божков, Манолова, Дончева, Лупи, Ог. Стефанов, бабекян, царските крадци. Това ли ще е промяната.
63
13
 
6
 
! Отговори
se преди 3 години
Може ли глухонеми да чуват? Като гледам действията им даже и не разбират какво казват хората.Единствено се събуждат като чуят звъненето на 29 милиарда през следващите 7 години. Това са новите ,,партийни номенклатурчици" които вкупом на избори отиват да гласуват.Нищо не се е променило в България.Една партия граби и си разпределя парсата.
62
6
 
5
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
Аз искам илюминатите да дойдат да ни управляват, защото те имат неограничена власт и въртят целия свят на малкия си пръст. Имат някакви направо свръх сили. Също така искам всички министри да са масони, защото те са супер богати и парите на целия свят са в тях. В другите партии искам да има рептили, защото те са извънземни и внасят технологии от Космоса. Да се пръска с кемтрейлс всеки ден, той помага да растем по-бързо, искам и масово 5G мрежи, за да ме следят и като се загубя да попитам къде съм
61
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ИЗКАНИЯТА дали не са ИСКАНИЯТА. КАКВО ''ИЗКАТ'' - да дойде на власт БКП, нямаме нищо против, на избирателите думите са в бюлетина.