Вслушват ли се управляващите в протестиращите?

Властта вече е готова с ремонта на кабинета
22 юли 2020 22:35, Нели Христова
109

Управляваща коалиция се готви за ремонт на кабинета. Според депутата от НФСБ Христиан Митев ситуацията в момента е доста динамична и променяща се.

"Но това доказва едно - че управляващата коалиция се вслушва в част от исканията на протестиращите", каза Митев за Bulgaria ON AIR.

По думите му предстоят промени в персоналния състав на Министерския съвет, а какви точно ще са те, ще бъде ясно утре на Коалиционния съвет.

"Има много групи с различни искания - като тръгнете от плакати с отмяна на Закона за социалните услуги, минете през искания за Велико народно събрание, искания за промяна на мястото на прокуратурата от съдебната в изпълнителната власт, включително и хора, които протестират срещи 5G мрежите", каза депутатът.

Според него целта е не просто да бъде откликнато на исканията за промяна, а да бъде направен анализ на работата на всеки един от министрите.

"И тези, които не се справят, да бъдат сменени", заяви Митев.

По негово мнение правителството е допускало грешки, но се прави всичко възможно пропуските да бъдат отстранени.

"Давам примера с решението по отношение на студения резерв, като подобна грешка от страна на държавата, която в момента ще бъде поправена", добави гостът в студиото.

Според Митев прави впечатление, че протестиращите по повод Закона за хазарта не са излезли миналата седмица, когато промените са гледани в Комисията по бюджет и финанси.

"Техните протести са икономически мотивирани, аз ги разбирам. Освен това да процъфтява хазартът в България, ние имаме и задължение към останалите граждани да ограничаваме хазартната зависимост. Няма как да я ограничим като оставим сегашното масово разпространение на хазарт във всяко малко градче в страната", увери той.


109
Още от Политика
Предсрочните избори биха означавали тежка политическа криза
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
0
 
0
 
! Отговори
Ебетв си майката преди 2 седмици
ГЕРБ
83
0
 
0
 
! Отговори
akudд преди 2 седмици
БЪЛГАРИТЕ. ние сме нацията която иска ред , законност, справедливост,
но ни е страх от електронното правителство , защото няма да можем да крадем
82
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ама вижте беквокалите на Фигуранта, които му организират протеста - "Отровната трио" Куку, Пипи и Ян Бибиян - нищо не правещи креатури, копие на Славков, чието мото на живот бе: Мене не ме търсете за работа !
Ами вижте протестиращите - млади, сити, добре ситуирани хора, потомци на най-задоволената и пред и сега номенклатура, чиито аргументи са някакви общи гумени искания от сорта: "нищо не е добре", "искаме нормална държава", "омръзнаха ни тия", в същност протеста им е за Парите от фотошопа.
81
5
 
7
 
! Отговори
Страхливец Радев преди 2 седмици
Къде се скри вече 10 дни Метежникът-Фигурант Радев ? Май го е Страх и се е скрил като мишок както по време на карантината !
80
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
През последните две седмици "протестиращи" няма. Има една шепа платени циркаджии и гюрултаджии, плюс неколкостотин сеирджии.
Протести имаше в началото на 1990 и 1997 г.
79
4
 
7
 
! Отговори
Все едно преди 2 седмици
Лудите в психиатрията да обсъждат и свалят директора на лудницата!
78
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Абе интересно, защо не чухме от протестиращите да скандират, че Управляващите им провалят "европейското бъдище" както се изрази Фигуранта, когато вдигна юмрук и ги нарече борци за " "свобода" ?

Легенда: Радев = жалка фигура с главна буква - Фигурант
77
2
 
8
 
! Отговори
карачанаков преди 2 седмици
Така,президента се разграничава от другаря Еленко може да е от ЩАБА му ,но не е на щат,
значи може да си прави каквото иска.Ако обаче същият този другар Еленко участник в протестите бе отупан от полицаите фигуранта щеше да ореве света ,че има насилие на
хора от неговия ЩАБ и да поиска оставката на министъра на вътрешните работи.
76
2
 
5
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 2 седмици
Наличието на повече от четиристотин болници,повечето имат една единствена функция , а тя е да дърпат ресурс от НЗОК правилно ли е?Грижата за зависимостите на нацията от страна на политиците е повече от лицемерна.
75
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
ОП като цяло са воденичен камък за всяка власт.Партиите там поощряват глупостта и простотията и закопаха европейската визия на ГЕРБ.
74
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
ГЕРБ трябва да търси нов коалиционен партньор.ВМРО доказа своята изключителна некомпетентност.Милен Михов е позор за всяка партия той в парламента.Един негодник изхвърлен от ВТУ позорно е в парламента.
73
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Несериозни са мотивите на Фигуранта и Зайчарника му за този протест.
Мутрите не са от вчера, а най-малко от преди 30 години.
И точно когато ГЕРБ предприе гоненето им вън, Радев, Зайчарника му и червената Мафия скочиха и срещу Прокуратурата и ГЕРБ, защото било избирателно !!!
Нека тогава да отговорят на въпроса:
Какъв е проблема, щом са за "Мутрите вън", ако са чисти ?

Легенда: Радев = жалка фигура с главна буква - Фигурант
72
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Чуваме ви, чуваме ви....Оставаме..е...е !
71
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Хр. Иванов дето прие софтуера за подреждане на дела ,та делата на Божков да се гледат от определени не случайно съдии. И иска ограничаване на правата на гл. Прокурор , точно както иска дубаеца. Как са се сдружили Радев, Хр. Иванов, дубаеца, бабекян, водещ Ог. Стефанов.
70
8
 
1
 
! Отговори
Филип Фратев преди 2 седмици
Долу Бойко!

Дайте ми пари от 29-те млд. € за молекулата ми за Ковид-19 иначе я продавам на американците!!!

Чу ли Бойко!!!

Зиг - Хайл...
69
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
15-20 човека ще затварят кръстовища, докога ще ги търпи полицията. И тия тъпани хората не могат да спят. Няма ли вече да се вземат мерки. Някои работят за разлика от тия безработни наркомани. Видяхте ги как изглеждат по тв.
68
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Тревожното е, че Радев смята, че хулиганите от метро то юзразявали позиция.
67
4
 
13
 
! Отговори
Странджата преди 2 седмици
Прости Господи младите "протестиращи" *** чета те си мислят че са на футболен мач!
66
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Тия л.у.м.п.е.н.и. и терористи докога ще ги търпи държавата. Наркоманчета без работа и платените на дубаеца. Бой по тях до дупка. И вижте водачите им Божков, Манолова, Дончева, Лупи, Ог. Стефанов, бабекян, царските крадци. Това ли ще е промяната.
65
13
 
6
 
! Отговори
se преди 2 седмици
Може ли глухонеми да чуват?
Като гледам действията им даже и не разбират какво казват хората.Единствено се събуждат като чуят звъненето на 29 милиарда през следващите 7 години.
Това са новите ,,партийни номенклатурчици" които вкупом на избори отиват да гласуват.
Нищо не се е променило в България.Една партия граби и си разпределя парсата.