Манфред Вебер: Правителството на България е напреднало по много теми

Председателят на групата на ЕНП застана зад Бойко Борисов
5 окт 2020 19:41, Нели Христова
204
Манфред Вебер:  Правителството на България е напреднало по много теми
Снимка: БГНЕС

"Проведохме добър разговор с Бойко Борисов за България". Това написа в Twitter председателят на групата на ЕНП в Европейския парламент Манфред Вебер.

"Оценката на Еврокомисията за върховенството на закона в България беше справедлива, показвайки, че има нужда от подобрения. Въпреки това правителството е напреднало по много теми, което го доближава до еврото и Шенген", написа още той.

Вебер изрази уважение към протестиращите в страната, но е на мнение, че изборите през март трябва да решат съдбата на страната.

Подкрепата от страна на ЕНП обаче не попречи на представители на различни протестни групи да организират демонстрации пред сградата на Европейския парламент, в чиято парламентарна зала тази вечер ще се състоят дебатите по резолюцията за върховенството на закона и основните права в България.

Протестираща представители на "Да, България", начело с партийния лидер Христо Иванов, изразиха недоволството си в Брюксел още в обедните часове. Пред сградата на парламента там бе е и евродепутатът Радан Кънев, който съобщи в официалния си профил в социалната мрежа, че ръководството на групата на ЕНП не му е дало право на изказване в днешния дебат.

"Намирам това за дълбоко погрешно, от гледна точка на дългосрочния интерес на ЕНП и вечните ценности, които партията защитава. На днешното заседание на групата на ЕНП, непосредствено преди дебата, ще направя последен опит да убедя ръководството на групата, че пасивната и защитна позиция вреди и на ЕНП, и на интереса на българските граждани и европейските данъкоплатци", написа Кънев, който уточни, че ще се възползва от правото си на писмено изказване в подкрепа на протестите с искане за оставка на правителството.

Очаква се пред сградата на Европарламента де се присъединят и други организатори на протестите в България - "Отровното трио". Има информация, че по-късно ще се съберат и подкрепящи протестите български граждани от Белгия и Нидерландия.

Дебатът в Европарламента днес ще започне около 20 часа българско време, като ще могат да се изказват само предварително определените от своите парламентарни групи депутати.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
149
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
2020 г. Председателят на ЕНП Манфред Вебер е нещо като някогашния представител на Съветския съюз в Съвета за икономическа взаимопомощ (СИВ) и Варшавския договор. Нещо като генералния секретар на КПСС Леонид Брежнев. На Брежнев му е било достатъчно Тодор Живков и БКП да са верни и послушни на Москва. Вернер иска същото от Борисов и ГЕРБ - и го получава.
148
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
О, да!! Напреднало е по темите кражби, шуробаджанащина, корупция и некадърност!! Това с темите!!
147
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пари на ръка не се дават !! Пускаш му една фактура той си ги взима от касата за пътното стройтелство става дума ! Маминия Фред кво се прави ..да няма отчисления и за него
146
5
 
2
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
Цяла България и цяла Европа е зад господин Борисов и легитимното правителство на ГЕРБ и коалиционните партньори0 успеха ж управлението не остана незабелязан ! Чест и адмирации господин Борисов ! Бъдете здрав и благословен !
145
1
 
4
 
! Отговори
Asan преди 3 години
Този е любовник на Андрей Ковачев и го въртят на 200:)
144
1
 
8
 
! Отговори
Сега преди 3 години
Стана ли ви ясно, Баце защо го подкрепят каквото и да направи. Защото им дава ресто от еврофондовете, че и от друго .
143
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разбира се че има голяма вероятност да си делят парите. Иначе няма обяснение на случващото се.
142
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия да не би да делят парите?
141
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да напреднеш по много теми не е толкова важно, колкото да напреднеш по правилните. Иначе ни е пределно ясно, че баце е бая напреднал, откакто пазеше колите на СИК под дъжда.
140
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нашият най голям враг се казва европейски съюз. Европа ще унищожи България...... Най голямия враг на България е българския *** от шумкарския произход!
139
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нашият най голям враг се казва европейски съюз. Европа ще унищожи България
138
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Правителството в България е БКП от последните 76 години. Затова България не съществува от 76 години - БКП_ЛАЙНААРРИЯ!!!
137
4
 
8
 
! Отговори
Хм !? преди 3 години
Вярно ли е, че Манфред Вебер прави системни опити да забременее от Бойко Борисов? При всяко пътуване на Борисов в Брюксел опитите се подновявали?
136
5
 
10
 
! Отговори
Ха-ха-ха... преди 3 години
Какво очакваме от Германия. Та нали от България източват по десетина петнадесет милиарда с помощта на профашистката партия ГЕРБ. Само банките трансферират почти десетина милиарда. А като се добавят и другите облагодетелствани от ЕНП и ГЕРБ структури източеното може и да стигне и двадесет милиарда. Освен това, като се прибавят милиардите, които Борисов дели с лицето на корупцията-Манфред Вебер, то картинката се прояснява. НИКОГА С ГЕРМАНИЯ! Те са фашисти!
135
1
 
17
 
! Отговори
ee преди 3 години
Ясна работа, след тези думи става ясно , че кражбата е над национална, световна ....
134
8
 
10
 
! Отговори
Един от народа преди 3 години
Е метежници, каза ли ви го шефа на най-голямата партия в Европа.Няма драми, няма притеснения - вървим уверено към Еврозоната и Шенген.Колкото и да се опитвате да съботирате процеса - вървим натам, а не към Сибир.Като ви знам извратените мозъци, очаквам сега да анатемосате бавареца и да му поискате оставката веднага с безумноизмислени доводи.Пълни *** - това сте вие !
133
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тиквата така направил фашисткия поздрав прилича на Мусолини .Дано да свърши като него ;)
132
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Евала, Борисов!Ще гласувам за теб.
131
2
 
6
 
! Отговори
А Фигуранта преди 3 години
Е долен ляв... Вече на всички е ясен Натовеца...!
130
0
 
10
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Демек на евродругарите им дреме дали,кой,колко и кога прибира от отпуснатите евросредства,стига да слушка,и да забатачва непрекъснато България.