Нинова скочи: Обещанията на Борисов за помощ в кризата – голи думи!

Не било предвидено финансиране по мерките в бюджетите за 2020 г. и 2021 г.
107
Нинова скочи: Обещанията на Борисов за помощ в кризата – голи думи!
Снимка: БГНЕС

След като премиерът Бойко Борисов обеща, че 400 милиона лева ще бъдат отпуснати в помощ на бизнеса и хората заради новите ограничителни мерки, червената шефка Корнелия Нинова го обвини в голи обещания.

Причината за това е, че нито в бюджета за тази година, нито в този за следващата тези средства са разписани.

"Докато депутатите от мнозинството отклонявахте вниманието с мъртвороден и печален опит за приемане на нова Конституция, правителството затвори държавата без да осигури грижа за хората", скочи тя.

Според нея, въпреки че е ясно, че от петък затварят училища, детски градини, молове, никой не знае откога ще влязат в сила компенсиращите загубите помощи.

Още по темата
"Здравето на хората е най-важното, но това затваряне трябваше да бъде съпътствано с икономически и социален план, правителството го направи без мерки, които да влязат в сила веднага", коментира соцлидерката.

Тя припомни, че през пролетта при първата вълна на коронавируса помощта за фирмите е дошла след 3 месеца.

"8% от фирмите са се възползвали от мярката 60:40", цитира тя данни на работодателите.

"Обещанията на Борисов са голи думи, защото ги няма в бюджета за настоящата година, а в бюджета за 2021 г. няма предвиден нито лев за новините мерки, които обещавате днес, това е още хаос в хаоса досега", обвини още Нинова.

Тя отново призова днес да не бъде обсъждан бюджетът за следващата година, а преди това да бъдат разписани конкретните помощи заради ограниченията.

"Българите имат нужда от подкрепа, всеки трябва да почувства грижата на държавата, а тя има има нужда от здрав разум, спокойствие и сигурност", коментира Нинова.

Според нея финансовият министър ще каже, че парите за помощите ги има, но явно ще се прехвърлят от други пера. Въпросът обаче бил в това какво ще стане с тези сектори, за които са били предвидено първоначално тези средства.


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
0
 
3
 
! Отговори
Нищо ново преди 1 месец
До Анонимен 89: Наистина интересен журналистически речник демонстрират в статиите на Д Н Е С бг. Никой политик не "казва" нещо. Или скача, или отсича - друго няма.
Ето и сега: Корнелия Нинова скочила. Сигурно може да скочи, щом може да язди кон, но не вярвам да го прави в НС . Виж ако Бойко скочи, наистина ще бъде събитие килограмите му станаха доста.
90
6
 
0
 
! Отговори
Тикволандия преди 1 месец
“Тя припомни, че през пролетта при първата вълна на коронавируса помощта за фирмите е дошла след 3 месеца".
Да видим след колко месеца ще дойдат сега. Нещо ми подсказва, че няма да е по-рано от края на февруари. Корнелия Нинова пак ще излезе права, но това не пречи цял ден да я оп'люват гербаджийските тролове.
89
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ПРАВИТЕЛСТВОТО Е ВИНОВНО ЗА ХАОСА И ПРОВАЛА НА ЗДРАВНАТА СИСТЕМА ЗА КОЕТО ТРЯБВА ДА НОСИ И СЪДЕБНА ОТГОВОРНОСТ !
88
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Според авторите в днес.бг, повечето политица са изключителни последователи на Стефка Костадинова! В почти всяка статия някой скача! Там където не сатолкова скокливи, редовно пък отсичат нещо.
87
0
 
11
 
! Отговори
Ганьо преди 1 месец
Друго си е обещанието от дългогодишен социалист-комунист!
86
2
 
17
 
! Отговори
Истински санитар преди 1 месец
Лелееее, ако дойде другарката Нинова санитар при нас, трябва да крием всички материали и да си пазим кесиите , иначе всичко ще изчезне ! Цялата БСП не знае какво е станало с стотици милиони от тяхната каса , защото другарката Нинова държала ключа.
85
1
 
4
 
! Отговори
До 83 Нека преди 1 месец
Не ни мисли нас богатите, ние сме се вече пенсионирани и единствения ни проблем е как да си изхарчим парите, което също се оказа доста трудно нещо. Мисли ти как ще се оправяш или ще си умреш гладен и мрънкащ.
84
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
нинона в сливенския и разпускане на терористично крадливата шайка бсп
83
1
 
8
 
! Отговори
Нека преди 1 месец
Нека всички висши ръкводни кадри, държавни и общински за времето на затворната икономика да не получават никакви заплати. Да не получават и нищо допълнително. И да чакат на социалното министерство помощите. И на край да им пожелаем Светли Коледни празници!
82
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Яким Вълев Донев 3

По принцип си прав и то доста! Но има едно Но!
Нито сме толкова богати, нито сме толкова кадърни за да го направят. Но все пак е по добре от нищото на сациалистите
81
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нинова и протестърите направиха всичко възможно да сеят хаос в държавата, заразата да с разпространи да умират хората и сега иска някой да плаща за всичко това.
80
3
 
21
 
! Отговори
тт преди 1 месец
Откъде Пари, мъ, Нинче?

Икономиката по целия свят "трещи по шевовете".

Икономистите твърдят, че дори ако се запази това състояние в което се намираме в момента ще минат от 3 до 5 години, за да върнем в икономикта в състоянието преди Вируса!

А, ако продължи да се влошава нъ чака Велика Депресия в Глобален мащаб!

И това се отнася за държавите със силните икономки, а за държави с псевдо икономика като нашата направо - революции и грждански войни с появата на Диктатури или Военни Хунти!
79
0
 
26
 
! Отговори
Ganjo преди 1 месец
Нинова...,не намествай очилата,ами хващай метлата.Колектива тебе чака.Отказваш се от депутатската заплата и хайде на терен като санитарка и съответното заплащане.Само така няма да е популизъм. Колегата ви от Свищовската болница нещо се загуби,хайде...изоставаме .
78
2
 
21
 
! Отговори
Това преди 1 месец
от втора политическа сила да се докараш на извънпарламентарна опозиция само БСП го може. После се чудят защо хората не гласуват за тях. Ами че хората ги пращат в парламента, а те работят по медиите, там могат да си се изявяват и без да са избрани на избори.
77
6
 
7
 
! Отговори
Яким Вълев Донев 3 преди 1 месец
На хората , които остават БЕЗ РАБОТА заради вас - трябва да се бръкнете ! Както правят навсякъде в Европа! Не типичните Мутренски номера и тарикатлъци в стил "Бай Ганьо" !!! Или им поемете месечните сметки за вода , ток , парно ....... Или им давайте безплатни Лекарства ..... Или поне по една минимална заплата на всеки - за всеки месец от Карантината , която НЕ Е по тяхна вина !!!!! БЕЗСРАМНИЦИ И НЕКАДЪРНИЦИ !!!!!!
76
4
 
24
 
! Отговори
Аз преди 1 месец
По принци съм безразличен към българските политици ама тая дразни много!
75
5
 
6
 
! Отговори
Яким Вълев Донев 2 преди 1 месец
... Когато правите нещо - ще мислите за всички аспекти на нещата. Не само една ЗАБРАНА ЗА ЕДИН МЕСЕЦ. Една Пресконференция и до там. Навсякъде. Абсолютно навсякъде в Европа се дава финансова помощ на хората останали БЕЗ РАБОТА НЕ по тяхна вина , а заради Карантинните действия !!! Тук? Какво става? Пак ли ще им "предлагате" БЕЗЛИХВЕНИ КРЕДИЧЕТА от Мутренските Банки ?!?! А после? Връщането? ... Когато действията Ви определят живота на обикновените хора ТРЯБВА ДА МИСЛИТЕ ! Но явно НЕ Ви е познато!
74
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
има логика в думите и ...

предстоят тежки времена и е важно да се планират точно приходи и разходи, защото няма гаранция, че следващата година ще е по-добра.
73
2
 
21
 
! Отговори
Динко преди 1 месец
Санитарката скочила....На младини пък имала кон....Утре ако и космонавт на Путин стане....ще цъфнем и завържем.
72
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ОТГОВОРНОСТИ НА ДЛЪЖНОСТТА САНИТАР
Материални и финансови:
1. Носи отговорност за опазване на повереното му имущество - техника, инвентар и материали.
2. Носи отговорност при неправилно използване на дезинфектиращи препарати.
3. Носи отговорност при ненавременно съдействие на пациенти, сестри или лекари.

ГЛЕДАЙТЕ ДА НАПРАВИТЕ ИНВЕНТАРИЗАЦИЯ АКО ИЗОБЩО СЕ МЕРНЕ ДА ПОМАГА КАТО ДОБРОВОЛКА... ЩОТО Г-ЖА НИНОВА КЪДЕТО МИНЕ - СЛЕД НЕЯ С ТРЪН ДА ЗАВЛАЧИШ-НЯМА КАКВО ЗА ЗАКАЧИШ. БСП НЯМАТ ПАРИ В КАСАТА.