Александър Сиди: Кандидати за доброволна служба ще има

Според него самочувствието на българския войник се е повишило
16 дек 2020 22:25, Нели Христова
42

Всеки български гражданин между 18 и 40 години ще може да служи в резерва. Постъпилите в казармата ще получават заплата, здравно и социално осигуряване.

"На въоръжените сили преди мандата на това правителство се гледаше като тежест. Към тях вече се гледа по друг начин - с повишаване на заплатите и на самочувствието на българския войник и нова техника", коментира депутатът от "Обединени патриоти" Александър Сиди в "Денят ON AIR".

Той е уверен, че кандидати за доброволна служба ще има.

"Има хора, които искат, вече има интерес към тази възможност. В последните години се преобърна тенденцията всяка година да напускат повече военни, отколкото се назначават. В момента искат да влязат повече хора", заяви Сиди.

По думите му това се дължи на повишаването на статуса на  българския войник като цяло.

Сиди коментира и предложението на здравните власти за удължаване на ограниченията срещу Ковид-19 до 31 януари.

"Аз имам доверие на здравните власти и ще спазвам мерките, които те предложат. Трябва да се опитваме да съхраним доверието в здравните власти. Харесваме ли ги, или не - това е единственото, с което разполагаме срещу този коронавирус", коментира депутатът пред Bulgaria ON AIR.

Според него в последнте 3 седмици не сме успели да спрем заболеваемостта в тези граници, които здравните власти са искали и може би това е причината за предложението за удължаване на мерките.

"Мерките на държавата по отношение на бизнеса не са достатъчно категорични, но е единственото, с което разполага. Трудно можем да си позволим подкрепа в по-големи граници", заяви той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
Може преди 3 години
и Сидеров. В Македония гърци и евреи колкото щеш.
27
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е *** длъжност за маже меки мари с калашник всеки може да стреля дори един умствено изостанал и да яде и да пърди приположение че 50 от военните не знаят от каде изгрява сланцето
26
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доброволната служба е наемна и де заплаща,и до сега имаме такава!А,на България и трябва задължителна ,която не се заплаща,но пък се счита за трудов стаж.Преди години ВМРО се изсилиха да връщат задължителната служба ,сега понеже са на власт ,отбиват номер с нескопосано предложение!
25
0
 
7
 
! Отговори
Гост преди 3 години
200 починали. Добра грижа за болните! Безхаберие, алчност, небрежност, мързел , липса на дисциплина както у пациента така и у лекарите! Ръкопляскаите! Ако това продължава броя на починалите ще се удвои !
24
0
 
12
 
! Отговори
Ванката преди 3 години
Е и каква е разликата от сегашната служба? Точно никаква! Пунта Мара
23
2
 
14
 
! Отговори
SS преди 3 години
Когато един млад войник отиде ;доброволец; ще му кажат ли че автомата му е одавна морално остарял,че повече от военната ни техника вече в някой държави вече е музеен експонат?
22
1
 
14
 
! Отговори
SS преди 3 години
За шест месеца какво може да научи един ;доброволец; ? Войната одавна не е това което сме гледали по филмите.Какво като можеш да стреляш с АК ? А кръв не може да гледа всеки.Бил съм наемник през 90-те в Югоизточна Азия.Работата ми беше да коригирам огъня на артилерията.На преден наблюдателен пост.Това което съм виждал с очите си не е за писане.Още сънувам кошмари.Да си войник не е работа за всеки.Така както не от всеки става гробар или санитар в моргата.
21
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми да ходи войник кой го спира? Даже по-добре да ходят всичките казармени фенове в Африка да се гърмят по цял ден.Нали ги видяхме в Украйна-всичките бг мутри и охранители повечето от тях престъпници отидоха да се гърмят.
20
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Армия не ни трябва. Нали пазим хората да не ги убие нещо. Вече няма да воюваме. Ако някой ще ни превзема, пригответе маски и ръкавици, знае ли се какви зарази ще донесат.
19
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Nqma da ima. След гей-паради, одобрявани от т.н. "партии" и партийчета, никакво заплащане за военослужещите, шантава медийна атака срещу тях... очаквайте гьобеци, шалвари и да си джаскате челата пред джамиише, шашавляци загубени.Едно време само перверзните родителки пишеха децата си болни, за да отърват казармата. После жените им ги кичеха с рога. Сега е потресаващо!
18
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сидиром компот
17
1
 
17
 
! Отговори
SS преди 3 години
Тия дето ги мислят или гласуват подобни закони нека дадът личен пример,или да пратят синовете и внуците си.За майка България !
16
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя Александър, ако иска да стане Българин, нека си оправи ИМЕТО.. Щото в момента името му- Сиди, означава -ВРАГ на България.. Трябва да му сложи окончание- ов или - ев.Сидиев или подобно.... Ако не иска ,нека се МАХА от България, Чужди , израелски шпиони НЕ ни трябват.
15
1
 
6
 
! Отговори
Сиди преди 3 години
се мечтае да служи в армията. През вечер.
14
1
 
13
 
! Отговори
SS преди 3 години
Прогнозирам ,че много малко ще са кандидатите.А който иска да придобие реален боен опит -наемници се търсят навсякъде.Горещи точки по света бол.Какво да прави в бг армията с генерали където не са участвали и в една престрелка.И станали такива лижейки г,за на властимащите.
13
0
 
7
 
! Отговори
SS преди 3 години
И учениците ще имат по 10 часа военно обучение.Та питам ? За ония фирмички все на наше хора които водят курсове за оръжие да не им прецакаме бизнеса ? Защото ,ако в уч-ще ме учат на АК. за къв *** да давам пари да ме учат как се стреля с пищов?Истината е ,че сега ще се даде работа на много пенсионирани шапкари и търтеи да обучават новобранците.
12
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Намират се разни за 1000 лева отпуснати от мутрите.
11
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак за едни пари.Също като в болниците и училищата.Да намират се разни ми там хора.
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Активист на БСПне,джамбазки ще хвърля кондоми пълни с вода по минувачите от сградата на пиротска!
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Активист на БСПВигенин ще се запише ли?