Борисов: Тези, които много говорят, да видят работата ни за 10 години!

Премиерът инспектира завод за обработка на отпадъци
Обновена: 20 дек 2020 12:07 | 20 дек 2020 11:45, Петя Славова
317
Борисов: Тези, които много говорят, да видят работата ни за 10 години!
Снимка: БГНЕС

Докато другите само говорят, ние работим целенасочено за изграждането на пречиствателни станции и депа, така че да има възможност за пречистване на водата и по-малко мръсен въздух, което е важно и за здравето на хората. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов в Пазарджик, където посети новата инсталация за компостиране и предварително третиране на биоразградими отпадъци на стойност 19 млн. лв. Съоръжението ще обслужва 170 000 граждани от общо 7 общини (Пазарджик, Батак, Белово, Брацигово, Пещера, Лесичово и Септември). Благодарение на новата инсталанция количеството депонирани отпадъци ще се намали със 70 000 тона годишно. 


 

 
"Тези, които много говорят, да се върнат назад и да видят какво са направили за 50 години и да сравнят с направеното от нас за няколко години”, посочи премиерът Борисов и изтъкна, че капацитеът на депото в Пазарджик е бил запълнен още през 1986 година. Кметът на общината Тодор Попов отбеляза, че старото депо вече е рекултивирано. Ще се разшири и помпената станция, което е важно за пречистването на водите. Попов посочи, че това са тежки проекти и благодари за подкрепата на държавата. Кметът на общината заяви още, че до края на годината започва изграждането на западния околовръстен път, който е важен за извеждането на трафика. Започва също рехабилитирането на две изключително натоварен пътни отсечки - Батак-Пазарджик и Пазарджик-Звъничево. Тодор Попов благодари на правителството и за подкрепата по отношение на ремонта на старата и строежа на новата спортна зала.
 
Министърът на околната среда и водите Емил Димитров, който също беше в Пазарджик с премиера Борисов, съобщи, че догодина земеделските производители в Пазарджишко ще получат 100% от необходимата им вода при 75% тази година заради сушата.

Това ще стане като се рехабилитира канал "Алеко", който  се захранва от реките Марица и Тополница през селата Звъничево и Юнаците. Чрез него ще се захранват с вода производителите на ориз от региона. Министърът обяви също, че ще се осигури водоснабдяване на земеделците от системата Попово, като ще се изградят два сондажа, които да осигуряват питейно-битовото водоснабдяване на град Антоново, а язовир "Ястребино", който има обем от 62 млн. куб. м.  ще остане само за земеделците.

Здравният министър обяви по време на срещата, че се готви програма за обезпачаването на медицински кадри, там където има недостиг. По думите му, се водят преговори с общините, като те трябва да дадат информация за наличните общински жилища, които могат да бъдат предоставени на медицински специалисти.

"Съответно директорите на болници по места да ги назначат, ще субсидираме общините с допълнителни средства. Общината пък ще дава допълнително стимул към заплатата им и държавата на свой ред също. Така ще се получат тройни заплати на лекарите и сестрите, които отидат да работят там", обясни Ангелов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


317
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
270
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Борисов: Тези, които много говорят, да видят работата ни за 10 години!"Некачествено строителство с евтини материали на раздути цени, изпълнени от приближени фирми, наводняващо се метро, криви плочки пред НДК, Бидето, пълната гавра с Графа, отсечката-убиец край Своге, разпадащи се пътища на по година-две, абсолютен резил с настилката на Дунав мост...
269
1
 
1
 
! Отговори
1 преди 3 години
До ЕВРОАТЛАНТИК,а розовата тиква,къде ще отиде.
268
1
 
4
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
50 години българия строеше за да има какво да се приватизира и нареже за скрапот измислените капиталисти които сега реват от сутрин до вечер за помощ отдържавата
267
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак с чужда пита, помен прави. Направили сте, защото трябва някак да се гепат едни пари от ЕС. ЗА 10 години последни по всичко, народа мре или бяга, новото поколение е предимно *** и тотално неграмотно. За 10 години нито една реформа.
266
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов не е Тиква!Тикви са тези, които го подкрепят в този форум!Тикви са и тези които бленуват БСП ДПС и всички останали пошли комунисти!Така, че чакаме нови избори!
265
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ИД'ИОТ ПОЖАРНИКАРСКИ, РАБОТАТА ТИ ЗА 10 г. БЕШЕ ДА ОТКРАДНЕШ ЗА ТОЗИ СРОК НАД ЕДИН ТРИЛИОН ЕВРО, НО ЗА БА'ЛЪЦИТЕ БЪЛГАРИ СИ "ГЕРОЙ" ! ЖАЛКА ИСТОРИЯ С ЕДИН ЖАЛЪК НАРОД !
264
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов е единствения бил премиер 3 пъти!Другите по 1 път.Народа харесва Борисов и това е нормално, никога не се е строило и създало толкова много само за 10 години!
263
3
 
7
 
! Отговори
Тиква преди 3 години
Нагла, арогантна Мутра, и всичките който покрай него, глупави Лицемери,крадци.
262
6
 
2
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
гн борисов затвори границите и спри нахал-ни=ците които идват от англия и нидонасят смърт така направихте и първия път така правите и сега българинът енедисциплиниран и трябват крути мерки
261
4
 
8
 
! Отговори
Любомира преди 3 години
Кое да се види бе .... че затвори сума училища,болници, разпродадоха бизнеси, избиха животните, сега затваря още бизнеси.. това ли ти е работата, да очевидно добре върви в посока погром на България! Сами си правете изводите какво трябва да му се случи....
260
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 279 Господине четете ли коментарите които светят в зелено? Нещо да ви говори това?А това кой колко е крал и какви далавери е имал ща се види нй добре когато ГЕРБ са вече история, а краят е близо.
259
9
 
2
 
! Отговори
До 278 преди 3 години
Забогатели кметове на ГЕРБ ?????Я се поинтересувай какво направи кмета на Перник от БСП !!! Че се наложи централния комитет на партията да излиза от ситуация и да се разграничи от действията му !!!800 пъти вдига такса смет и затваря три културни обекта поради невъзможност да бъдат издържани !! И когато говорите за кражби и далавери е редно да се обосновете и конкретизирате ! Със същия успех казвам,че контрольора в градския транспорт се къса от крадене от билетчета . И ?
258
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да виждат се видимите резултати и кражбите далаверите от най ниско до най високо ниво, забогателите кметове на ГЕРБ, шкафчетата с евра и златните кюлчета, некачествените строегжи , ремонта на ремонта да вижда се з десет години нова разруха с парите на народа.
257
4
 
14
 
! Отговори
Смях преди 3 години
Браво! Адмирации и поклон! За 10 години съсипахте всичко! Потупайте се по рамото!
256
6
 
15
 
! Отговори
JNS преди 3 години
Брааат,много си нагъл! Наистина, нагъл до безобразие!!! Какво направихте за 10 години? Окрадохте и взехте всичко което можеше! Това направихте!!!! Жалка ***!
255
4
 
10
 
! Отговори
Хахахахахахахахаха преди 3 години
Тези, които много говорят, да видят работата ни за 10 години!Ами, сложете един микроскоп пред Министерския съвет на жълтите павета да дойдем да я видим вашата работа, че без микроскоп нищо не виждаме
254
7
 
14
 
! Отговори
Койчо преди 3 години
Не знам боко тиквата какво е направил с нашите пари ама всички видяхме чекмеджето му
253
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Степенуване: Нагъл, по-нагъл, най-нагъл, герберaст, шефа на герберaстите.
252
7
 
26
 
! Отговори
До 271 преди 3 години
Боко-най-добрия крадец в най-новата история на България.
251
23
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боко най добрия в досегашната история на България!