Борисов: Нека някой да излезе и да каже, че сме безотговорни

Премиерът на инспекция още в първите часове на 2021 г.
493
Борисов: Нека някой да излезе и да каже, че сме безотговорни
Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов тръгна на инспекция още в първите часове на новата година, заедно с него са енергийният министър Теменужка Петкова и финансовият Кирил Ананиев.

Той провери компресорна станция.

"400 милиона азерски газ ще минават през двете компресорни станции по интерконекторната връзка. Първите доставки са факт. Това е вторият етап, договорихме се с руската страна, цените паднаха. Връзката е реверсивна. Сега количеството е 205 милиона. Вече количества се търгуват на газовата борса", заяви Борисов в традиционните си включваия на живо във Facebook.

Още по темата
"Сега не може да се случи студена зима, като от времето, когато бях кмет на София", каза Борисов. "Това са най-добрите реверсивни американски компресори. Пазим и старите руски, за да ги включим, ако стане авария. Десетилетия ще го ползват българите това, което днес, на 1 януари, стартираме", подчерта премиерът.

"Това, което успяхме да направим, досега не е правено. Не е лесно и изисква огромни усилия", посочи от своя страна Петкова.

Доставката на газ от Азербайджан ще доведе до възможно понижение на цената за януари, отбеляза директорът на "Булгаргаз", който също беше на инспекцията.       

Финансовият министър Кирил Ананиев и Борисов пък се похвалиха, че страната ни е с най-ниския дълг в Европа след Естония.

"Министър Ананиев направи всичко възможно да има баланс между разходите и подпомагането на бизнеса, купуването на ваксините, да продължим с повишаването на доходите и парите за пенсионерите", каза Борисов.

"Въпреки че бяхме обвинявани за бюджета, завършваме годината с дефицит над 3 млрд. лева. Това е 3% от брутния вътрешен продукт", информира Ананиев.

Борисов пък допълни, че страната ни е с най-ниския дефицит в Европа.

"Някой да излезе и да каже, че сме безотговорни, че това било разсипничество - толкова некомпетентност на едно място не съм виждал", каза още премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


493
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
381
3
 
2
 
! Отговори
Сандо преди 3 години
цял Перник може да го потвърди!
380
3
 
1
 
! Отговори
Иван преди 3 години
Всяка власт в страната ни е сценарий на големия бр...ткова де. Докараха Симеон в една абсолютно ошмулена и безпарична държава. Докара ни Евросредства,синът му осигури работа в Англия на стотици хиляди Българи,докараха туристи и купувачи на имоти и накрая го изритаха.Сега за-да замажат мутроприсъствието създадено от самите тях,сложиха Бойко на топа на устата. Вярвайте Българи,за радост на бандитите.
379
4
 
8
 
! Отговори
До 412 преди 3 години
Е те мутрите са навън!Айде спи спокойно,не знаеш ли кои са?Има и няколко в странство ,оттам направляваха метежите и същевременно проверяваха АйКю -то на раята!
378
21
 
10
 
! Отговори
Народа на България преди 3 години
Браво Бойко. Жив и здрав да си и Бог да те благослови
377
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Странно Борисов е60-и кмет на София50-и министър-председател.Тези кръгли числа са като Уроборос.5060Някаква странна градация има в това.
376
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Странно Борисов е60-и кмет на София50-и министър-председател. Тези кръгли цисла са като Уроборос.
375
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мутра.Мутрите Вън.
374
7
 
14
 
! Отговори
Питане преди 3 години
Няма ли един истински българин да пушне тая банкянска свинкя та да отърве България от нейния разрушител?
373
5
 
11
 
! Отговори
До 407 преди 3 години
Я обясни по конкретно как точно " балкански поток " е руска собсвеност ?Кое е собственост на Русия?Тръбите са БГ собственост и стигат до сръбската граница, но се ползват от българска страна за газови доставки .А интерконектора с Гърция се строи от гръцки фирми по договор със срокове залегнали в него.Като по него се работи отдавна,не знам какви въртележки си донаждаш.
372
6
 
6
 
! Отговори
геро преди 3 години
абе ***.скрий се някъде
371
7
 
13
 
! Отговори
до 397 преди 3 години
Не драги, т.н. "балкански поток" е изцяло руска собственост и по него ще тече единствено руски газ. Диверсификация може да става единствено през тръбата от Гърция, за която от 10 години Бойко Борисов не си е мръднал пръста. Чак сега, когато е гузен започна някакви имитации на дейност по гръцката тръба. А за Сръбския поток Бойко ще носи съдебна отговорност. бг
370
9
 
19
 
! Отговори
дядо Сера фин преди 3 години
Лъжи,лъжи,лъжи!Жалък милиционер!
369
11
 
13
 
! Отговори
До народен човек преди 3 години
Дрогаре, преди 89 нямаше ни шкафчета, ни пари. Имаше само празни шансове, доносници на килограм и никакво мърдане от България !!!!!! А и да, имаше работа за без пари, а за купони!
368
4
 
12
 
! Отговори
До 400 преди 3 години
И какво като исторически Сърбия ни мрази ?Да се изолираме от всички съседи ,да се захлюпим и да чакаме да ни заобичат?Много елеменрарно и примитивно разсъждение в 21 век.Сделката е взаимно изгодна ,връзката е деверсифицирана,тръбата я ползва и България за свои нужди,а от Сърбия стига до Унгария.Доста манипулативни внушения използваш ,а и времето ще покаже доколко сегашните и бъдещите политици ще променят историята.
367
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Представяте ли си!? Да доставяме с наши пари газ на Сърбия-страната ,която ни мрази неистова, винаги е забивала нож в гърба ни. Откъсна Западните покрайнини и Поморавието от Майка България. Анатема на рускосръбските слуги ,предали Отечеството ни. Такова падение никога не сме изживявали......
366
1
 
6
 
! Отговори
До 398 преди 3 години
В СМ е друго,там е удобен македонизма създаден на антибългарска основа,защото това определя "братската" дружба на икономическа основа със Сърбия,за сметка на втълпена омраза и исторически фалшификации срещу БГ.Сръбските служби не са останали само в СМ,но за разлика от другите бивши републики в тях идентичноста не е подменена, а в СМ остана най изкривеното и подло вмешателство със замяната на цял етнос с друг географски. Започнато от Сталин,с алчни мераци за нови територии и довършено от Тито
365
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хем захранваме Сърбия с газ. Хем ни плюят чрез медиите в С. Македония.
364
6
 
6
 
! Отговори
До 390 преди 3 години
Явно думата" диверсификация " не ти е понятна.В БГ постъпва газ от различни източници ,и руски,но и азерски и от Гърция американски.Т.е.това предполага конкуретни цени.А чия собственост трябваше да е тръбата която минава през БГ и ако е чужда собственост какви такси щяхме получаваме за пренос.Южния поток беше определен с руски тръби на изплащане за 20 год.но това вече е минало!Северния поток 2 е друга работа,там е изцяло с руски газ.
363
5
 
9
 
! Отговори
До 392 преди 3 години
Прегледай се сериозно при няколко специалисти и дано разбереш колко си зомбиран и примитивен.Какъв затвор ,какви честни" избори и кого ще избереш при " честни" избори сега?Отвън чакат най големите некадърници на прехода и слугинажни партии на олигарсите които чакат неистово да се окопаят с удобни премиери,зер най много главен прокурор ,запазване на тяхното статукво.Най малко мислят за обикновенире хора,освен като за тълпа
362
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Уповаваме се на президента Джо Байдън да наложи ТОТАЛНИ санкции върху Руски поток за Сърбия ,построен с български пари през територията на България.НЕ на руския енергиен диктат и монополизъм. Съд за слугите на Путин в България.