Изплащат още 51 млн. лева на фирмите и туроператорите

Премиерът иска план, за да се реализира летният сезон
Обновена: 12 мар 2021 20:43 | 12 мар 2021 20:39, Валерия Белчевска
5
Изплащат още 51 млн. лева на фирмите и туроператорите
Снимка: БГНЕС

Предстои разплащането на остатъчната сума от 51 млн. лева на фирмите и туроператорите, заявили дейност по отношение на 4% от оборота, отчетен през 2019 г. Това заяви министърът на туризма Мариана Николова на работното съвещание, свикано днес от премиера Борисов.

"Първоначалната сума беше изплатена, сега остава да бъдат разгледани и проверени съответно с Националната агенция за приходите съответствието на декларираните информационни масиви, за да може ние да разплатим сумата", уточни Николова. Тя посочи още, че контролът от страна на здравните власти по местата за хранене и настаняване е постоянен и стриктен.

"Да има критерии, по които всеки човек да е наясно как може да посети България. Още от сега да могат туристите в Европа, а и не само в Европа, да знаят какво е необходимо, ако дойдат на почивка в България. Така ще може и туристическият бранш да се подготви за дейността си", изиска премиерът Борисов.

Министър-председателят разпореди на Министерството на туризма и на Министерството на външните работи да се ангажират активно със създаването на този план, с който да се гарантира реализирането на летния сезон.


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кои фирми ? аз един лев не съм взела , няма работа ама си длъжен нап,ной ,че и качиха осигуровките .
2
0
 
6
 
! Отговори
Vij gi gospodi преди 1 месец
Na milqrderite davat milioni na xoricata po 50 leva za sux xlqb
1
1
 
3
 
! Отговори
Ура преди 1 месец
И един мормон завиваше шоколадите !!!