Каракачанов: В Европа тотален локдаун, в България сме добре

И други страни провели избори по време на пандемия
195
Каракачанов: В Европа тотален локдаун, в България сме добре
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

„Не разбирам каква е тази наша черта – да изкарваме всичко най-лошо. Погледнете Европа – почти навсякъде тотален локдаун. Според възможностите на нашата икономика – България се справя добре. Тези дни отново ще се гласуват средства за „Ремдесивир”, заяви председателят на ВМРО Красимир Каракачанов пред Нова телевизия.

Още по темата

Той разви теория за различно изчисляване на смъртните случаи у нас и в съседните на нас страни. Каракачанов е на мнение, че методологията е различна, но подчерта, че това е само негово предположение. Възможно било и българските медици да представят данните честно и открито и проблемът да е в съседните страни. Ако влезе в управлението, лидерът на ВМРО обясни, че би наложил мерки като във Военно-медицинските болници.

„България няма по-висока смъртност от своите съседки. Ние отчитате всеки смъртен случай, дори и тези с множество придружаващи заболявания, а другите страни имат друга методология на отчитане. Военно-медицинските болници, за които аз отговарям, се справят перфектно с пандемията. Дори въведохме военни мерки, за да подпомогнем болниците”, каза още той.

Каракачанов  е на мнение, че по време на избори най-много се лъже и отказа да коментира слуха, че е възможно да не се проведат избори. Подобна ситуация не е коментирана на никакви институционални нива, подчерта още лидерът на ВМРО.

„Провеждаме избори по време на пандемия. И други го правиха преди нас. Аз смятам, че Централната избирателна комисия ще се справи, но е нормално да има опасения. Вероятно ще се забави заради двата вида гласуване, могат да възникнат и спорове, най-вече заради гласуването в чужбина. Да не гадаем, в крайна сметка такава е ситуацията”, смята той.

Лидерът на ВМРО се надява изборите да преминат чисто, честно и с възможност всеки да може да упражни правото си на глас, въпреки ситуацията.

„За четири години от ВМРО показахме какво искаме. Имаме много ясно идеологически виждания, тези. Ние бяхме тези, които много ясно и категорично си отстояваха позицията – и по отношение на Северна Македония, и по отношения на доходите на възрастните хора. Това ни е визията. Смятам, че в края на краищата на парламентарни избори всяка една политическа сила се явява, за да провери дали хората, които са избрани на предишните избори, все още имат доверие. Не съм от тези, които кандидатства за всичко”, категоричен бе Каракачанов.

Относно Северна Македония и поправка в ЕС, която осъжда „провокативни изявления на правителствени представителите, Каракачанов обясни, че не признава „безсмислиците, наречени политическа коректност”.

„Да кажеш истината за Македония не е противоречие на някакъв договор. За мен няма нови и стари ценности, има български национални ценности, национална кауза и български интерес. Когато някой в Северна Македония се опитва да се гаври с България, да обижда българите и най-вече да мачка и да унижава българите в самата Македония, аз няма как да бъда политически коректен. Аз предизборно ви обещавам, че ще продължавам да бъда политически некоректен, докато не си избият този антибългарски чип от главите”, заяви лидерът на ВМРО.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
160
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
само казармата ще те оправи, щкембе войводо.
159
0
 
1
 
! Отговори
Ганьо преди 3 години
Как да не го разбираш бе, Каракачанов? Ами то си е известно много отдавна - ***, вечно контра, вечно инат на всичко. Тъпо племе и затова вечно ще си страда.
158
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В България сме в нокаут и нокдаун..................заради политици като Шкембе войвода!!!
157
0
 
1
 
! Отговори
американеца преди 3 години
но ти си най-добре
156
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При нас хората в карантина не си стоят в къщи щото няма кои да ги следи и от там се увеличава броя на болните. Отделно болниците си пишат които си искат, че е починал от ковид, но дали наистина е така няма как са се докаже.
155
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Европа в локдаун ,а ние в нокаут ,какъвто и Пулев не е изпадъл!
154
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прав е,северните не се траят!Не могат да се освободят от стереотипите на титовизма,променят историческите фалшификации,че ще излезе грозната истина.3 години тупаха топката,лигавеха се,плащаха на лобистки да ни очернят,дотогава никой не ги е притискал.На тази основа решиха да продължат,да си затворим очите културно,уж някога без натиск,ще стане.Сега на надяват Не -"Демократична БГ" продажната соро.оидна и всеядна партия да предаде и продаде националния интерес.В тяхната преса все от техните канят
153
2
 
7
 
! Отговори
България над всичко преди 3 години
Каракачанов , като е толкова голям патриот..........защо не поиска анулиране на срамния Ньоски договор, когато България губи Беломорска Тракия??Имаме пълни основания за това, защото този договор е подписан от несъществуващата днес държава(империя) Австро-Унгария!!Гърция ограби БГ-територии..............100 % факт!!!
152
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
хахаха ама тия ни взимат за будали определено хайде знаем как е в европа да не ни обяснява господин бей чалгясал от републиката на мутрите няма нужда
151
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
...................каза Шкембе Войвода!!!Какво стана с БГ-паспорти, продавани на македонски граждани?
150
7
 
9
 
! Отговори
Ужас преди 3 години
Този не само е глупав,но е и позор,излагация и адски вреден за България. Проводник на руските цели и петно за България по света.
149
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
много добре сме и сме номер едно в Европа!а можехме да сме номер едно в света, ако имахме казарма!ех, мечти!
148
3
 
11
 
! Отговори
Читател преди 3 години
На първо място по смъртност в Европа сме,а "войводата" предизборно отново пълни главите на пенсионерите с идиотските си лъжи. На четвърти април,хората ще си кажат думата,а тя ще е:"Войводите" които преметнаха по простата част от възрастните наши бащи и майки,трябва да са далеч от следващия парламент.
147
4
 
15
 
! Отговори
Левтер преди 3 години
Глупаво е това момче,доста.
146
1
 
8
 
! Отговори
komitata преди 3 години
никога медицината н е може да помогне навсякъде
145
3
 
8
 
! Отговори
Кааа преди 3 години
Лекарите да кажат дали Каракачанов лъже или те. Ако лекарите лъжат да кажат защо лъжат и каква им е изгодата от това да пишат ,че пациента е починал от ковид ,а не от друго неща. Ако пак Каракачанов лъже и казва ,че лекарите са манипулатори ,тогава те да питат Каракачанов ,защо ги нарича така. Или можеби това е начин на изрязяване на благодарност на Министър към лекарското съсловие. Ако е така,всички лекари трябва да му благодатят и да изпратят поздрави до неговото семейство и неговата партия.
144
3
 
15
 
! Отговори
КаракаКК преди 3 години
Каракачанов е обучаван в ДС и знае как да лъже. Отворете му досието и да видим с какво се е занимавал доакто е бил агент.
143
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каракачанката каза,че според него ние не сме първи по смъртност,но докторите приписвали и смъртните случаи от други заболявания на сметката на ковид.Ако това е вярно ,е скандално и докторите трябва да реагират.
142
2
 
4
 
! Отговори
На преди 3 години
На първо място по смъртност на балканския полуостров сме.Каракачанов защо не ни защити или Захариева или Радев. Или тях ги интересуват само Българите в чужбина и само тях може да защитават.Тук кой ще ни защити от тях?
141
3
 
9
 
! Отговори
Zoro преди 3 години
Мистър Каракачонов, моля за уточнение:1. Швеция в Европа ли е?2. Колко е тотален локдаун-а в Швеция (Дания, Норвегия и т.н.)