Новите депутати - някои избрани с рекордни преференции

Симидчиев: Първо диагноза, а след това лечение
Обновена: 12 апр 2021 20:09 | 12 апр 2021 20:09, Веселина Йорданова
27

Различни ще бъдат лицата на новите 240 народни представители. Сред тях ще има медици, хора от шоубизнеса, но и ветерани, които сме виждали и в предходните състави на Народното събрание.

След 30 години в медицината, с безпрецедентен преференциален вот, на политическата сцена своя дебют прави д-р Александър Симидчиев. Медикът няма да захвърли бялата престилка за сметка на официалния костюм. Готов е в пленарната зала да предлага промени, воден от професионалните си принципи.

"Първо диагноза, след това лечение. Тоест не прибързани действия. Първо да имаме диагноза, а след това да прилагаме мерки. Не може да имаме мнoгo гъвкаво поведение, ако искаме да притиснем вируса в ъгъла. И при всеки отстъп да продължим да натискаме, не да отхлабвамe", заяви д-р Симидчиев пред Bulgaria ON AIR.

С рекорден брой преференции, пулмологът ще се опита да подобри пропуските в здравеопазването. Поглед е отправил към депутатската банка, а не към министерското кресло.

"Изпълнителната власт никога не ме е блазнила. Искам да има ясни правила, които да се следват. Министрите на здравеопазването за последните години са имали мандат от 400 дни. За мен приоритет ще са закона за здравето, общественото здраве", категоричен е д-р Симидчиев.

Познати лица от шоу бизнеса също намират място в новия парламент. С опит в развлекателната сфера, но и в политиката, Любен Дилов-син ще предлага законодателни промени. Първата политическа сила е готова и да управлява и да бъде в опозиция.

"Да си опозиция е сладка работа. Няма по-приятна работа. Седиш, люпиш семки и викаш, "продадохте България". Към здравната криза българският избирател прибави и изпитание към хората в парламента. Или да се справят, или да ходят на нови избори", смята Дилов.  

Във властта или извън нея, водачът на листата в Бургас е готов, колкото и дълго да просъществува парламента, да се бори за конкретни цели.

"Първият закон, който трябва да влезе, е законът за бюджета. Изборите са важни, но няма да нахранят никого. Половината антикризисни програми изтичат на 1 юни", посочи той.

Шарената картина в народното събрание нарисуваха избирателите. Причината да не видим знакови лица в парламента са преференциите. Така депутатските банки ще заемат и нови напълно непознати. Пример за това е Славена Точева от Варна. Тя успя да измести водача на ГЕРБ - Костадин Ангелов.

"Първоначално по изборно законодателство, гласовете се събират на национално ниво, след това се разделят мандатите за всяка партия. Оттам нататък започва деленето по региони", поясни политологът Георги Киряков.
Значителен брой преференции - над 9 хил., получи и футболният съдия Стефан Апостолов. Той успя да измести водача в Благоевград - Росен Желязков. Транспортният министър все пак влиза в парламента с квота от София.

Вижте повече в репортажа на Виктор Дремсизов.


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Симидчиев не ми допада, но да го сравняват с ЛД син ли е червен ли е, но ми се чини доста неправилно, понеже доктора е професионалист все пак.
21
3
 
6
 
! Отговори
Прокуратурата преди 1 месец
В партия Г,е,п,и
20
3
 
6
 
! Отговори
Прокуратурата преди 1 месец
кога ще се самосезира да проследи купените 9000 преференции на един неграмотни? Такива ли ще ни правят законите? Наистина има приемственост в партия Хепи.
19
11
 
8
 
! Отговори
Догтор Снагълс преди 1 месец
И това, че е от партията на Де Билите закръгля идьотската му характеристика.
18
8
 
11
 
! Отговори
Догтор Снагълс преди 1 месец
Не може да имаме мнoгo гъвкаво поведение, ако искаме да притиснем вируса в ъгъла.
-------

Никой нормален и сериозен човек не използва такива метафори, още по-малко ако е доктор по медицина.

Отсега ви казвам, че този Симидчиев е изключително ниска топка, не се чува какви тьпотии приказва.
17
6
 
12
 
! Отговори
ACDC преди 1 месец
Един нормален човек в Парламента. Дано в България има повече такива лекари!
16
2
 
7
 
! Отговори
А Слави чалгаря преди 1 месец
На галено Слагаря колко преференциални има?
15
4
 
4
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 1 месец
Диагноза - шмекер.
14
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А в Плевен Юлия Чортленева от ИТН уж се е отказала, но няма да се учудя ако са я посъветвали да даде място на по-удобен, зашото беше по-назад в листата, а я избраха 3-та по преференции. Явно всяка партия почва с партийно-комунистически подход. Избора е на хората, но не явно.
13
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
С преференции Стоичков ще стане президент, но нищо няма да направи. Видя се от България -Англия 0-6 че личности не правят държавата , а обикновените хора с труда си. С префернции парламента ще се напълни с манекенки, футболисти, тв звезди като имитчиев, но работа 0.
12
2
 
6
 
! Отговори
Aнонимен преди 1 месец
Гласове се купуват на поразия,но поради факта, че гарга на гарга око не вади,между полиция,прокуратура и политици има сратване, мафия с многоцветни якички. АКО НЯМА ДРАСТИЧНИ МЕРКИ НЯМА ДА ИМА НОРМАЛНА БЪЛГАРИЯ
11
8
 
8
 
! Отговори
Нане преди 1 месец
гешефтурата, кога ще се задейства да проучи тия преференции...
На мен ми смърди на купен вот...
А на тях?
10
2
 
8
 
! Отговори
До 7 преди 1 месец
А куку-бендът ще е вън на площада, и ще оставят прозорците отворени да се чува вътре !
9
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ще плати ли Информационно обслужване неустойки за неработещите машини за гласуване? Кога ще затворят тази паразитна компанийка?
8
2
 
6
 
! Отговори
Задължително преди 1 месец
Да работи за приемането на закон за научно изследване на агресивността и бруталността на голяма част от хората в Бургаска област !
7
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 5

Ей, льольо, още ли си тук, прочете ли статията?

"Значителен брой преференции - над 9 хил., получи и футболният съдия Стефан Апостолов. Той успя да измести водача в Благоевград - Росен Желязков. Транспортният министър все пак влиза в парламента с квота от София."


Росен Желязков от коя партия е?
6
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Слави дали ще успее да нареди Балета в НС?
Тия, дето няма да се доредят, много ще го кълнат!
5
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен

Не този футболен съдия е от БСП.
4
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Открил е топлата вода с това първо диагноза след това лечение.
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ще гледам НС всеки път, когато решат да се покажат!