Първан Симеонов: Обществото иска правителство, но е скептично

Надделя желанието на българите за промяна, смята той
15 апр 2021 13:19, Петя Славова
48
Първан Симеонов: Обществото иска правителство, но е скептично
Снимка: БГНЕС

Експресно изследване е направено между 12 и 14 април сред над 800 души при телефонно проучване. В него се пита какво се случи и какво трябва да се случи. Голяма част от хората не могат да определят кой е победител. Има и такива, които казват, че ГЕРБ спечели.

"На тези избори, макар и с малко, все пак надделя желанието на българите за промяна", коментира социологът Първан Симеонов. По думите му, очакване на българите е да се състави някакво правителство, но обществото е скептично, че това ще се случи. Иначе самото то иска правителство - предпочита съставяне на такова, вместо нови избори.

Още по темата

"По-голямата част от българските граждани сякаш още не могат да определят кой е победител от изборите. Над 40 процента ще ви кажат, че никой не е победител. Когато сравняваме тези, които казват, че ГЕРБ са спечелили срещу тези, които казват, че са спечелили силите срещу ГЕРБ – има превес на тези, които казват, че са спечелили силите срещу ГЕРБ", коментира още той пред Нова тв.

Изводите са на база на бърз сондаж на "Галъп интерншънъл болкан" сред 831 души по телефона, проведен между 12 и 14 април със собствено финансиране.

"Данните показват, че при един евентуален нов шанс резултатът на Слави Трифонов може би ще порасне, но и от ГЕРБ може би ще се стегнат. Това означава, че перспективата за нови избори може да не даде ново решение и като генерална структура може би пак ще бъдем в патова ситуация", посочи още той.

Според Първан Симеонов, избирателите на Слави Трифонов биха искали нови избори. Такива са може би и тези на Демократична България.

CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing); национална извадка (831 ефективни интервюта) за населението на възраст 18+ г. Изследването е проведено в периода 12-14.03.2021 г. Абсолютната максимална грешка е ±3.3% при 50% дялове. 1% от извадката се равнява на 55 хиляди души.


48
Още от Политика
Бойко Борисов: България ще изтегли контингента си от Афганистан
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
1
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 седмици
До Мюлер

Радев първо се озъби на своите съпартийци,та не знам как служи на Нинова.Все ми е едно,от коя партия е,бих гласувал и за човек на ГЕРБ,и на СДС, и на друга партия/без дпс/,стига да не е мимикриращ "надпартиен" че.хъл.
35
1
 
2
 
! Отговори
Мюлер преди 2 седмици
До Щирлиц - е това също говори за "принципи". Президента е надпартиен. Тоест, обединител. Този специално, с вдигнатия юмрук, съскането през зъби и ред други неща е всичко друго. Той пося максимален раздор между българите. Така че, ти си дай сметка колко струват "принципите" на Радев. От ден първи той служи на Нинова. Разбира се, като "добър комунист" сега ще се обърне срещу нея. Всичко за още един мандат. Страхотен "слуга" на народа си. А руската му слабост направо блика от ушите му.
34
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Честито да им е на протестиращите "умни и красиви" щом тези двамцата на снимката ще ги представляват както и двете адвокатки на мафията Мая Манолова Костинбродска и Татяна Дончева -Ванко1.Но то вместо промяна стана ПОДМЯНА.
33
1
 
6
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 седмици
До Мюлер

Все някой трябва да каже "А".Радев направи първите стъпки по този въпрос,и преди да ме апострофираш-да,той беше или може и още да е от БСП.
32
0
 
8
 
! Отговори
БРЕЙ, МНОГО! преди 3 седмици
Този некъдърник, който беше готов да се жертва за къв да е министър в името на келепира - успя да се намърда в парламента! Брей, много хрантутници?! А тази до него на снимката, не беше ли Мериан *** - брей, много хрантутници ни чакат да ги храним! Българи, затягайте коланите до последната дупка, и запрятайте ръкави - работа ви чака, *** ще храним!
31
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Щирлиц
без изборен туризъм,без подарени детски за едни специални избиратели,истинска полиция,здравеопазване и образование.

като секнат кинтите от ЕС и ще ги получиш
30
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
има превес на тези, които казват, че са спечелили силите срещу ГЕРБ

с тоновете помия, която се изля от Божков-ТВ и Нова какво очаквате?
29
0
 
5
 
! Отговори
Мюлер преди 3 седмици
До Щирлиц няма как да създадеш нов дом с червени фенери със старите служителки! Ако очакваш тези гущери да си отрежат опашките и да се превърнат в истински стойностни хора, дълго ще чакаш. Самия факт, че са обикаляли като малките цветарки по всички политически сили, трябва ясно да ти говори за "принципите" им!
28
0
 
3
 
! Отговори
северозапад преди 3 седмици
На млада булка и малко прасе не се захваля ,защото не се знае каква сви-ня ще излезе някои още се сещат за тато ,а дано ма надали няма да се сщат и за Боко.
27
1
 
10
 
! Отговори
Синът на Щирлиц преди 3 седмици
В Украйна си избраха шут за президент и днес се готвят за война !!! Помнете !!! Тук си избрахме *** шут за лидер ( Чалгаря ) и скоро ще се готвим за война ! Помнете !
26
1
 
4
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 седмици
Обществото иска ясни и изпълними закони и правила,по които да протича животът в тази разнебитена държава,и на него му е все едно кой,и под каква абревиатура ще въведе ред и законност,ако те ще важат за всички граждани.Обществото иска истинско гласуване и преброяване на гласовете,без изборен туризъм,без подарени детски за едни специални избиратели,истинска полиция,здравеопазване и образование.
25
0
 
2
 
! Отговори
Krom преди 3 седмици
Интересен "феномен". Написах преди малко тук ...Мы хотели как лучше, а получилось как всегда … един израз на Виктор Черномирдин, и ме .. изтрихте?! Защо бе хора? Вие нормални ли сте?
24
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
На депутатите пенсиите по 5000лв. А народа като пумяри им дават 220 до 300лв. То ва ли са заслужили хората на България нему се види краят на кражби със евро фондове и поръчкови убийства и запушване на устичката на някой
23
1
 
0
 
! Отговори
Човекът преди 3 седмици
Камери нямаше на изборите 4април да следят
Бюлетините имали подмяна нямали подменени ли са списаците и ли повече бюлетини са вкарали
22
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Скапон е уникално нагла. Заедно със Сбабикон са чупили спалнята в не един хотел :D Дне двете влюбени гълъбчета си гугукаха един до друг като на селска седянка. Това ли са ви новите лица??????? Скапон беше през 1989г. в университета като комунисктка. Тези ли са новите лица? Хаджиженчо няма едно спечелено дело. О, неразумни и ю р о д е!
21
1
 
15
 
! Отговори
Човекът преди 3 седмици
Мултигруп мафията БСП и Слави има такъв народ това си избраха народа
20
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Христо Христов

"Ц. Боцко трепери да не влезе в затвора."

Ц, това са опорките на "новите" лица.

Абе другарю, тия текезесарски тактики кога ще ги смениш?
19
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Удобната подмяна тече нонстоп.Дотогава,докато всяка гумена глава се превърне чрез инжектиране в зомби.
18
2
 
5
 
! Отговори
Човекът преди 3 седмици
Лъжат правителството внедряват мафията във парламента да ги о законят техни закони
Да не може никой да ги пипне демек да са невидими вече в каралиса вътрешен човекът във правителството дявол работа е това
17
9
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 седмици
До Анонимен/10

"Боцко рахатясва и се надсмива на тия парцаляци." - Ц. Боцко трепери да не влезе в затвора.