Вежди Рашидов: Улицата влезе в парламента

Той съветва Борисов да върне властта на опозицията
18 апр 2021 20:10, Нели Христова
220
Вежди Рашидов: Улицата влезе в парламента
Снимка: БГНЕС

„Никой от ГЕРБ не си е позволил груб език от трибуната. Сценаристите е винаги трябва да измислят художествена измислица. А Филип Занев е от големите сценаристи. Не ни интересува какво си говорят със Слави, има значение какво се говори от трибуната и какво чуват избирателите. По кулоарите можеш да чуеш какво ли не. Джипко Бибитков не е парламентарен език”, заяви бившият министър на културата и депутат от ГЕРБ Вежди Рашидов пред NOVA.

Според него улицата е влязла в парламента. Рашидов е на мнение, че не можеш да заплашваш и да крещиш от парламентарната трибуна.

„Ако анархията, която се налага в момента в парламентарния език, продължи, то доброто също има средства и ще ги използва. Но това ли искаме. Това не бива да бъде допускано в нито един парламент. Смятам, че за 10 години на поста министър съм направил добрини и се причислявам към доброто. Но в България никой на никого не благодари. Бих посъветвал Борисов да им върне властта. Да управляваш е много тежка отговорност, трябва да градиш, а си постоянно под прожектора. Нека да вземат властта, не могат без отговорност да се откажат от нея. Нека вземат властта и тогава ще се следим, ще гледаме кой какво прави за държавата и ще се сравняваме. Сега им е много лесно”, смята Рашидов.

Депутатът определя ситуацията след изборите като уникална, тъй като ще се наложи победителят да отиде  в опозиция. Той смята, че още в първия ден се е видяла не парламентарната, а площадната демокрация. Рашидов съветва колегите си в парламента да „успокоят топката” и да не използват груб език.

„Томислав Дончев направи един план, който не е на ГЕРБ, той е на държавата. Парите са на българския народ и трябва да ги усвоим. Ако този план не се приеме, това ще е първата беля. Дончев беше оторизиран, а това, че те не искат да чуят плана, а искат Борисов, за да го унижават и да го линчуват – и аз да съм премиер, няма да отида”, категоричен е депутатът от ГЕРБ.


220
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
27
 
14
 
! Отговори
Сат Н преди 2 месеца
Ръжди Веждидов,, ще те извикаме да издялаш един надгробен к.р за Идола ти, да му го набием откъм главата. Сега трай и мирувай.
13
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
какъв късмет извади че Илия Павлов не те гръмна като му похарчи маса пари за фалшификат
12
20
 
14
 
! Отговори
Последния софиянец преди 2 месеца
Почна се! Връщаме се в 90-те и мутренските времена! Само генерал Бойко Борисов ще ни спаси!
11
14
 
25
 
! Отговори
едни 200 хиляди. преди 2 месеца
Веждичката е *** от класа.Киро Японеца спомена ,че му е дал едни 200 хиляди докато беше министър на Халтурата от ГЕРБ за да отмени статута на на паметник на културата на двойната къща на бул. Васил Левски.Така Японеца можа да си построи грозната офис сграда.всичките гербави са един дол дренки.
10
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Всички партизани са такива. Искат възмездие, искат да унижава другият, защото само по този начин се чувстват големи и значими.
9
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ами това е демокрацията. "улицата" командва. Обикновените хора с гласа си назначават депутатите и няма значение дали това на вас ви харесва или не.
8
6
 
14
 
! Отговори
бакхус преди 2 месеца
Това на трезва глава ли го е казал, или не.....
7
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Хайде сега и аз да цитирам Веждито - "по-добре мултак, отколкото калтак".Клипът още се намира в youtube и е от средата на 90-те, когато народа нямаше какво да яде, и гледаше през витрината на ресторант "България" в София, където Мултигруп си правеше партито.Така че точно тоя "мултак" да ми прави анализи на сегашния парламент - ами не, благодаря.
6
7
 
32
 
! Отговори
Помнещ всичко преди 2 месеца
Мултак номер 1 на Републиката!Помниш ли хората от Улицата как ви гледаха през витрините ПИРУВАНЕТО в гладната зима на 1996 г.?Помниш ли, МУТРО продажна?
5
8
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ръждю Веждиев-Главният МУЛТАК, ПИЯНИЦАТА С НОС КАТО МУХЛЯСАЛ ГРОЗД, ПОБОЙНИК НА ПОЛИЦАЙ И ОТКРОВЕН П-РОСТАК....
4
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Мутрите влязоха в НС.
3
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
За улицата не знам, обаче уличниците...?!
2
15
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А, ти, Веждичка, ти пожелавам скоро да излезеш оттам и да не пристъпваш повече, че аман от натегачи!
1
4
 
21
 
! Отговори
Даже преди 2 месеца
Не само улицата, но и задния двор...