Нямало никакви нарушения при назначенията в енергетиката

Правителството в оставка спазвало стриктно закона
34
Нямало никакви нарушения при назначенията в енергетиката
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Министърът на енергетиката в оставка Теменужка Петкова отговори на обвиненията на левицата, че се назначавали кадри на ГЕРБ в последния момент, за да се окопае  партията във втория ешалон на властта.

Още по темата
"В енергетиката не се извършва нищо, което е в противоречие със закона, както се опитва да се внуши", отсече тя.

Петкова обясни, че стриктно се спазва Закона за публичните предприятия, който е приет по настояване на ОССЕ като едно от условията България да се присъедини към Еврозоната.

"На какво налагате мораториум с това предложение? На проекта на закон от ОИСР, който е приет от българския парламент и който за първи път въвежда конкурсното начало в назначенията на държавните дружества“, попита тя по време на дебата за приемана на мораторуми върху някои решения на МС в оставка.

"Приготвила съм една папка с решения на Министерски съвет от няколко правителства. Тук са решенията, които Министерски съвет е взимал броени дни и часове преди да сдаде властта на следващото правителство. Ще ви ги оставя да си ги припомните. Тук се дават концесии за 35 години", обърна се тя към депутатите.


 


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
6
 
1
 
! Отговори
За 8 преди 1 месец
И когато проверката установи че е казала истината ти какво ще направиш?Ще излезеш публично и ще се извиниш ли?Колкото Мая се извини за безбройните си лъжи.Общите приказки вече не вървят-хората вече искат факти.
7
1
 
16
 
! Отговори
SS преди 1 месец
"Нямало никакви нарушения при назначенията в енергетиката"Това твърди таа на снимката. Но проверката ще установи истината.След това не е зле да й тренат и някое и друго дело за опит за измама и злоупотреба със служебно положение. При добро стечение на обстоятелствата - може да отнесе яка глоба и някоя и друга годинка. Така трябва да се действа с тиа тарикати.герб е ПОЗОР за България !
6
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"назначавали кадри на ГЕРБ" стига с тия празни приказки. Кажете кои са тия кадри. Имаше избори, има нов парламент, все още само общи приказки се говорят. Този парламент е цирк, като протестите. Нищо, още едни избори да направим, после още едни и така, докато не стане ясно, че не може само да се недоволства, трябва някой да работи!
5
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Каза счетоводителката на Пашата.
4
2
 
15
 
! Отговори
Въпрос преди 1 месец
Ти сериозно ли МА?По лъжливо и крадливо от герберас няма!
3
4
 
5
 
! Отговори
Абе преди 1 месец
Оставете ги да си трошат главите.След 2 месеца има избори и огладнелите българи ще ги изритат тия в небитието.
2
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Лъже!Като всички гербави!
1
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Калинка Теменужкова заедно със своя ментор Тиквоний Бърцилонски -В ПАНДЕЛАТА...