Следващите избори със 100% машинно гласуване

Хартиени бюлетини ще има в секции с по-малко от 300 избиратели
27 апр 2021 18:12, Нели Христова
403
Следващите избори със 100% машинно гласуване
Снимка: БГНЕС

100% машинно гласуване ще има на избори вече. Това решиха депутатите от правната комисия с приемането на второ четене на промените в Изборния кодекс. Машинен вот ще има в 9398 секции в страната.

По изключение хартиени бюлетини ще има в секции с по-малко от 300 избиратели, при гласуване с подвижна избирателна кутия, в избирателни секции в лечебни заведения, домове за стари хора и други специализирани институции за предоставяне на социални услуги, в избирателни секции на плавателни съдове под българско знаме. Вот с хартиени бюлетини ще е позволен и при непреодолими външни обстоятелства. Затова във всяка секция ще има отпечатани и хартиени бюлетини до 50% от броя на избирателите там.

При вота в чужбина машини ще има за секциите с над 300 подадени заявления за гласуване. Става въпрос за 245 секции в чужбина.

73% от хората са избрали да гласуват с хартиена бюлетина, трябва да се вземе предвид и тяхното желание, възпротиви се Николина Ангелкова от ГЕРБ. Тя настоя да има преброяване на отрязъците от машината.

Още 1500 машини могат да бъдат доставени за средата на юли. За октомври – още колкото е необходимо, за да са достатъчно, заяви шефът на „Сиела Норма“ Веселин Тодоров. Той обясни, че плащането на доставените машини е предвидено за края на май – началото на юни. И допълни, че се справят добре във Филипините, където машинното гласуване е на 7100 острова, както и в Ливан, където имало голяма емигрантска общност.

Депутатите поискаха обяснение защо е имало проблем с машинното гласуване във Велико Търново, но нито един от представителите на "Сиела Норма" и "Информационно обслужване" не можа да даде отговор защо се е случило това.

 


403
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
293
1
 
13
 
! Отговори
Диана преди 1 месец
До Анонимен290Къде го видя това неистово желание у ББ да остава на власт?!...Та той едвам издържа простотиите в Парламента до изборите и си духна под опашката...Бойко никога не се е натискал за власт - няколко пъти преди това коалицията му го връща буквално от пътя да си ходи...Но ти явно смяташ, че щом БСП иска властта и тя не й се дава по нейните незаконни начини, значи той се борел за власт! Ха-ха-ха! Не може да се даде власт на някой незаконно, трябва да си я спечели почтено на избори!
292
1
 
14
 
! Отговори
до Диана преди 1 месец
Ти ли ще отидеш да проверяваш колко от тези секции в Турция са фалшиви и колко не? И коакво им пречи да регистрират оше 50?Луди ли сте, не знам. Те и до сега си надписваха хиляди, сега вече удариха кьоравото с тия нови секции.Просто тъпия ни Президент днес поднесе България на Ердоган на тепсия.
291
9
 
1
 
! Отговори
До293 преди 1 месец
И какво да предадем? Патерицата Шкембе Войвода усеща краят на тоя парламент и почва с популизма и ха дано се класира в следващият,това ли да предадем?И на кого?
290
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А защо такива радетели за промени като ИТН не приеха предложенията за изчистване на списъците . Как да им повярва човек , че не обслужват нечии интереси
289
1
 
4
 
! Отговори
ИТН преди 1 месец
Бойкоооо къде си? Ела в парламента, че Слави те търси да те бие.
288
1
 
7
 
! Отговори
Протестърчета, преди 1 месец
Как сте?Проверка на бюджета се прави и сега требе да се обесите. Изповръщахте си червата пред мин. съвет за тоя бюджет.
287
4
 
2
 
! Отговори
Диана преди 1 месец
До !!!!!!!!!!!!!!!!!!!Лъжеш се, че в чужбина гласуваха за този днешен Слави! - хората там гласуваха за надеждата, но не са никак слепи и глухи...А роптането ти срещу турците е смешно - ние сме много повече от тях и ако сме сериозни, те не представляват никакъв проблем за държавата...Но е истина и, че никой политик не се зае със ситуацията с турците ни вече толкова години! Не можем да си играем на котка и мишка с тях - имаме голям проблем с лоялността им и той трябва да се реши от политиците ни!
286
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Тошко ХаджитошевА, да не стане обратното?
285
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Утре 8 и 30 часа ВМРО организират протест пред Народното Субрание срещу промените в Изборния кодекс, с който се дават неограничен брой секции за гласуване на ДПС в Турция,Предай нататък!
284
16
 
3
 
! Отговори
Тошко Хаджитошев преди 1 месец
Пищитите ли ГЕРБ тролове?Пищете, пищете, така си и требе. Бойко е в нокаут нанесен от Слави.
283
3
 
4
 
! Отговори
До283 преди 1 месец
Ха де,и аз това се чудя вече три седмици, уж победители,уж народа ги обича,уж пращят от капацитети,уж Слави бил чалгар,уж не можел да управлява,уж нямал кадри,уж......ама вместо да се радват и да ни"поведат"те не спряха да Вият на умряло!Що така БЕ???
282
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 278Нали сме развита държава, ходиме до Занзибар :))) Боко се сети да даде на пенсионерите 25 еврака отгоре, естествено пожарно, нали е беден човечец който е хрисим и честен :))) Това добре, обаче какво е това негово неистово желание да остане на власт, да не би да се страхува, да не би не е крал достатъчно за 11 г. ....не знам :)))
281
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Диана 286 Няма пари , на издихания е хазната Ако ни светне нова Ковид вълна , няма да има пари за нищо
280
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защо гласувахте за ИТН - " Харесвам песните на Слави " Нещо за програмата им можете ли да ни кажете - " Ами харесвам текста на песните му" Нищо добро не ни чака с подобни избиратели и политици като Тошко
279
4
 
12
 
! Отговори
Диана преди 1 месец
До Анонимен278Ти на кой свят живееш? Нали направиха проверка на бюджета протестърите и установиха, че всичко е наред и БСП е пуснала фалшива тревога за кой ли път вече...Пари има! Всичко ни е наред и точно затова беснеят БСП и сие и харчат сега луди пари за тези машини за гласуване от злоба...Но...Вероятно скоро наистина парите ще потънат някъде - поне за това ни подготвят непрекъснато!...
278
3
 
19
 
! Отговори
!!!!!!!!!!!!!!!!!!! преди 1 месец
Защо в статията не се дпоменава това, което се прие по предложение на Президента и което закопава България - да няма ограничение на броя на секциите в чужбина.Което означава, че секциите в турция стават поне двойно повече.Честита ви турска провинция!Тъпанара Радев се надява тоя път куцо и сакато на Запад да може да се добере до секция и да гласува за Слави.Тоя трябва да бъде обесен пред Президентството.
277
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Герберчета, защо мрънкате така? Идват нови избори. Нали сте победители, ще победите пак. Или не баш
276
11
 
3
 
! Отговори
До"обективният& преди 1 месец
Да бе то остава и всеки гербав тРол да почнем да питаме!!!
275
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 277От партийните структури на ИТН ли сте ? Или сте се заблудили , покрай песните на Слави?
274
0
 
12
 
! Отговори
Обективно преди 1 месец
Ливан и Филипините???.... Как ще ги стигнем сега???...За Ливан и Филипините ли гласувахме??? Някой да ни е питал по въпроса???