Външният министър за сваления самолет в Минск: Въздушно пиратство!

Нови предизвикателства във въздушния транспорт
Обновена: 25 май 2021 12:45 | 25 май 2021 12:45, Камелия Цветанова
79
Външният министър за сваления самолет в Минск: Въздушно пиратство!
Снимка: БГНЕС

Служебният външен министър Светлан Стоев разкритикува случващото се в Минск.

Още по темата


„За първи път се случва такова нещо. Това е въздушно пиратство, което не знам дали си даваме сметка до какви измерения може да стигне. Освен принудителното кацане на самолета се задава и въпросът относно личните данни на пътниците – как се получават тези лични данни, по какъв начин се предоставят на съответните служби, кой има право да разполага с тях. Ако това се превърне в практика, аз мисля, че сме изправени пред нови предизвикателства във въздушния транспорт“, коментира Стоев, цитиран от bTV.

Той отново потвърди, че на борда на самолета не е имало български гражданин, каквато информация имаше първоначално.


 


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
0
 
! Отговори
въх преди 6 месеца
Ти да видиш -https://bg.rbth/news/2016/10/22/ukrayna-vrna-belaruski-samolet-zaradi-izvesten-antimaydanski-aktivist_641235
56
3
 
0
 
! Отговори
53 и 54 преди 6 месеца
Са руснаци от КГБ. Не им обръщайте внимание
55
3
 
3
 
! Отговори
полковник Колев преди 6 месеца
А как да наречеме полетите на Натовски самолети в Балтика и над Черно море???
54
1
 
8
 
! Отговори
Евро слуги преди 6 месеца
В допълнение на Анонимен 53, Франция, Италия, Испания и Португалия отказаха на ползване на тяхното въздушно пространство на правителствения самолет на мин. председателят Моралес.
53
1
 
8
 
! Отговори
Как за първи път? преди 6 месеца
Това е патент на САЩ от 2013г. Защо ЕС не протестира, когато правителственият самолет на Бразилия с Моралес на борда беше принуден да се приземи на виенското летище. 13 часа беше проверяван от американски спец части, които търсеха Сноудън по фалшива информация.
52
1
 
8
 
! Отговори
Off преди 6 месеца
Чак пък свален, не е. Нито са му пускали ракети въздух/въздух, нито земя/въздух. Просто насилствено приземен, но не свален.
51
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Заглавието /за сваления самолет в Минск/ е написано и съответства на жанра Българска народна приказка. Колкото повече хора разказват историята, толкова по измислена и украсена става.
50
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Този бандитизъм всички знаят на кой е модел и патент...
49
4
 
9
 
! Отговори
Марин преди 6 месеца
Това със самолета беше брутално, но не мога да отрека и примера с боливийския самолет и Сноудън. Тогава никой от ЕС не рева.
48
1
 
7
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 6 месеца
Идеята е много добра--ТАКА МОЖЕМ ДА СИ ПРИБЕРЕМ ЧЕРЕПА И ЦВ.ВАСИЛЕВ И ДА ГИ ОСЪДИМ ЗА ГРАБЕЖА В БЪЛГАРИЯ!!!
47
2
 
12
 
! Отговори
Тоз не помни ли? преди 6 месеца
"когато на 1 юли 2013 г Австрия приземи принудително самолета с президента на Боливия Ево Моралес, по подозрение, че борда е Едуард Сноудън никой не се възмути, защото беше по поръчка на САЩ. А сега всички са възмутени, защо така??? Да не би да имаме двойни стандарти за Минск, Виена и Вашингтон :) А на 22 октомври 2016 г Украйна приземи принудително беларуски самолет за да арестува журналиста Армен Мартиросян и никой не се загрижи за правата на човека"----А този казва За първи път се случва"???
46
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До 38 . може и такававерсия. Но ако тия в Минкс си знаят работата щяха да не го задържат. А те простаци арестували го. В това е грешката.
45
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
"ЦРУ чрез свои хора: подава фалшив сигнал за бомба на самолета; информира беларуската страна за присъствието на търсения Протасевич на борда. Беларус ПРИЗЕМЯВА самолета заради сигнала за бомба и задържа търсения от нея Протасевич, за който е информирана, с което попада в капана, заложен от ЦРУ. По-нататъшните събития са съгласно плановете на САЩ относно Беларус..."--------------Приблизително същото подозрение за активно мероприятие озвучих вчера. Доказателство е мигновеното колективно осъждане.
44
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До42. Толковамно глучпости напи. Министъра е прав. На каквпо основание Минкс ще взоимат лични вещи , данни, отвличат пътник. Казва се пиратство терор. А че съвпадат ценностите ни с ЕС , Ми европейци сме. Не сме в Сомалия,Русия,Азия
43
4
 
3
 
! Отговори
do 39 преди 6 месеца
Значи някой да седи и да решава кой е комунист и ако да - моооже, дай да му приземим самолета. Ти си бетер болшевиките бе, другарю, от далеч си личи школата. Сигурен ли си, че си скрил достатъчно дълбоко червената книжка със заветните букви БКП на нея, че да не се изложиш ако я намерят?
42
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Когато един министър на външните работи произнася думите За първи път се случва такова нещо. Това е въздушно пиратство" по адрес на Минск, започваме да се съмняваме в неговата компетенция.Слугинажно изпълнявайки желанията и заповедите на хегемона и лекомислено предоставяйки територията и институциите на РБ за атаки срещу братския руски народ, българските политици трябва да помнят думите на Владимир Путин "Навсякъде по света докоснатото от американците се превръща в Либия или Ирак".
41
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Методите ти са същите ве ненормалнико. Ей тъй щот бил комунист диктатор си сваляме самолети когато и който си иска. Нещичко за международни споготби, правила, договори йок. Същата хунта сте натакованата из-мет. Важното е да се поддържа краварската хунта, а останалите са диктатори, терористи или там за квото ги обявите. Скоро ще отговаряте за действията си, на онова същото място къде съдиха нацистите. Капийш?!
40
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
А за сваления самолет на венцуелския президент през 2013г, заради подозрение че Сноудън е на борда не казахте че е тероризъм. Някакви двойни стандарти.
39
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До АнонимеН *****Абе ненopмалнико кой го бръсне за президент комуниста Ево Моралес бе, това си е един най-обикновен терорист като Путин. Добре че Путин има ядрено оръжие та още не са го вкарали в металната клетка в Хага, но и това ще стане, като го свалят от власт, новите управници ще предпочетат да го пратят в Хага където си е заработил няколко доживотни присъди вместо да го съдят и хранят в Русия.
38
4
 
18
 
! Отговори
.... преди 6 месеца
"Външният министър за СВАЛЕНИЯ самолет в Минск" ?! Никакъв самолет не е свалян в Минск! ЦРУ чрез свои хора: подава фалшив сигнал за бомба на самолета; информира беларуската страна за присъствието на търсения Протасевич на борда. Беларус ПРИЗЕМЯВА самолета заради сигнала за бомба и задържа търсения от нея Протасевич, за който е информирана, с което попада в капана, заложен от ЦРУ. По-нататъшните събития са съгласно плановете на САЩ относно Беларус...