Нинова убедена: В следващия парламент не може да има правителство без БСП

Разграждането на този модел изисквало много сериозна промяна
Обновена: 30 май 2021 13:46 | 30 май 2021 13:19, Камелия Цветанова
170
Нинова убедена: В следващия парламент не може да има правителство без БСП
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Лидерът на БСП Корнелия Нинова не е останала подведена от Татяна Дончева. „Водехме преговори с нея, но тя избра друг път“, каза Нинова по БНТ. „Не се разбрахме“, допълва тя. Исканията на Дончева били несправедливи спрямо другите партньори на левицата.

Още по темата

„Време е да се избира не толкова с емоция, а с разум, защото е важно какво ще се случи на 11 юли“, призова Нинова. Според нея трябва да се обърне внимание на политиките на партиите и дали те ще могат да ги отстояват. Смятам, че в следващия парламент не може да има правителство без БСП. „Ако партиите на промяната искат да има такава, не може без БСП“, категорична е тя.

Връщането на Жан Виденов в политиката не я притеснява.

„Нека да опита, успех желая на всички в състезанието“, казва тя, но се пита защо именно сега. В нея има съмнения, че се цели да се отцепят част от избирателите на БСП на предстоящите избори. Не знае обаче кой стои зад това.

Категорична е, че БСП не е партия на статуквото, както бе определена в 45-ото НС. „Във всеки сектор мога да посоча каква промяна искаме, която да доведе до сигурност“, казва Нинова.

Все по-малко вероятно е според нея Бойко Борисов и политическа партия ГЕРБ да се върнат в управлението.
„Разграждането на този модел изисква много сериозна промяна. Позволете ми да развенчая твърдението, че това служебно правителство може да работи и след изборите“, казва Нинова. За истинска промяна според нея трябва редовно правителство с 121 депутата мнозинство. Все пак оценява положително работата на служебното правителство.


 


170
Още по темата: БСПНиноваправителство
Още от Политика
Плевнелиев: Кабинетът работи за преизбирането на популиста Радев!
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
153
0
 
0
 
! Отговори
Време за промяна преди 3 седмици
След тези избори ИТН, ДБ и ИМВ вече ще трябва да направят правителство. Трети парламентарни избори за една година вече ще му дойдат много на електората. Ще бъде добре за тях да съберат мнозинство, но ако нямат (най-вероятно) ще трябва да поискат подкрепа от БСП. Иначе няма да стане
152
1
 
0
 
! Отговори
Тикволандия преди 3 седмици
Слави и хората край него са автори на две идеи, които много се харесват на бойко и дружинката му: мажоритарна избирателна система и субсидия от един лев. И едното и другото са гаранция за корпоративен вот (всеки олигарх ще си купи гласове) и като резултат - парламент с само с две-три партии, представени в него, едната от които със сигурност ще е ДПС. Ако това безумие се осъществи, нищо добро не ни чака. Това ще бъде и краят на ИТН, но не веднага, за съжаление.
151
0
 
1
 
! Отговори
ognyanz преди 3 седмици
До Анонимен 150: Слави и тези край него искат цялата власт за себе си и затова се обявиха против всички, които са били в НС преди тях. Партии на статуквото, комунист до комуниста (а комунисти в България отдавна няма освен в някой и друг пенсионерски клуб). Трябва им време да се убедят, че електората вече не вярва 100% на "спасители". Минаха си от реда Симеон и Бойко, нека се пробва и Слави докато се убеди, че така няма да стане. Моделът ГЕРБ трябва се разгради, но не от нов спасител като Бойко.
150
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
не понасам дългия, но в едно е прав - без партий от статуквото в управлението на страната! без льотчици и парашутисти! м/у впрочем - има ли представители на итн в кабинета на радев? - комунист до комуниста, тва ни очаква и след 11.07.! внимавайте хора! пак ще ви изиграят!
149
1
 
0
 
! Отговори
До тролската дружина преди 3 седмици
До Курнелия ликвидира: Ликвидиран ти е здравият разум, а не Техноимпекс или НЕК. И друг път съм писал, че тролването по гербаджийски опорни точки води до тотално о'глупяване.
148
0
 
3
 
! Отговори
Курнелия – ликвидира преди 3 седмици
Курнелия е майстор единствено само по "ликвидацията "!Квото е пипнала до днес-все е било ликвидирано!- Техноимпекс- Булгартабак- НЕК......и т. н.!Следва БСП и България!!!!Ще допуснем ли отново това?
147
5
 
0
 
! Отговори
Къде е проблемът? преди 3 седмици
Проблемът на България е моделът на еднолично управление на Бойко Борисов. Кокато не се оттървем от него и от ГЕРБ и не изчистим калинките отвсякъде няма да се отлепим от дъното на ЕС.
146
2
 
0
 
! Отговори
Пак копи/пейст? преди 3 седмици
До Въпрос към Курнелия?: Е, засрами се вече! Пак тая дъвка която си слагал с копи/пейст поне сто пъти? Нинова никога не е купувала Техноимпекс. Ако имаше нещо нередно в това, че някой е купил и след това продал акции от Техноимпекс досега бат'ти Бойко и гербаджиите да са задействали прокуратурата. Гледаха под лупа и нищо не намериха.............. Не че има връзка с темата
145
2
 
0
 
! Отговори
= преди 3 седмици
да де но тогава нямаше фондова борса.
144
0
 
4
 
! Отговори
Червените крадци преди 3 седмици
Партия, в която все още актуални са имената на Курнелия Нинова(техноимпекс),Кирчо Добрев(куфар с марки през Калотина):):):):)Румен Овч.(заробващите газови договори с Русия)и за капак адаша му Румен Гечев(фалит на България и 1$-3000лв)избори вече никога няма да спечели:):):):):)Един път излъгаха хората с "независимия" избран от руския агент Решетников пилот Румен Радеф и това беше:):):):)
143
2
 
0
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 3 седмици
До Курнелия-съмнителна: Милиони от Техноимпекс? Хайде стига г'лупости. Корнелия Нинова е купила акции от приватизираният Техноимпекс и ги е продала през фондовата борса. А в процедурата по приватизацията са участвали двама зам. министри от кабинета на Иван Костов.Това е дъвкано до безкрайност. А и няма връзка с темата.А корупцията я търси в чекмеджето на бат'си Бойко.
142
0
 
2
 
! Отговори
Въпрос към Курнелия? преди 3 седмици
Как една млада селянка(Курнелия Нинова) на 28 години, от село Крушовица, може през 1999г. да си купи за стотици хиляди долари едно от най-големите външнотърговски предприятия по време на соца "Техноимпекс" ? Нямам повече въпроси...
141
1
 
1
 
! Отговори
Подкрепа от кого? преди 3 седмици
БСП предлагаше на ИТН подкрепа без коалиция и министерства. Ама били партия на статуквото. Но бяха единствена опозиция в 44-то НС. Добре, ако на следващите избори пак нямат мнозинство от кого ще искат подкрепа. От ДПС или от Бойко?
140
1
 
1
 
! Отговори
Курнелия-съмнителна преди 3 седмици
През 1999г. Ив. Костов назначи Курнелия Нинова за изпълнителен директор на "Техноимпекс" и едновременно с това - и предс. на Съвета на директорите на "Техноимпортекспорт". Тя успешно приватизира и двете предприятия като придоби по 37% от акциите и на двете и така стана бързо милионерка. А може би задачата, която изпълнява сега Курнелия по пълното унищожаване на БСП е също заръка от Ив.Костов?
139
1
 
0
 
! Отговори
Бойко и Гергов преди 3 седмици
Бойко подари на Георги Гергов 43 милиона лева държавни пари за една дупка в центъра на Варна, която на никого не е нужна и не струва и една десета от това. И оттогава той събира около себе си опозиция за да мъти водата. Достатъчно е човек да разбере какво притежава (а и да му види дебелия врат) за да му стане ясно, че той няма нищо общо със социалистическа партия. А дупката си стои и до ден днешен и никой няма намерение поне една градинка да направи на нейно място, но за журналистите е невидима.
138
3
 
0
 
! Отговори
Бойко е в будна кома преди 3 седмици
До Бсп е в будна кома..: Бат'ти Бойко е в будна кома, но продължава да ръси бисери от вилата си в Бояна и няма изгледи да дойде на себе си.А това,че Корнелия Нинова била уволнена за корупция е долна л'ъжа, дъвка за гербаджийски тролове.
137
1
 
3
 
! Отговори
Бсп е в будна кома.. преди 3 седмици
Нинова с корупцията няма да приключи, защото е част от нея (Техноимпекс, Булгартабак, уволнена е от Станишев за корупция), но с БСП ще приключи окончателно след тежката загуба на изборите.
136
3
 
0
 
! Отговори
Тикволандия преди 3 седмици
Корнелия Нинова въведе мандатност (в това число и за председателя) и пенсионира повечето "вечни" депутати. Ясно е, че това не става без съпротива, но всяка партия би трябвало да го прави.На последните избори на гребена на вълната бяха т.н. партии на протеста. Но, ако резултатите се повторят, БСП пак ще е незаобиколим фактор за съставяне на правителство
135
5
 
0
 
! Отговори
Краят на Бойко преди 3 седмици
Последни напъни на бат'ти Бойко да влезе пак в Министерския съвет. Но няма да го бъде. Никой вече не иска да го търпи. Ако му е останал малко акъл, да се изнася към вилата си в Барселона докато още може. Ликувайте българи!
134
1
 
8
 
! Отговори
Червени вампири преди 3 седмици
Последни издихания на столетницата - виждя светлината в тунела!? Така обикновено свършва земния път - обгръща те светлина и лекота при преминаване в отвъдния свят!Нейсе! Злото в България не било вечно! Ликувайте българи!