Нинова: Наш приоритет са работни места и по-високи доходи

Без развита икономика няма пари за социална политика
14 юни 2021 16:38, Анисия Иванова
50
Нинова: Наш приоритет са работни места и по-високи доходи
Снимка: БСП

Приоритетите на БСП са мерки от държавата в помощ на хората и бизнеса, които създават условия за откриване на работни места и високи заплати, каза Корнелия Нинова при среща с работодателски организации.

Лидерът на БСП се срещна с всички работодателски организации по тяхна покана - Асоциацията на работодателските организации (АОБР) и включените в нея Асоциация на индустриалния капитал в България (АИКБ), Българската стопанска камара - Съюз на българския бизнес (БСК), Българската търговско промишлена палата (БТПП) и Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ), съобщиха от пресцентъра на партията.

Нинова изтъкна и стремежа на левицата да намали административната тежест за бизнеса. Като едно от решенията Нинова посочи електронното управление, което да облекчи фирмите и гражданите и даде пример с предложените от БСП електронни регистри. “Те ще намалят и корупцията и ще сложат край на административния, икономическия и политически рекет над фирмите. Належащо е  ускорено въвеждане на електронно управление и трайно и непротиворечащо си законодателство“, каза още председателят на БСП.

Нинова бе категорична, че е необходимо да се създаде възможност за отглеждане на кадри, започващи още от средното и висшето образование. Тя подчерта важността от стратегическо обвързване на образованието с икономиката: “Нуждите, които те имат от определени специалности да бъдат залагани в средните и висши училища. Да бъдат държавна грижа и да са държавна поръчка, и младите хора веднага, когато завършват, да намират работа в българските предприятия“.

Като друга важна тема Корнелия Нинова открои и въвеждането на Плана за възстановяване и устойчивост. Тя подчерта, че от него ще зависи развитието на страната ни в следващите 10 години.

“Поехме ангажимент за дългосрочно сътрудничество по отношение на антикризисните мерки, от които  бизнеса има нужда, за да се стабилизира и да започне растеж. Тези мерки ще са насочени в две места - запазване на работни места, разкриване на нови такива, гаранция за доходите на хората, но и преки стимули за развитие на бизнеса - пряка помощ от държавата в различни посоки, така че да помогнем и на хората, които пострадаха от кризата и в помощ на бизнеса, който  трябва да гарантира ръста на  брутния вътрешен продукт и развитието на икономиката”, поясни Нинова.

"Оставаме в траен диалог и занапред, за да бъдем взаимно полезни с обща цел - развитието на икономиката и след това възможност за развитие на социални политики, които за нас като партия си остават приоритет.”, завърши Нинова.
 


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Как ще увеличим доходите? С по-висък данък върху тях. Поне според Нинова. Тези хора нямат елементарна логика.
46
0
 
5
 
! Отговори
наблюдател преди 1 месец
Проявите на Нинова през 44 НС ме увериха че тази партия има деструктивна роля в нашето общество.
45
0
 
3
 
! Отговори
ами да преди 1 месец
Ами те многото университети се навъдиха за да се намери работа за партийните и комсомолските секретари. Много от тях сега излизат в пенсия и е редно да се съкратят ненужните специалности.
44
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ееееей, вярно бе. Как досега не го изрекоха на глас? Почнаха да се сещат все по изборите, бравос, значи.
43
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
tova ne e laja, te kazvat istinata...ama se otnasia samo za tehnite lichni rabotni mesta...za tehnite lichni dohodi...;-)))"vie" plus "te" ravno na: vsichko i edinstveno samo za tiah... ;-)))
42
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Др.ИМПЕКСОВА твоя приоритет са милиончетата ние не сме забравили,но на оня свят няма да си отидеш с тях!!!ВЕРВАЙ МИ
41
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ващо време изтече, видяхме че за нищо не ставате.
40
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
госпожа лъжа пак се изцепва!
39
2
 
0
 
! Отговори
ПЕНСИОНЕР преди 1 месец
До като не се преизчислят не ще има равнопоставеност и реална пенсия .с тези 50 лв бонус е еднозаблуждение от времето на управление Борисов .Спреизчисленията ще се види кой колко е работил и как е осигуряван .
38
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Народна мъдрост :Доволна жена , гладен евреин , честен политик и удобна лопата няма.
37
0
 
3
 
! Отговори
Нани преди 1 месец
Нани всичките ти председатели по общини са *** на ГЕРБ,как да гласувам за вас.ами председателят на общинския БСП в община Тервел е кръгла нула,а как на сесиите гласуват за ГЕРБ,бе те от вас горе се учат.че сте го сложили и за народен представител на добричко.това че е бил веднъж народен представител сега ще го гледа през крив макарон.п.и.я.н.д.у.р.н.и.к от класа е.
36
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е да, ама само за отговорни другари и партийни функционери, нали?!
35
0
 
9
 
! Отговори
ЧАКАМЕ ОТГОВОР преди 1 месец
КАК НЕЩО КОЕТО Е ОЦЕНЕНО НА 3 000 000 СЕ КУПУВА ЗА 70 000 $
34
0
 
12
 
! Отговори
НОВО ПЕТ преди 1 месец
ПРИОРИТЕТЪТ ВИ Е ДА ЗАПАЗИТЕ ТРЕТАТА ПОЗИЦИЯ В ПАРЛАМЕНТА
33
0
 
20
 
! Отговори
Въпрос към Курнелия? преди 1 месец
Как една млада селянка(Курнелия Нинова) на 28 години, от село Крушовица, може през 1999г. да си купи за стотици хиляди долари едно от най-големите външнотърговски предприятия по време на соца "Техноимпекс" ? Нямам повече въпроси...
32
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Откак се помня приоритетите им не са мръднали, а иначе сме си зле коркото си искаш.
31
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Щом има кой да вярва на Славуца Трифонова, значи и на тази лъжкиня ще повярват
30
0
 
17
 
! Отговори
До 28 преди 1 месец
Точно ! А когато фактите говорят, и комунистите трябвада замълчат !
29
1
 
20
 
! Отговори
Да преди 1 месец
Приоритет са повече работни места и по-високи доходи в партийната централа на БСП !
28
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Когато комунистите говорят те лъжат, когато действат те крадат. В минали времена са убивали и хора когато са държали цялата власт. Това са фактите от историята, също е факт, че те никога не се променят!