Първан Симеонов: Радев не иска избори 2 в 1

БСП е най-приемливата подкрепа за кабинет, смята политологът
21 юли 2021 11:10, Красимир Ангелов
79

Ще прилича ли 46-ият парламент на предишния и какъв живот го очаква?

Малко по-вероятно е да бъде по-дълъг животът на този кабинет, най-вече защото, хората искат все повече. Може би само ДБ не съм забелязал да са хазартни играчи. Президентът и той не иска нови избори, не му се ще да се смесват избори, тъй като това може да мъти водата на иначе така предизвестената му победа. Това заяви в "България сутрин" изпълнителният директор на "Галъп интернешънъл“ Първан Симеонов.

Още по темата
Той коментира и смяната на тактика от страна на Слави Трифонов и "Има такъв народ".

"Явно чете сигнала ясно, освен това ДБ даде да два ясни знака - ние не искаме председател на парламента, казаха те, тоест има един дух на омекотяване на напрежението", посочи Симеонов и продължи:

"Сега те вече имат над 110 мандата, така че сега трябва нещо да скалъпят, но трябва да видим БСП, тъй като са най-приемливата подкрепа за такъв кабинет. Дали ще се постигне някаква договореност, ще бъде добре и за БСП. Най-важното е, че БСП нямат думата, нищо не зависи от тях, и сега може да играят и това е най-интересното. ДПС - не може да забраниш на някой да те подкрепа. Има прагматици в политиката и има новонавлизащи, които говорят малко плакатно и сами си патят от това, защото сами си вдигат летвата. В българския парламент няма начин освен диалог и компромис", подчерта социологът.

И допълни: "Има такъв народ" лека по-лека ще започне да става партия, те са явление. Те вече са малко  обезвредени като взрив, ако получат такива непоискани подкрепи", каза още Симеонов.

Относно предложенията за председател на НС и министър-председател, социологът отбеляза, че "Има такъв народ", нямат право на повече грешки.

"Ива Митева е едно от попаденията. Ива Митева за министър- председател? Такива са слуховете, но не знам. ИТН нямат право на грешки.  Трябва да е фигура, която е проверена. Всички прожектори са се насочили към това, кой ще слезе като премиер", коментира Първан Симеонов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре е баба Мика, позитивен човек, Ива Митева как ще представя България или води НС, освен, че фъфли, тя е с писклив, дразнещ глас и много нервна, това ще създава непрекъснато конфликти и неприязън.
56
2
 
5
 
! Отговори
Радев на бунището! преди 2 години
Аз лично, виждам Радев като подсъдим с отказана виза за САЩ. Той си въобразява някои неща, но юмрука в стил Че не може да му се размине.
55
1
 
1
 
! Отговори
егати фейка преди 2 години
Статия с невярно съдържание.
54
4
 
5
 
! Отговори
кафе 2в1, преди 2 години
Я па,Първан!.....Ти пита ли Радев кво иска и кво не иска ,та ръсиш глупости !...
53
2
 
6
 
! Отговори
Ха, на ха преди 2 години
Радев не иска... то и народът не иска да живее скотски, но всички кандидати за депутати освен келепира и далаверата, осребряването на позицията едва ли ги интересува друго. Ще повярвам, че ще има промени и то към добро само ако си гласуват единодушно минимална заплата за да са наясно как се живее и работи, но без привилегии, само безплатен транспорт
52
0
 
5
 
! Отговори
А, преди 2 години
До Анонимен 54Слави, като не е никакъв, кой му плаща охраната?
51
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-мъдрия от мъдрите се изказа.
50
3
 
19
 
! Отговори
О,Шипка-радефф преди 2 години
радефф: ШУБЕТО Е ГОЛЕМ СТРАХ ! ДОСИЕТАТА-ГЕШЕВ- ме 4АКАТ !!!
49
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До инж Вие сте типичен български "инж", личи си по огромния брой правописни грешки, съчетани с огромно про сташко самочувствие, позволяващо Ви да наричате един несъмнено интелигентен сънародник "ка" "***". Едва ли осъзнавате, че "ка" путът сте Вие. Забавно!
48
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До noname Пиленце разпенено, четете текста, а не сте си направили труда да чуете какво е казал интервюираният. А той не каза "Радев иска", а "струва ми се, че Радев иска". Разлика от земята до небето, ала невидима за пролетарии....
47
3
 
0
 
! Отговори
червената пр***ня преди 2 години
махни вьшли- *** бе мръ-ник
46
11
 
5
 
! Отговори
Стига глупости преди 2 години
До Анонимен: Хайде стига г'лупости с Кремъл и хибридни партии. Никой вече няма да заложи на пишман-патриотите, нито от Каракачански нито от Марешки тип.
45
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Румен "парашутиста" Гадев
44
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонимеН 52 "И НА МАЛКИТЕ ДЕЦА Е ЯСНО, ЧЕ ИЗБОРИ 2 В 1 СА ПАГУБНИ ЗА РАДЕВ , ЗАЩОТО ЩЕ ИМА ПО-ВИСОКА ИЗБОРНА АКТИВНОСТ А ОТ ТОВА РАДЕВ И БСП ЗАМИНАВА НАДОЛУ!" БСП ОТДАВНА е пожертвана от Кремъл: те се ориентират към хибридна стратегия с нови и нови "нови" партии от "лидерски" тип: Марешки, Бареков, Сидеров, Трифонов всичките са такива. Скоро и Янев. Иначе, висока изборна активност може да има, ако машините го позволяват, а те не го (чисто технически). Отделно са минпулациите им. :))))
43
17
 
7
 
! Отговори
Време за промяна преди 2 години
До АнонимеН: От по-висока активност на изборите и БСП и Радев само ще спечелят. Ще загубят ГЕРБ защото се видя, че без купен и корпоративен вот вече губят избори.
42
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Първанчо, Първанчо.. И ти си един празноглавец , от тези, с които са пълни телевизиите.. Ива Митева щяла да става премиер?! Ако беше така, щяха ли да е предлагат сега за председател на НС бе?
41
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойко Борисов като не е министър-председател вече, защо ходи с охрана и кой я плаща?
40
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 51 Неграмотен си. Дълга на САЩ включва и вътрешната задлъжнялост, а дума "трилиарда" няма.
39
6
 
14
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
И НА МАЛКИТЕ ДЕЦА Е ЯСНО, ЧЕ ИЗБОРИ 2 В 1 СА ПАГУБНИ ЗА РАДЕВ , ЗАЩОТО ЩЕ ИМА ПО-ВИСОКА ИЗБОРНА АКТИВНОСТ А ОТ ТОВА РАДЕВ И БСП ЗАМИНАВА НАДОЛУ!
38
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма да са притеснявате .Я ко правят наще съюзници от САЩ ? Планират дупка в бюджета от 3,8 трилиарда долара :)))) Данъчната задлъжнялост надхвърли 213 000 $ на глава от населението .Обществения дълг + дълга към търговските банки мина 80 трилиарда долара .Ето тия ши ва оправят и ши ва пратят у космоса :))))))))) Познайте как ши ва опраят тия :)