Премиерът Янев, Пеканов и Кирил Петков при депутатите

Тримата ще бъдат изслушани в парламента
29 юли 2021 06:52, Александър Попов
22
Премиерът Янев, Пеканов и Кирил Петков при депутатите
Снимка: БГНЕС

Служебният премиер Стефан Янев, заедно с вицепремиера Атанас Пеканов и министърът на икономиката Кирил Петков ще бъдат изслушвани в парламента днес.

Първи на трибуна ще излезе Янев, който трябва да даде информация пред депутатите за завареното от служебното правителство финансово и икономическо състояние на държавата.

Веднага след него в пленарната зала ще говори заместник министър-председателят Атанас Пеканов. Неговото изслушване е по темата за Плана за възстановяване и устойчивост, промените, направени от служебния кабинет в него и готовността за внасянето му в Европейската комисия.

Българската банка за развитие, нейното състояние и стратегия за бъдещето с основна мисия да помага на малките и средни предприятия – това е темата, заради която в пленарната зала е повикан министърът на икономиката Кирил Петков.

Веднага след това депутатите ще преминат към изслушване на председателя и членовете на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР). Комисарите ще трябва да обосноват утвърждаването на бизнес плановете на ВиК операторите и образуване на цените чрез метода „горна граница на цени“ за регулаторния период 2022 – 2026 г., които на практика ще доведат до повишаването на сметките за вода на потребителите.


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Патриотите" минаха 4 % единствено и само в мокрите сънища на пияните сладкари от Ольгино..
11
14
 
9
 
! Отговори
Янев да отговаря преди 1 месец
Янев да отговаря за разминаването в данните от протоколите и преброяването на хартиените отрязъци от машините в 1/3 от определените за контролно преброяване на секциите в чужбина, от 39 в 13 СИК! Това означава, че в 1/3 от секциите има манипулиран софтуер и вот! От което следва, че обявените резултати от изборите не отговарят на истината! Нищо чудно ГЕРБ да са първа политическа сила и Патриотите да са минали 4%!
10
7
 
12
 
! Отговори
такива преди 1 месец
МЪЖЕ трябват на българия-да се гордем с тях-значи има знаещи българи в българия
9
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Борисов, може би затова се ваксинира да избяга със златното чекмедже. Служебните министри са супер, браво на Румен Радев.
8
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не може да се говори само лошо за управлението на ГЕРБ при положение, че последните 10 години живяхме по-добре от предишните 20.
7
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Клоня към харесване на Стефан Янев, но от днешното му изказване за това, какво са заварили в държавата ще си съставя окончателно мнение за него. Ако започне да плюе като Рашков, ме е загубил като съмишленик. Кирил Петков е ТОП.
6
2
 
11
 
! Отговори
Антрополог преди 1 месец
До Анонимен 4 Друго са си Дончев и Веждичката - красавци, та дрънкат!
5
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За 19те имота ще каже ли Рашков вече. А другия ще каже ли какво стана с Хемус?
4
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бойко Рашков има много европейска физиономия и повечето министри са с по три вакси по рождение.
3
2
 
16
 
! Отговори
Дрямката преди 1 месец
За 10 години така хубаво напълнихме Чекмеджетата, та празнувахме 4 млрд наличност!
2
14
 
6
 
! Отговори
Янев послушков преди 1 месец
Пари в хазната нямаше, но ние за два месеца я напълнихме и сега има пари и за детски книжки и за "безплатни" ваканции и за лаптопи...
1
7
 
25
 
! Отговори
Лейтенант от Запаса преди 1 месец
Най-сетне случихме на Премиер и министри с нормални, европейски физиономии, а не SICаджийски мутри!