Радев е определил кой ще поеме постовете на Петков и Василев?

Номиниран от Слави Трифонов пък ще е транспортен министър
15 сеп 2021 08:26, Елка Василева
115
Радев е определил кой ще поеме постовете на Петков и Василев?
Снимка: архив, БГНЕС

Следващият служебен министър на транспорта ще е Христо Алексиев, който беше номиниран за министър в първия кабинет, предложен от Слави Трифонов. Президентът Румен Радев е решил Алексиев да смени досегашния Георги Тодоров в новия служебен кабинет, който ще бъде обявен официално на 16 септември, пише „24 часа“.

Още по темата

Алексиев в момента е председател на управителния съвет на НКЖИ. Той вече веднъж бе служебен министър на транспорта в първия кабинет, назначен от Радев през 2017 г. На 12 юли тази година лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов пък го обяви като номинация за министър на транспорта в първия си неуспешен вариант за правителство с премиер Николай Василев.

Президентът Румен Радев вече е избрал и новите министри на икономиката и на финансите, след като досегашните Кирил Петков и Асен Василев са все по-близо до свой политически проект и участие още на предсрочните избори на 14 ноември.

В икономиката на мястото на Кирил Петков министър ще застане досегашната му заместничка Даниела Везиева. Тя бе зам.-министър на икономиката и във второто правителство на Бойко Борисов като представител на Реформаторския блок.

Като министър на финансите на мястото на Асен Василев пък Радев е решил да назначи Валери Белчев. Той бе начело на Фонда на фондовете във второто правителство на Бойко Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари