Кантарджиев категоричен: Няма да влиза в политиката

Според него COVID-19 е разединил българите
26 сеп 2021 21:09, Нели Христова
69
Кантарджиев категоричен: Няма да влиза в политиката
Снимка: БГНЕС

„Не, не бих нагазил в политиката. Защото имам име, което съхранявам от години и не мога да го причиня на семейството ми - да ме окалят или да направя политически грешки. Не бива да дружиш с идиоти и да правиш грешки“, сподели проф. Тодор Кантарджиев пред bTV.

Според него, докато други народи са се обединили пред опасността от коронавируса, българите са се разединили. „Такива глупости се изляха върху нас, че даже е грозно да си спомня човек. Найтрудното беше недоверието, което целеносочено се създаваше в хората –

недоверие към медицината, към експертите. Мисля, че тази тенденция продължи и в момента пак е така“, каза Кантарджиев. "Две са направленията на създавачите – едните, които с говорене на противното, искаха да станат много популярни. Един неизвестен доктор, който казваше, че „Кантарджиев говори глупости“, на няколко пъти се опита да стане депутат, но не стана първия път. Другата чат –пиари неправилно посъветваха политиците да заложат на страховете и недоверието в мерките“, смята Кантарджиев. „Аз в целия си съзнателен живот се готвех за този момент. Мисля, че направих нещо значимо“, това призна проф. Тодор Кантарджиев по повод на участието си в Националния оперативен щаб срещу COVID-19. Синът на професора разкри, че баща му е имал хематологично заболяване, бил е подложен на химиотерапии и работата му по това време е била изключително рискова за него. С химиотерапиите и здравословните проблеми, които имах, не мислех за себе си, а за хората. То се знае какво щеше да се случи с мен, ако тогава се бях заразил с короннавирус“, каза Кантарджиев.

„Омръзнах на някои хора, а други започнаха да не ме обичат, защото не си променям изказванията за коронавируса от дълго време“, сподели бившият шеф на НЦЗПБ и отново заяви, че „броят на умрелите от COVID рязко намалява, когато има повече ваксинирани. Всички ваксини – не само тези срещу COVID, показаха, че са много ефективни“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"ЕДИН ПОЧТЕН ЧОВЕК, ПОКЛОН ПРОФЕСОРЕ И РЕСПЕКТ!" - Един почтен човек не лъже! Първо трябваше да се ваксинираме, за да ограничим разпространението. Стана ясно, че и ваксинираните са разпространители. После трябваше да спасяваме здравните системи. Стана ясно, че и ваксинираните влизат в болница. После уж не се умирало от Ковид, ако си ваксиниран. Стана ясно, че и това е лъжа. Ако този на снимката беше почтен, тогава още от началото щеше да каже - нямаме инфо за ваксата, но ако желаете се боцкайте!
52
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЕДИН ПОЧТЕН ЧОВЕК, ПОКЛОН ПРОФЕСОРЕ И РЕСПЕКТ!
51
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Oh sega ste moga da spj spokoino ostavasche i ti da stanes Politik togava ja oplesskahme ti stavas samo sa plaschilo na bustana
50
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо да не влиза, нека влезе и да види колко процента от българския народ го харесва. Влезе ли в партията Х, до края на живота ми няма да гласувам за нея, без значение коя е. Същото важи и за Мутафчийски, и Ангелов. Ковид не е разединил българите, а ги обедини. Толкова голямо единодушие относно даден въпрс отдавна не е имало. 80% не сме ваксинирани, а една част от ваксинираните са с фалшиви сертификати т.е. и те не искат да се боцкат.Я ми кажете друг въпрос, по който 80-85% сме на едно мнение...
49
0
 
1
 
! Отговори
ггггг тттттттт преди 2 години
ти си се разединил от ковид затовали си постоянно по телевизиите спри се вече стой си у дома
48
0
 
1
 
! Отговори
1 преди 2 години
До Анонимен-54 не само най-евтината , наш човек е вносителя и,майката на евродупетатката *** майдън.
47
1
 
1
 
! Отговори
гжжжжжггг преди 2 години
не ти ли писна да ходиш по телевизиите спри се вече
46
1
 
2
 
! Отговори
mmm/;;ljhnh преди 2 години
точно така дядовци не ни трябват трябва да махнем и дядо бойко борисов
45
2
 
1
 
! Отговори
Българче преди 2 години
Кандидатът на гербаджиите се казва Димитър Николов - кметът на Бургас.И Господ да ни е на помощ!
44
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Видял е за какви манипулации и лъжи става дума... Ако не играе по свирката, сигурно ще го закопаят.
43
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този е един досадник. Освободиха го и земята още се върти. Вместо да се чуди как да се прави на интересен да иде на евтино море.
42
1
 
7
 
! Отговори
С уважение преди 2 години
към този иначе толкова симпатичен пенсионер - ходи си харчи пенсията + големите бонусчета от цирка, който разигравате, и ни освободи от медийното и всякакво присъствие, г-н експерт най-голям, молим.
41
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксинацията я провалихте вие начело с Бойко. Когато света получи право на избор на ваксини, ние освен гръмките думи на Бойко, получихме само Астра Зенека, най-евтината и със доста странични ефекти. Вие се ваксинирахте в ефир, но с Пфайзер....Колкото и в момента да използвате за политическите си мръсни игри, да прехвърлите вината само на служебният кабинет, отлива за ваксиниране се появи при вас. загубихте доверието на хората.....
40
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Следва въпрос защо хората спряха да ви вярват? В началото на пандемията всички вярвахме на целият щаб, начело с генерал Мутафчийски. Очаквахме ваксините, защото ни убедихте, че това ще ни спаси и е факт, че ваксини са спасявали човечеството и преди...Но в един момент медицината рязко направи завой към политиката. Професори, епидемиолози, вирусолози на които вярвахме, бяха използвани и за политически цели. Мутафчийски си остана лекар до край и се оттегли. Станахте политици, колкото и да отричате.
39
0
 
0
 
! Отговори
jvg преди 2 години
https://24chasa.bg/***/article/8240151
38
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Според него COVID-19 е разединил българите"--------------------Разединителят си ти. Делиш хората на ваксинирани и неваксинирани, след което всекидневно настройваш ваксинираните против неваксинираните.
37
0
 
5
 
! Отговори
1 преди 2 години
До КАПИТАЛИСТ,също,като банкянския си началник.
36
0
 
6
 
! Отговори
1 преди 2 години
Защо бе др.контарджиев,ти си идеалния кандидат президент,на банкянското слънце.
35
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре е казал за и.д.иотите. Така е, у нас са в изобилие. Тук е рай на такива.
34
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Голяма загуба за нас :) Какво ще правим, не знам. Като започнат сега едни самоубийства, на кого ни оставя :)