Доц. Михов: Кирил Петков направи 2 гафа в Скопие

В РСМ историята е инструмент за формиране на антибългарско самосъзнание
19 яну 2022 21:37, Красимир Ангелов
88

Премиерът Кирил Петков си постави висока оценка след визитата в Скопие, а от опозицията констатираха, че няма нищо ново по спора. Някои българските политици дори смятат, че са допуснати определени грешки.

"Съществува сериозно разминаване между позициите на определени части от управляващата коалиция по въпроса за отношенията ни с РСМ. От едната страна са Радев, БСП и ИТН, които стоят на позицията за приемственост във външната политика и следват решенията на Консултативния съвет от 30 септември 2019 г. От другата страна са "Продължаваме промяната" и ДБ, които са склонни да променят съществено тази позиция и следват един външнополитически ред", заяви доц. Милен Михов от ВМРО в студиото на "Денят ON AIR".

Още по темата
Според него е било грешка, че са се провели срещи с ръководни фигури в Скопие в отсъствието на българския посланик там.

По думите му пред Bulgaria ON AIR, Скопие продължава чрез медиите да повдига въпроса за македонско малцинство в България.

"Скопие продължава да настоява за регистрацията на сепаратистки организации в България. Другият важен въпрос от българските условия е този за езика, който трябва да бъде уреден в международните отношения, въз основа на Договора за приятелство и декларацията от 1999 г.", изтъкна гостът в студиото.

Той смята, че премиерът Петков е направил два гафа, а сега продължава да ги задълбочава.

"В българската историческа книжнина от 60 г. има научна аргументация, че фашистки режим и фашистка власт у нас не е имало. Тази историческа неподготвеност на нашия премиер прави лоша услуга на българската позиция. Позицията на Петков е сериозна грешка", коментира още доц. Михов.

"В Скопие историята е инструмент за формиране на антибългарско самосъзнание. С такъв поглед не може да се влиза в ЕС", посочи той.


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
1
 
! Отговори
Бунтата преди 3 месеца
Абе тези македонци,до кога ще им обръщате внимание???Що не си е...т май..та и да спрат повече да мрънкат.С и американците да си гледат кравите а не България!!!!!
69
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Фашизъм в България никога не е имало, това са комунистически пропаганди, но за съжаление те са винаги на власт и освен че ни отровиха живота са родоотстъпници. Това е.
68
1
 
2
 
! Отговори
До Сашо 70 преди 4 месеца
Ти знаеш ли изобщо какво означава фашизъм? Вземи прочети малко литература и тогава говори. Колкото до онези комунистически убийци партизаните - трепането им е било малко. Жалки мандраджии, криещи се в храсти и шубраци. Толкова "велики" бяха, че излязоха от гората чак на след 9 септември. Иначе бяха много смели да взривяват църкви.
67
0
 
5
 
! Отговори
БРАВО НА КИРЕ... преди 4 месеца
ВЕКЕ , КЕ СПИЕМЕ СПОКОЙНО , ОТИ НЕМА Р.С.МАКЕДОНИЯ ДА НИ НАПАДА , И ДА ИМА НЕКАКВИ ПРЕТЕНЦИИ КЪМ БУГАРИЯ ....ХА,ХА,ХАААА.....А , КИРЕ ТРИВОЛТА , КЕ ГО ПРЕДСТАВУВАМЕ ЗА "НОБЕЛОВАТА НАГРАДА ЗА МИР".... ОТИ Е СЕКСИ И ИМА ТРАПЧИНКИ И НА ГАЗОТ...
66
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Про100 Киро ни излага всеки ден, излага ни като държава, като нация. Излага и избиратели те си и Радев който го избра. Следва вот на недоверие, но няма да мине. Току така не се дава докопана власт. Но ще видим още кви ще ги сътвори. Бог да ни е на помощ!!!
65
1
 
2
 
! Отговори
П.К. инк. преди 4 месеца
Какво ли означава една жена непрекъснато да се хили и да те прави серсемен пред многобройната публика?
64
5
 
4
 
! Отговори
Сашо преди 4 месеца
Това че разнасяха преди девети септември отрязани глави на партизани не било фашизъм, това че горяха къщите на ятаците също не е фашизъм. Това че изгаряха живи хора в пещите също не е фашизъм, нали? Същото са правили и в Македония и в ККосово-виждал съм там паметници на разстреляни техни борци против фашизма а също и на деца. За съжаление това са исторически факти и няма смисъл да си затваряме очите.
63
2
 
3
 
! Отговори
До 69 🤔С преди 4 месеца
Какви дипломати може да са АлФашагата или Надка Тромпета,например? А много на брой тромпетиски надуват някъде тромпетите,представлявайки оглозганата ни държавица .
62
2
 
6
 
! Отговори
Кирчо преди 4 месеца
е просто една хитра и комбинативна мижатуркац, която се оказа във власта случайно и с лека измама. По тази причина тез гафове са очаквани и не са последните. Човека е мушанка, не е политик все пак
61
1
 
9
 
! Отговори
НадкаСвирката преди 4 месеца
Какво да прави човекът, като не е дипломат. Дипломат не се става по заръка или за два дни. СДС-Чумата унищожи дипломацията.Назначи разни па ча ври, които да въртят синджира и да вдигат крайници. Какво може да се очаква от сегашната дипломация освена
60
1
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 4 месеца
неграмотна работа, неграмотни хора ни управляват
59
4
 
16
 
! Отговори
Т, пака преди 4 месеца
Дойде на власт единствено и само за да промени българската позиция по македонския въпрос. Другите го подкрепиха единствено и само за да се саморазправят с Гешев. Пречи на червените мутри да крадът. За сега удрят на камък, но утре?! Търпението на господарите им се изчерпва. Губят пари и влияние. Скоро ще се радикализират.
58
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Когато й е надувал корема на Лена ....Мен питал ли ми е ... Дали съм съгласен ....
57
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Kиро Тъпото ... И македония ...Това си е противоречие в термините ....Още една къща в Барѝцелона ли ще плащаме .. Оставка ..
56
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До и те така Македонските историчари не смеят да искат компенсации от Гърция Англия и САЩ а само от България, че е слаба страна.
55
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До и те така Царя Борис обявява война на Англия и САЩ. Няма никакви комунисти а просто оцеляване като ставаш фашист. А за избитите напр. в Гърция Англия и САЩ помагат на гръцките фашисти да избият комунистите.
54
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До и те така В Югославия когато немците влизат с автомати, всички стават фашисти. После като българите изгонват фашистите с червената армия, фашисти остават само българите, а македонците се пишат македонци, защото ако са българи, сърбите ще ги избият. Сърбите даже получават френски и английски медали, а българите както винаги го отнасят и са победена държава.
53
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Предлагам да зарежем тия роми в БЮРМ ! Няма смисъл да се занимаваме с тях!
52
6
 
24
 
! Отговори
и те така преди 4 месеца
ако комунистите не бяха обявили че в България е имало фашизъм как щяха да оправдаят действията си с избиването на българската интелигенция , попове и кметове , по заможните , също са били в такъв списък , обявявайки ги за врагове на народа ???
51
5
 
24
 
! Отговори
факт преди 4 месеца
гафа го направиха умните и красивите дето избраха кирчу и фигуранта да са на власт .