Имало нужда от нова лява партия, доверието в БСП спадало

Миков смята, че ще има и процес на фрагментация на лявото
Обновена: 23 яну 2022 14:31 | 23 яну 2022 14:30, Камелия Цветанова
125
Имало нужда от нова лява партия, доверието в БСП спадало
Снимка: БГНЕС

"БСП очевидно няма спирачки и е тръгнала в низходяща тенденция, която ще намалява все повече общественото влияние. Констатацията на Конгреса, че няма подадена оставка на лидера Корнелия Нинова, кара много членове на БСП да констатират, че не са членове. И аз констатирам, че вече не съм член на БСП". Това коментира пред БНР Михаил Миков, бивш лидер на БСП. Бивш председател на парламента, министър на вътрешните работи в правителството на тройната коалиция.

Още по темата

По думите му с участието във властта БСП не може да постигне нещо съществено в политически план, само в личностен.

"Има обществена нужда от нова лява партия. Вероятно ще има и процес на фрагментация на лявото. Тези разговори трябва да започнат, защото днес лявото не е представено нито парламентарно, нито като обществена дискусия“, каза той.

Миков коментира и планираните реформи в МВР.

"Разследването е основна функция на МВР, прокуратурата надзирава, трябва да имат повече правомощия разследващите полицаи, а и да носят повече отговорност. Трябва да се даде доверие на разследващите, а ако злоупотребят с правата си, има текстове в наказателния кодекс, че носят отговорност. Прокуратурата няма как да бъде заобиколена, тя има обвинителна функция, което е конституционна функция. Твърде малък е капацитетът за разследване в България на разследващите полицаи, той трябва да се укрепва от МВР, а не по Митниците, в КПКОНПИ. Неуспешни са опитите за изваждане на разследващите функции от МВР и от следствието в рамките на прокуратурата. Тоест, укрепване на системата, засилване на възможностите, ясни отговорности за всеки разследващ полицай", посочи Миков.

И подчерта, че реформите трябва да се случват спокойно, хладнокръвно и след като са ясни, тогава да се обявяват.

Според него затварянето на съдебната система "няма да я излекува от корупцията, непукизма, кадруването по симпатии, а не по качества".

"Самозатварянето ще продължи да генерира проблеми, а не да реши и да създаде повече доверие в обществото", смята той.
 


125
Още по темата: БСПМиков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
0
 
2
 
! Отговори
ББ преди 3 месеца
демек...ще правиш партия...ама "лява" ще сееш от същото от което се опитваме да се лекуваме...и боко ли ще ти ги плаща...извращенията...я се
95
0
 
5
 
! Отговори
izh преди 3 месеца
Естествено. Второто и трето поколение комуномутри, много държат да не ги свързват с бившата им партия. Е, затова се инвестират огромни пари за нови буферни слугинчета. Иначе все още се опасяват за награбеното. Е това разбира се може да стане само тук. Другите държави не са имали толкова кретенски комунизъм
94
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
1 ТУМОР не е достатъчен, по-добре да има и разсейки?
93
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Най - добрият зелен сертификат е Passport Scotch. Без него да не се влиза в НС.
92
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Подозирам, че това действие е съгласувано с Нинова/БСП + Р. Овч. (Сивият Кардинал), защото макар че на пркатика червените са на власт в момента, то тя е нестабилна. Слагат си "ламаринка" отзад за в бъдеще. Пример - т.нар. "цар" Симо беше доведен от тогавашното БСП, ходили са му на крака в Мадрид.
91
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Мутрите са в потрес и пръскат отровни слюнки във всички посоки, вкл. и по БСП.
90
2
 
4
 
! Отговори
СМЕХ... преди 3 месеца
НАЗДРАВЕ , МИШЕ....ВСИЧКИ ВЕЛИКИ ИДЕИ , ИДВАТ НА 3- РАКИИ ИЛИ 1-ОКА ВИНО....!/... от Дедо ми кръчмара го знам../
89
2
 
3
 
! Отговори
Нов БОНС-/к/, бе... преди 3 месеца
"Българско Обединение на Ненагушилите се Социалисти -/и комунисти/..!
88
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Българска Интернационал Фашиска Партия ще и приляга на БСП
87
2
 
4
 
! Отговори
Ха, ха БРАВО МИКОВ преди 3 месеца
Време е да се създаде "БЪЛГАРСКО ОБЕДИНЕНИЕ НА НЕНАГУШИЛИТЕ СЕ КОМУНИСТИ "----нема само Корнела и Баджанака на Радев да кярат от властта.... НИЕ СЪЩО МОЖЕМ!
86
3
 
2
 
! Отговори
Хахо преди 3 месеца
Разбира ги тези неща Миков. Друга партия - силна, уважавана беше БСП по негово време, когато един банкянски и-д-и.от го наричаше пияница пред цяла България. И този жалък шут търпеше все едно не храчки, а елей е капел на главата му.
85
1
 
1
 
! Отговори
Хахо преди 3 месеца
Разбира ги тези неща Миков. Друга партия - силна, уважавана беше БСП по негово време, когато един банкянски *** го наричаше пияница пред цяла България. И този *** търпеше все едно не храчки, а елей е капел на главата му.
84
6
 
3
 
! Отговори
не си в час преди 3 месеца
До Анонимен 88 В момента Нинова е най-добрия политик!Другите са класи под нея!
83
4
 
3
 
! Отговори
Партиец преди 3 месеца
Прав е г- Миков,но отчасти,защото доверието в столетницата не само е спаднало ,а никак во го няма ! Единствено Нинова и кохортата й вярват,че партийката е нещо значимо ,а и нали заема толкова " важно " място във властта и има толкова кадри по върховете - нищо, че е на последно място , в класацията на големите партии за изборите ! Нинова,вече сте АУТ !
82
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А седа де ,тези от подмяната ,не са ли новата партия на Гумен,още ли ще създаваме партии ,докато не останат само наши?Всъщност тези 240 депутати ,не са ли множко за 6 М население?
81
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До АнонименИ в Лудницата имаше интернет.Свободата е навсякъде.КАто сме луди да не би да нямаме право на глас?!
80
0
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 месеца
До 78Те и Томовата Евролевица и Първановото АБВ без чужда помощ се проявиха като карикатури. Но дане забравяме ролята на атлантиците Соломон Паси и Александър Йорданов в утвърждаване ролята на БКП/БСП през демократичния нипреход.
79
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Пияндето корумпе, хь хьлца.
78
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Мирише ми на разцепление. Радев не успя да махне Нинова чрез Зарков и сега се гласи проект за нова партия на Стефсн Янев. Тръгват по пътя на десницата, която никак на прокопса от радздробяването си на няколко партийки. А че Корни е страшно дразнещо парче, спор няма. Хората просто не и се кефят и затова не гладуват за нея.
77
4
 
2
 
! Отговори
1945 - 1990 преди 3 месеца
До 82 жителствотоОчевидно репресивната мярка е била и по вкуса на комунистите, които я продължават от 1945 г. до 1990 г., с цел "разцъвтяване" на стадото.Затварянето на границите, забраната на рок музиката, разправата с инакомислещи...Белене...повелите на партията...ех, прекрасни спомени от "цъфналия" комунизъЪм.