ПП срещу Луковмарш: Не сме се справили със срамните призраци от миналото

В България няма място за ксенофобия и език на омразата
250
ПП срещу Луковмарш: Не сме се справили със срамните призраци от миналото
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

ПГ на ПП осъди в декларация намерението за провеждане на Луковмарш.

По традиция БНС е организатор на събитието, което всяка година през февруари разгневява системните партии.

Тази година маршът е насрочен за утре.

"От ПП се противопоставяме срещу намерението за провеждането на Луковмарш, както и срещу провеждане на неонацистки и профашистки мероприятия в България. Демократичното настояще и бъдеще на България изключва подобни прояви на ксенофобия и език на омразата“, каза от името на ПГ Татяна Султанова.

"Осъждаме всеки опит за прояви, застрашаващи социалния мир и достойнството на българите. Вече 15 години сме в ЕС, а още не сме се справили със срамните призраци от миналото", обобщи тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


250
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
174
0
 
2
 
! Отговори
ЛУКОВ МАРШ... ... преди 2 години
..ПРОТИВ ЧЕРВЕНИТЕ ФАШИСТИ , "РОТ-ФРОНТОВЦИТЕ" НА РАДЕВ И РЕШЕТНИКОВ И ЗЕЛЕНИЯ СЕРТИФИКАТ!
173
0
 
3
 
! Отговори
КОЙ ЩЕ НИ ЗАБРАНИ ? преди 2 години
ЛУКОВ МАРШ ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ В СВОБОДНА ОТ КОМУНИСТИТЕ БЪЛГАРИЯ!----"ВСИЧКИ СРЕЩУ КОМУНИСТИЧЕСКИЯ ТЕРОР В БЪЛГАРИЯ"
172
0
 
7
 
! Отговори
ToPhD преди 2 години
Генерал Луков е бил много уважаван човек от Българската армия. Ако се спазват законите и конституцията на Република България, не виждам с какво вредят тези млади хора, изразявайки поклон и уважение пред един велик военен. Знаем, че ,,специалните'' паради на извратеняците -драг куйни, ши мейли, би, транс и всякакви веселяци, изобщо не пречат и не дразнят никого от високопоставените господари, тъй като и те тайно си мечтаят да маршируват заедно с тях в един прекрасен такт, в синхрон.
171
0
 
3
 
! Отговори
Местен бек преди 2 години
"...каза Татяна Султанова" Говорителке, на теб и фамилията ти е небългарска! Някой от предците ти султан ли е бил или слуга на султана? Имаме право на мнение щото е демокрация, само ако мнението ни съвпада с вашето нали? Каква ксенофобия и език на омразата? Някой се чувства омразяван, а? Не е ли гузен негонен бяга вашето? Понеже кокала във вас, вие колите и бесите, а ние сме рая нали така?
170
3
 
2
 
! Отговори
Крампичка преди 2 години
Бой по каската на псевдонаценцата
169
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Забранете всички така наречени патриотични организации в България.Те са противоконституционни партии и организации.И не позволявайте да се уронва престижа на България.Как може да има шествие,което не е разрешено.В БГ има ли армия и полиция?
168
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
206- ЛУКОВ Е БЪЛГАРСКИ ГЕНЕРАЛ НО ФАШИСТ И УБИЕЦ.
167
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЧЕСЪНА СЕ Е УЧИЛ ОТ МЕТОДИТЕ НА НАЦИСТИТЕ, И ГИ Е ПРИЛАГАЛ ТУК. СМЪРТТА МУ Е БИЛА МЕХЛЕМ ЗА ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА.
166
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да честваш Луков в България е равно на това Германците да правят шествие за Хитлър или Италианците за Мусолини.
165
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Луков избива през 1936 година всички Македонци от ВМРО ,които са беженцимот днешна Македония в България.Създава фашистка партия в България,която освен фашистки има и нацистки убеждения .В нея има 75 хиляди члена.Той е отстранен от армията поради тази причина.Искал България да е тоаталитарна държава с управление подобно като при Италиянските фашисти.И вие чувствате него и носите на марша символите на неговата партия.И твърдите,че този човек е герой.
164
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо да уважавам човек с фашистки и нацистки убеждения?По-скоро се срамувам ,че има подобни в Българската История.
163
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За теб може да не е грешна доктрината,но за нормалния свят е абсолютно погрешна и ужасна.Всеки свързан с подобно поведение няма място в обществото,както и фашисткото.Трябва директно в затвора.И двете течения са срещу човечеството и са основани на омраза и унищожаване на групи от хора.Пример ВМРО ,махна помощите за болни деца.Това нормално ли е?Нацистите не приемат болните и различните.Искат да унищожат всеки различен.
162
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Луков убил всички хора от ВМРО.ВМРО е била организация на беженците от Македония след Илинденско-Преображенското Възстание.Настоящата ВМРО е наследник на Луков,чист нацист и фашист
161
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Забранете Луков марш и партиите свързани с Луков марш.На България не са и необходимо подобни неща.А за тези,които смятат Луков за герой мисля ,че са объркани.Луков е бил последовател на нацистката доктрина,както и искал да въведе фашисткото управление в БГ.ВМРО (настоящите) имат подобно поведение.Те спряха физическата и финансовата помощ на болните деца.Активно са срещу либералните и демократичните възгледи на хората.Те са фаши-нацисти.Може в същност да не са,но това рекламират
160
1
 
6
 
! Отговори
Ангелов преди 2 години
Ами Бойко Рашков си е един хубав призрак от миналото, нали! Но той е от нашите, значи за него може.Генерал Луков не е бил фашист, а достоен български генерал и патриот, за разлика от комуниста Б Рашков и този който го назначи за министър на МВР.
159
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 200: като ще се забранява Луков марш, трябва да се забранят всички маршове и прайдове. Сигурен съм, че всички участници в Луков марш ще се съгласят ако това се приеме!
158
17
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига сте писали от правителството,а направете забрана за провеждането на този марш и всички свързани директно в затвора.Това не са хора,които мислят доброто на България.Някакви наркомани нацисти и фашисти и престъпници.Ако са в затвора ще е добре за държавата.
157
18
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Забрана за Луков марш и забрана за ВМРО и ГЕРБ.
156
12
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вие от настоящето ВМРО,какво общо имате с истинското ВМРО?Само сте им откраднали имотите на беженците от Македония и сте избили всички тяхни лидъри на ВМРО.Срам за нацията ,заедно с Луков.Никакъв Луков марш за тези и директно в затвора.Нацизма и фашизма в България трябва да бъде забранен.
155
16
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Генерал Луков в по-скоро срам за Българската История и е бил нацист и фашист.Както и тези смешници,които правят за позор демократична България.В нито една страна не се честват хора с фашистко и нацистко минало.Ние сме единствената държава.