На 16 август: "Булгаргаз" ще проведе търг за покупка на втечнен газ

Условията са на сайта на дружеството
Обновена: 10 авг 2022 18:54 | 10 авг 2022 18:20, Анисия Иванова
82
На 16 август: "Булгаргаз" ще проведе търг за покупка на втечнен газ
Снимка: БГНЕС

„Булгаргаз“ ЕАД организира провеждането на търг за покупка на количества втечнен природен газ.

Търгът ще се проведе на 16 август 2022 г. като крайният срок за предоставяне на оферта е 12:00 часа, местно време, България, на 16.08.2022г., посочват от дружеството.

Условията на търга за покупко-продажба на втечнен природен газ са публикувани на сайта на "Булгаргаз".

По-рано днес депутатът от ГЕРБ Делян Добрев показа фактури, които доказват, че България е купувала газ от "Газпром" чрез посредници.

Още по темата

"МЕТ" е посредник по газа, който купува газ от "Газпром", плаща си в рубли и продава този газ на България с 30% по-скъпо. "МЕТ" е фирмата, от която идва сегашният директор на "Булгаргаз". Именно този посредник "МЕТ" си назначи шеф на "Булгаргаз" по време на правителство на нулево-толерантните към корупцията", каза Добрев по време на брифинг на ГЕРБ.

"Много се говори за танкерите. Знаете ли какво стана с тях? Двата танкера ги продадоха в Гърция и Турция и купиха газ от посредниците. В България няма фактура от американски доставчик на газ. Какво означава това? Като нямаш фактура от MLG означава, че не си купил от това MLG. Като изключим азерския газ, 100% от останалия газ е руски. В България не е пристигнала нито една молекула американски газ", повтори на няколко пъти Делян Добрев.

Темата за газовата криза беше поле на сблъсък днес между Лена Бориславова и Десислава Атанасова във Facebook. "Острието" на ГЕРБ иронизира как имало газ "още от Джулай морнинг": "Не мога да разбера защо се тревожите. От July morning газ тече в пълен обем към България. Втечнен газ пристига с кораби на четири пъти по-ниска цена. Изобщо...40 дни по-доброто бъдеще е реалност".

Бориславова също използва социалните мрежи, за да отговори: "По комплексите на тема газ ще ги познаете".

Според нея седемте танкера втечнен газ, договорени от кабинета Петков, са им трън в очите. "Изглежда, че им се иска тя да не бъде потвърдена. Защото това ще е поредният производител, от когото купуваме директно и митът за «посредниците» съвсем ще рухне.", написа тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
и сега пак същия посредник се явяма на търг хайде спрете с тия посредници
52
0
 
1
 
! Отговори
Augusto Pinochet преди 1 година
ПАК СЕ ЗАМАЗВАТ ОЧИТЕ НА ХОРАТА. ТОВА СА ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ И ТЕЗИ КОИТО РАЗБИРАТ ОТ ГАЗ ТРАНСФЕРИ НА ГАЗ И ИЗОБЩО ТЪРГОВИЯ С ГАЗ ГО ЗНАЯТ. ВЗЕМЕТЕ ЕДНО ИНТЕРВЮ С НЯКОЙ ОТ БЪЛГАРСКИЯ ГАЗОВ ЦЕНТЪР ХОРА НЕ СВЪРЗАНИ С ПОЛИТИКАТА ЗА ДА СА НАЯСНО ВАШИТЕ ЧИТАТЕЛИ
51
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Газ от Русия - НЕ, той е мръсен. Руски газ през посредници, на по-висока цена - ДА, той е демократичен, чист и независим. П.ро.с.т народ, слаба държава.
50
0
 
3
 
! Отговори
Ииии преди 1 година
На 16 август: "Булгаргаз" ще проведе търг за покупка на втечнен газ от тоалетните на народното събрание
49
2
 
2
 
! Отговори
Смех преди 1 година
Тесла хубаво казал а ти какво си казал или си като тапъците цитиращи Ейнщейн все едно говорят те
48
8
 
3
 
! Отговори
Ха ха преди 1 година
Конкурс за нови комисионери от руски газ. Гълъб Радев връща руската корупция!
47
3
 
1
 
! Отговори
Истукан преди 1 година
До Анонимен. За простите хора като теб е мизерна, ама за хора като Никола Тесла не е така.
46
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Безплатната енергия от въздуха и слънцвто е мизерна както и се очаква за нещо безплатно
45
2
 
2
 
! Отговори
Истукан преди 1 година
Не ви трябва горива и газ, трябва ви малко мозък. Умните хора не купуват горива, а ползват безплатна енергия от въздуха и водород от водата. Няма да ви кажа как става номера и не ми е работата. Нарочно ще ви оставя да си блъскате главите.
44
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма лошо. Даво да е по цените на Амстердамската борса по 2000 долара. Защото българите за това гласуваха.
43
2
 
4
 
! Отговори
Фен на чифутите преди 1 година
Доктрината на Сащ за поамериканчване на България работи добре комцертчета на умопобъркани метъли и маймунски рап 90-те програма за бригади на младите българи домове за сираци и тн.Прокарват си интересите коплетата
42
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
зашо няма газови терминали по българското черноморие
41
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
зашо няма газови терминали по българското черноморие
40
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"МЕТ" е посредник по газа, който купува газ от "Газпром", плаща си в рубли и продава този газ на България с 30% по-скъпо."________Поредното доказателство, че антируските ни управници са абсолютни тапири.
39
5
 
4
 
! Отговори
Евроатлантик преди 1 година
Отсега се готвя да участвам на търга. Почвам да ям но 3 пъти на ден само боб и произведения газ ще го пълня в 10 литрови туби. Така мога ще участвам и да дам своя принос , за да се откажем от лошия руски газ. Слава Украiнi
38
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стига с тоя газ Пукаме въглищните електроцентрали, спираме износа на ток и обявяваме мораториум за плащане на вредни емисии(американците, украинците и руснаците не плащат за вредни емисии а изпускат милиони тонове от експлозии във войната в украйана, защо ние да плащаме)
37
3
 
5
 
! Отговори
София преди 1 година
Знаех си, че това цялото лаладжийстване с газа е поредната лъжа изречена от Пропадналата Партия. Още от самото начало не говорят директно в цифри и документи, които да докажат твърденията ти, а завоалирано - по-евтино с еди колко си процента, по-евтино с еди колко си евро. Така се говори когато нямаш необорими факти, обаче искаш да излъжеш. Живи и здрави. За тия измислени павиани нямам намерение да гласувам.
36
1
 
3
 
! Отговори
Малко за политика преди 1 година
До Малеее: Ако "Киро,Боци,Мая,Корнелия.." бяха причина да не влезем в Шенген, за три мандата на Бойко все щяхме да влезем. Все пак управляваше ГЕРБ. Има друга причина. И тя се нарича корупция.
35
3
 
4
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 1 година
До Веселинъ 7112136860: "Руснаците са в основата и на блокирането на Българските Елекроцентрали" ? Много интересно. И как става това? Обясни как Русия блокира нашите електроцентрали. Ако ставаше дума за ЕС, щях да си помисля, че донякъде си прав. Но откъде накъде Русия?
34
1
 
0
 
! Отговори
До тигър и лъв преди 1 година
Особено ако единия е Зайо Байо....