Експерти: Румен Радев търси повече правомощия

Коментар на Мира Радева и Любомир Стефанов
15 авг 2022 12:05, Росен Стойчев
22
Експерти: Румен Радев търси повече правомощия
Снимка: БГНЕС

Очевидни са опитите на Радев да създаде свое собствено политическо продължение. Това обяви доц. Мира Радева пред Нова Нюз.

 "Той залага на алтернативи на Корнелия Нинова.

Още по темата
Има разлом между нея и президента, лидерско противопоставяне и неприпознаване. Това не е добре както за избирателите, така и за президента. Той постоянно действа в посока увеличаване на правомощията си", посочи тя.

Хората от служебния кабинет са от втория ешелон. Радев е абсолютно последователен, иска позиция, която не му е предвидена от Конституцията. Служебният кабинет е инструмент, който всеки президент използва спрямо своите намерения и качества. Погрешно е впечатлението, че е алтернатива. Това коментира политологът Любомир Стефанов.

"Чувствителните теми обаче не бива да са обект на различна политика, дори никаква. Противоречието трябва да бъде избегнато. Няма как ГЕРБ да подкрепят ПП, тъй като са ги обвинили", смята той.


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
2
 
! Отговори
Такъв екземпляр преди 1 месец
Който е бил участник в Биг Брадър , няма нужда да изказва мнение по такива въпроси. Публиката тук няма нищо общо със зрителите на онова порнографско предаване. Все пак тук някои могат да четат, да пишат, да мислят ...с главите си. Другите слушат задните си части и мераците им. Тази дама се самоорезили и никак , ама никак не е умна.
17
4
 
5
 
! Отговори
П.К. преди 1 месец
Тази, най-вероятно, токущо са я извлекли от нафталина??? За голямо съжаление на мадамата, нашето впечатление е, че тя, даже и за запълване на дупки не става...
16
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Едно е да стоиш отстрани и да критикуваш всички за всичко, друго е да управлява и поема отговорности.Радев превишава правомощията си и затова трябва да бъде отстранен от длъжност.По Конституция длъжността му е представителна и няма право да интрига става и лъже народа, какво и що да се прави в икономиката и външната политика.Затова трябва да бъде отстранен от длъжност.
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не трябва това да става възможно!
14
4
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
Този ни разказа играта! Ще го пишат в историята, като най-алчния за власт президент, но човек и политик без покритие! Едно е да искаш, друго е да можеш! След катастрофата, която ни докара вдигнатият му юмрук , е редно да се се кротне и да си посипе с пепел главата!
13
7
 
4
 
! Отговори
АНОНИМЕН 007 преди 1 месец
И ЗАЩО ДА НЕ СИ УВЕЛИЧИ ПРАВОМОЩИЯТА, КАТО ЯВНО Е НАЙ-КАДЪРНИЯТ ПОЛИТИК? ЗА КОГО ДА СЕ ГЛАСУВА, НЯКОЙ ИМА ЛИ ИДЕЯ?
12
1
 
12
 
! Отговори
мара белчева преди 1 месец
Мира Добрева е винаги продажна омазана кърпа за бъркане на под.
11
4
 
5
 
! Отговори
ВОЕННАТА ХУНТА.. преди 1 месец
ВОДИ ДО ВОЕННА ДИКТАТУРА............ КЪДЕ Е БЪЛГАРСКАТА ИНТЕЛИГЕНЦИЯ...??
10
1
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
осъщестяваме идеята за президентска републикакрокодилски сълзи ще роните като дойне някой диктатор а може и настоящия да е такъв
9
0
 
14
 
! Отговори
Яна преди 1 месец
Че вие сте в същия кюп бе,с вашите приказки преди 1 год .Доц Мира Радева ?! Колко акъл може да имаш,че да повярваш на учиндолските чалгари мошеници и да гласуваш за тях,че и да влияеш и на децата си и те да гласуват?! Това за мене е някакво емоционално без умие, липса на елементарен психологичен усет .После се извинява и съжалявала Е какво като съжалява като е промила мозъците на хиляди наивници
8
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Само генерал радев е адекватен аз зад шкембета и жендъре няма да застана
7
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Активираха още една мераклийка за спалнята на Банкянския похотливец
6
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Радев търси повече правомощия - нека Мира Радева бъде добра да каже КАК, а не да говори на ангро. Президентът използва правомощията дадени му по Конституция - да прави изазвания (включително критик на правителство), да утвърждава посланици и главният прокурор, да назначава служебни правителства и да свиква Консултативни съвети.
5
18
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Румен не търси, той заграбва правомощия.. трябва да се удари..
4
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Как пък прецениха, че това търси Радев?! Аман от политически ясновидки
3
24
 
18
 
! Отговори
браво преди 1 месец
Радев е единственият последователен политик мислещ за народа ,и басма никому не цепи!!!
2
3
 
19
 
! Отговори
Мира преди 1 месец
доцент? Значи всичко е възможно!
1
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Льотчика Каvaл да отлита за Урал

Спонсорирани публикации