расен —танчев: »зключено е да видим нова ¬иденова зима, но ще е тежка

Ќовото правителство тр€бва да спре н€кои разходи
8 сеп 2022 20:00, –осен —тойчев
55
 расен —танчев: »зключено е да видим нова ¬иденова зима, но ще е тежка
—нимка: Ѕ√Ќ≈—

ќчаква ни тежка зима, но предсто€щото н€ма да е кой знае какво в сравнение с това, което е прежив€вал български€т гражданин. “ази прогноза направи в ефира на ЅЌ– доц.  расен —танчев, който е  основател на »нститута за пазарна икономика.

"—ледващи€т парламент тр€бва да замрази н€кои разходи, особено такива, които не са насочени към инвестиции, см€та —танчев.

ќще по темата
“Ќеобходимо е да се пренасочат средства за целево подпомагане на онези, които най-много се нужда€т от това. “р€бва да се даде €сна перспектива за стопанска стабилност и ориентаци€. ¬ областта на енергетиката пък тр€бва да се осигури конкуренци€ на всички доставчици“, каза той.

¬с€ко повишаване на базовата лихва от ≈вропейската централна банка води до по-гол€ма веро€тност от рецеси€ и спад на икономиката, об€сни експертът.

„»зключено е да има криза като тази от 1996 - 97 година. ѕравителството на —тефан —офи€нски наслед€ва инфлаци€, ко€то само за февруари е 240%, т.е. вс€ка седмица се удво€ват цените. Ќеобслужените кредити възлизат на около 60%. “ова води до най - тежката и скъпа банкова криза от всички страни в постсъветското пространство. »маме загуба на спест€вани€. » сега се очаква да има такава, но т€ ще бъде най- много 10%“, каза —танчев.
 

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


55
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
44
1
 
0
 
! ќтговори
шопендар преди 1 година
може и да не € видим,ама със сигурност ще € усетим
43
0
 
2
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
„ета призиви в западна ≈вропа, че тази зима тр€бвало да избират между храна или топлина и не мога да пов€рвам.
42
1
 
2
 
! ќтговори
’ристо ’ристов преди 1 година
¬иденов искаше държавните фирми като Ќефтохим да внас€т печалбата в хазната, нещо което Ћукановите съпартийци и председателите на ≈ќќƒ-тата като Ќефтохим не искаха. «атова беше свален.
41
2
 
1
 
! ќтговори
’ристо ’ристов преди 1 година
¬иденов беше свален от Ѕ—ѕ на Ћуканов с подкрепата на ћосква, Ѕерлин и ¬ашингтон. ј ¬иденов н€маше топки да изкара ки'рливите им ризи. “ова са фактите.
40
3
 
1
 
! ќтговори
’ристо ’ристов преди 1 година
ƒругаре, да ви припомн€ че преди година 95% гласувахте «ј “ќ¬ј! ѕѕ. ѕри ¬иденов който обърна левовете в долари н€маше проблем. —ега ще тр€бва да объщате евротата в рубли май.
39
0
 
3
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
Ќещата са зле. » н€кой с вратовръзка за 1000 лева да ми разказва глупости н€ма да стане. Ќе ¬иденова ще виете да знаете, на народа му писна от вашите тъпотии. ј той иска малко, да е нахранен, да е на топло, да е спокоен и да работи за достойно възнаграждение.
38
2
 
10
 
! ќтговори
—тудент преди 1 година
Ќабедиха ¬иденов, а в действителност той отказа да ни продаде на запада и —јў, затова ни спретнаха това меропри€тие. —ега обаче нещата са различни. Ќаистина н€ма основни суровини. “ази зима е наистина благодарение на  иро гела и јсен жабока. ≈, те са послушниците, които подписваха, но пак имат гол€ма заслуга за случващото се.
37
0
 
16
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
 елешшш гаденнн грантаджийски.“и със сигурност н€ма да усетиш,защото за такива простооотии,които ръсиш си получаваш грантаджийските сребърници,но аз гледам как буквално всеки ден затвар€т малките собственици и спускат кепенците на магазинчетата и работилницките си!Ќ€маш си представа с каква скорост става това и как расте арми€та на безработните!ћалко е да обес€т и вас и господарите ви юди!
36
2
 
16
 
! ќтговори
н€кой преди 1 година
Ќ€ма да бъде зкато ¬иденовата, просто ще мечтаем за не€!
35
4
 
9
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
 олко пък да е изключено ? ”беден съм че от Ѕ—ѕ ще направ€т всичко по силите си ,за да ни докарат до там, т.ч на 2 ќкт мислете за кого гласувате
34
18
 
5
 
! ќтговори
по-далече от –уси€ преди 1 година
 олкото по-близо до –уси€, толкова по-близо до проси€
33
2
 
22
 
! ќтговори
Albi преди 1 година
Ќе е изключено, но само за н€кои ще е тежка.—амо най-бедните го отнас€т, който е докопал далаверите богатее повече на тази криза.ј други живе€т много над възможностите си, тр€бва да има справедливост. Ќе може с по 5 - 10 кредита и гол€мата работа. ¬ир€т носове, демонстрират стандарт, това тр€бва да спре все н€кога,но не знам тези хора как ще свикнат с реалността. ћного ще страдат.
32
3
 
7
 
! ќтговори
ѕрод пром€ната преди 1 година
—ега е по лошо - с тези цени и заплати паднали в пьти от времето на виденов - това удобно не се споменава , защо ли
31
9
 
29
 
! ќтговори
Ќие помним преди 1 година
"¬иденовата зима"беше направена от запада зада свал€т про руското правителство. » да дойде на власт сдс който разграбиха и продадоха Ѕългари€.
30
4
 
13
 
! ќтговори
–ом"с преди 1 година
¬ъв момента се играее мача между запада срещу –уси€,помним как завърши предишни€т двубой през 1812 ...другите страни от света са пас срещу този мач.. .
29
2
 
5
 
! ќтговори
драган преди 1 година
а какво става сега иване ...?
28
7
 
26
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
—ега ще е по-тешко от 1996 г. ќгромен външен дълг от 100 мил€рда $, Ќќ» е в фалит и населението се топи и н€ма да има арми€ и ћ¬–..
27
4
 
27
 
! ќтговори
»ван преди 1 година
“огава си беше нагласена работа - както ћайданите и ќранжевата революци€, беше друго.—ега никой н€ма интерес да направи инфлаци€, защото хората ще се отврат€т и от капитализма.
26
4
 
25
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
да не е ¬иденова а е на  ирчо и јсенчо
25
9
 
14
 
! ќтговори
—ветът срещу –уси€ преди 1 година
—ега се играе мачът цели€т —в€т срещу –уси€. “ози мач сме го гледали вече. —помн€м си как завърши предишни€ подобен мач с разпадането на ———–...