Кабинетът обяви мониторинговия механизъм за изчерпан

Коментар на Крум Зарков
19 сеп 2022 23:00, Росен Стойчев
10
Кабинетът обяви мониторинговия механизъм за изчерпан
Снимка: БГНЕС

Служебното правителство счита, че мониторинговият механизъм върху България е изчерпан и не трябва да продължава да служи като неформален аргумент срещу по-дълбоката интеграция на страната ни в Европейския съюз.

Още по темата

Позицията на кабинета "Донев" беше обявена от министъра на правосъдието Крум Зарков на първото заседание на Съвета за прилагане на Националния координационен механизъм за върховенство на правото, съобщи БНР.

По думите на Зарков работата на Съвета би била много полезна за постигането на националните цели за върховенство на правото и качествена съдебна реформа.

Целта на механизма и на Съвета към него е да се организира вътрешен мониторинг на областите, които продължават да са под наблюдението на Европейската комисия - както само върху България и Румъния, така и в рамките на общоевропейския хоризонтален механизъм.


Членове на новият орган са председателите на Върховния касационен и Върховния административен съд, главният прокурор на Република България, главният съдебен инспектор, председателят на Антикорупционната комисия и министрите на вътрешните работи, на финансите, на културата и главният секретар на Министерския съвет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тя целта е да сме на каишка! Та не е изчерпан! Двойните им стандарти трудно се изчерпват!
5
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Едно време му викаха в милицията ,,бой докато кажеш от къде са кюлчетата в шкафчето" ....Сега му викат ,,мониторингов механизъм" Не знам кой е по работещ, но народа му писна .Иска вече не само арести Ами и както в Румъния.Осъдителна присъда и затвор.Защо Румъния тръгна напред.Защото няма вече ,,тикви" във властта да ги въздигат като слънце пред очите си.Кюлчетата са установени от къде са взети и за кого са били предназначени.Мата Хари в Румъния е разкрита и свидетелства.Сега пък била мъж....
4
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЗЕХ ЧЕ ПУВЕРВЪХ НА КРУМЧУ- ЕК ТРЯБВА ДА СЛЕДИ ВСИЧКИ МАРИОНЕТКИ ЗА ЗЕЛЕН ЧОРАП И ЧЕРЕПИТЕ, ЩОТО ВИДИТЕ ЛИ РЕОРГАНИЗИРАХА КОНПИ- ОСАКАТИХА Я И ПРОБЛЕМ ВЕЧЕ НЯМА НЯМА И ОЛИГАРСИ ЗАСЕГНАТИ ОТ КОНПИ
3
4
 
5
 
! Отговори
Докато ДСК и Веско Г преди 1 година
Докато има такива като Веско Григоров от град Левски и банкови служителки от банка ДСК, които да си служат с измами и лъжи не мониторинг ами извън Европейския съюз трябва да излезе Република България !
2
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Hямa cми7ъл! Ниe EK-тo и EП-тo и no kopynция нe мoжeм rи cтиrнa...
1
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Време е за ефективно мерки !С дърдорене -не става !Има една подробност!Имаме си една Корумпирана Държава !