ПП предупреждава за опит за възстановяване на модела ГЕРБ-Стоян Мавродиев в ББР

Даниел Лорер сподели девет аргумента против връщането на промените в държавната банка в изходна позиция
Спонсорирано съдържание | Обновена: 26 сеп 2022 17:07 | 26 сеп 2022 17:06, Александър Попов
58
ПП предупреждава за опит за възстановяване на модела ГЕРБ-Стоян Мавродиев в ББР
Снимка: Продължаваме Промяната

„Продължаваме промяната“ следи с тревога действията на служебното правителство по възстановяване на стари модели на управление на ГЕРБ. Последното е свързано със сигнала, който българският малък и среден бизнес получава от намеренията на служебния министър Пулев за смяна на състава на Надзорния съвет на ББР и серия негови неверни внушения, че банката не функционира ефективно.

Имаме поне 9 аргумента против действията на служебното правителство, които могат да върнат модела ГЕРБ в банката:

·     Кирил Петков, още като служебен министър на икономиката, обяви, че 8 фирми са получили близо 1 млрд. лв от държавната банка под формата на едри кредити, като над 500 млн. лв. са отишли при дружества, свързвани с депутата от ДПС Делян Пеевски. Останалите са дадени на Румен Гайтански – Вълка и др.

·     Отпуснатият от бившия директор на ББР Стоян Мавродиев и необслужван кредит от 150 млн. лв. е даден на прокуратурата. Неизпълнението на кредита ощетява държавата с 9.5 млн. лв.

·     От началото на 2022 г. ББР директно е подпомогнала над 90 нови малки и средни предприятия, с дъщерните дружества техният брой надвишава 250. За сравнение, за предходните 4.5 години общият брой на нови кредитополучатели в банката е 64. Противно на направените внушения, доверието в малкия и среден бизнес в ББР е възстановено. Благодарение на действията на Промяната, вече няма нужда да познаваш човек в ББР, за да получиш кредит.

·     Служебният министър може да иска да пише слаб 2 на ББР, но авторитетът на международната кредитна агенция Fitch казва точно обратното: ББР защити положителен рейтинг BBB, което е възможно най-високият рейтинг за банка.

·     По време на управлението на ПП ББР излезе на печалба от 20 млн. лв. за първото тримесечие, сравнено с 5 млн. лв. загуба за същия период на 2021 г.

·     Приета беше актуализирана стратегия на Банката за периода 2021-2023 г. Тя е фокусирана върху връщането на банката към мисията ѝ в подкрепа на микро, малкия и средния бизнес и включва лимит на финансиране до 5 млн. лева.

·     Дали внушението, че ББР не се справя добре, не е крачка към възстановяването на стария модел на управление на ГЕРБ и Стоян Мавродиев? Със спирането на реформите в ББР, въведени от кабинета Петков, може отново да се промъкне приятелският кръг на стария модел.

·     Това е поредният опит на служебното правителство да отмени реформи, започнати от „Продължаваме промяната“, с опасност от връщане на стари схеми на ГЕРБ.

·     ББР твърде дълго беше касичка на клуба по интереси на Борисов. Промяната спря безконтролното раздаване на огромни кредити с неясни обезпечения от ББР в полза на клиенти и проекти с отявлен политически гръб. Не трябва да допускаме корупционните схеми да овладеят държавата отново. Затова изборът на 2 октомври е да се върнем назад или да продължим промяната!

Купуването и продаването на гласове е забранено!


58
Още по темата: Даниел Лорер
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
1
 
! Отговори
Мама на Милена преди 1 година
Защо Цанко моралния от едно известно време не се появява по платени репортажи по телевизията? Да не би жена му да го е хванала, че вечер предпочита да се забавлява с предани служителки (които е благоволил да не уволни) вместо да се прибере където му е мястото.
44
0
 
1
 
! Отговори
Господин Господинов преди 1 година
Неудачниците от ПП нанесоха непоправима вреда на ББР. Съсипаха я. Радостно е, че няма да се позволи да се изпълни планът на американците да се закрие банката. Защото те не искат и никога не са искали в държава като нашата да има банка за развитие. Назначиха случайници, които да ликвидират аксималмо бързо активите на банката и да се покаже, че няма смисъл от ББР.
43
0
 
0
 
! Отговори
Оптимист преди 1 година
Всички са Комунисти !Няма значение как се казва Партията !Няма значение къде и какво са завършили !Няма значение дали са Прости като Тиквата или не !ИМА ЗНАЧЕНИЕ КАКВО ЩЕ ПРЕДПОЧЕТЕ БЪЛГАРИНА - ПРЕЗИДЕНТСКА ДЪРЖАВА ИЛИ ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА ПРЕХОДА / РАЗГРАБВАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ И ПРОГОНВАНЕТО НА БЪЛГАРИТЕ ОТ СОБСТВЕНАТА НИ ДЪРЖАВА / !
42
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гербаджийски сайт ,аз съм п р ос т и вие сте п р о с ти и се разбираме! Държава на овцете,винаги искат отпред да е чобанин,ББ голям чобанин по природа и от сърце! Беее,беее
41
7
 
13
 
! Отговори
Поли преди 1 година
Ми*Зе* раници кристалите ли ви дават стимул непрекъснато да лъжете .Модела ГЕРБ е да живеем нормално и да строят ,а вашия е да мизерстваме и да рушите Аре чупката негодницинагли
40
5
 
17
 
! Отговори
Ха ха преди 1 година
Пп са недостижими в някой области като комисионни
39
2
 
15
 
! Отговори
НАТО-Стандарт преди 1 година
В пет параграфа, пет пъти герб се споменава.. Добре че да има за какво да приказвате в кампанията.
38
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кире и Асен, за 6 месеца постигнахте в краденето това, което ГЕРБ не успя за 12 години. И сега искате още само 6 месеца, за да "довършите започнатото". Да-да, Кирчо и Асен могат да изядат много повече, стига да има кой да им го поднесе.
37
1
 
8
 
! Отговори
Похотливко преди 1 година
Ще напиша нещо, което или ще бъде изтрито или цензурирано. За това интерпретацията оставям на вас: про100 кирчо и гледания като изненадан асанчо ваща м**** аз да ***** ******* ******* да ****** анадолските ****** в ****** ******** ******. Който както иска да го разбира и интерпретира, ни в общи линии се отнася за роднините им от другия пол и за цялостта на някои техни отверстия. Та те така. А на Лена да и ****** * ******* **** **** **** се губи аромата.
36
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Въй, махат нашие момчета от златния полог, въй въй!
35
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На български, колега.
34
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Който и да дойде на власт след всичко надробена до тук, трудно ще се справи! Мислете и гласувайте да има България, мислете за вас, за близките си!
33
4
 
1
 
! Отговори
оуи преди 1 година
шерше ла фам шон шо жмо
32
4
 
14
 
! Отговори
Българин преди 1 година
До българинЧовече, не си в ред! Заради такива като теб сме на опашката! ПП=ДБ=БСП - това е истината, всички те работят в полза на Путин!!
31
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПП-нцата ги е яд, че много малко време крадоха и няма да има втори път.
30
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Четейки коментарите, стигам до извода, че България още много дълго време ще е най-бедната държава в ЕС с най-бързо изчезващото население. ГЕРБ ви варят като жабата във водата, като разберете какво става, вече ще е късно.
29
17
 
4
 
! Отговори
Д преди 1 година
Никога повече БКП ГЕРБ ДПС . Всички ще гласуваме за пп и унищожаване на комунистите ОТ ГЕРБ и ДПС
28
7
 
16
 
! Отговори
ПРЕДУПРЕЖДАВАМ : преди 1 година
ПП са ПРО100СТО ПРО100СТИ....... но и МНОГО НАГЛИ.....
27
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще продължим промяната, която започна с успешния вот на недоверие срещу вашето вредно правителство.
26
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Видяхме модела киро и асан колко милиарда нови кредити окради и каква инфлация докара с крадливия си некадърен икономически министър - корнелия!