Рашидов: Ако не поканим Митрофанова в НС, това е обявяване на война

Кой ще носи отговорност, ако утре хвърлят една бомба, попита той
12 окт 2022 14:16, Елка Василева
177
Рашидов: Ако не поканим Митрофанова в НС, това е обявяване на война
Снимка: архив, БГНЕС

Не е работа на един български политик да се занимава с дипломация, коментира пред БНР Вежди Рашидов от ГЕРБ по повод дискусията преди старта на парламента дали да бъде поканена посланичката на Руската федерация Елеонора Митрофанова на тържественото откриване на 48-ото НС.

Още по темата
"Това е обявяване на война! Кой ще носи отговорност, ако утре хвърлят една бомба? Чий е този зор? Кой ще отговаря? Това е работа на висока дипломация и на държавническо мислене. Кой е казал, че българските депутати могат да казват кой да влезе, кой да излезе, на кого да обявяват войни. За коя сметка? Защо не седнат да мислят как да излезем от кризите. Защо да не влезем в парламента и да кажем кой е евроатлантик", каза Рашидов, избран за депутат от ГЕРБ и доайен в 48-ото Народно събрание, който ще открие първото му заседание на 19 октомври.

По думите му ГЕРБ добре обмислят позициите си и когато са готови, тогава я обявяват.

Според Рашидов евроатлантическите партии трябва да се обединят. "Когато става дума за съдбата на българския народ, няма партия, която да е прокажена в парламента, всички са легитимни. В името на хората трябва да се обединяват и да правят компромис. Дошло е време да кръгла маса! България е в тежка криза", каза Рашидов.

"Никой да не се шегува с българския народ! Нито едните партии, нито другите. Тези хора трябва да решават национални съдби. Разделителните линии не са добре единствено за държавата и за народа, защото партиите са добре. Това личностно поведение, ако не се промени в национално отговорно, не блазирам на българската държава", коментира още той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
7
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Вежди, винаги съм гласувал за ГЕРБ, но с това изказване на Борисов, че ще бойкотират първото заседание на парламента, ако дойде Митрофанова, ще загубите не само моя глас, а и на десетки хиляди българи, които не желаят конфронтация с която и да е държава. Дипломацията може и да е най-лицемерното нещо на света, но без нея ще стане страшно и ще почнем да се избиваме като първобитни диваци.
122
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако бъдат поканени всички посланици, да!
121
5
 
10
 
! Отговори
пуйката преди 1 година
Чак обявяване на война няма как да е,но е проява на недобро възпитание след като имаме дипломатически отношения.Ако не искат да я канят да закрият посолствата в двете държави.
120
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рашидов кани си я вкъщи и й цункай сещаш се, ако искаш. В народното събрание, ако ще я каним дай да поканим посланниците на всички държави, да няма сърдити.
119
5
 
8
 
! Отговори
ха ха преди 1 година
Какво строи бе троляк колкото в Сирия построи нещо
118
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да бе, губи Русия! Не само не губи, ами и строи на новите територии. Строи с усилени темпове. Но плужеците в Б-я не смеят да показват.
117
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ира, европейците са мноогооо по-прости от нас. Примери предостатъчно. Това, че доскоро живееха охолно спрямо другите, не е от ум, а от наглост.Но има Господ! Има и правда! Прости ще бъдем ние, ако продължаваме по инерцията от няколко десетилетия да се оставяме да но изцеждат кръвчицата.
116
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички, които държат на "дипломацията". Вие не сте руснаци и гледайте интереса на собствената си държава.Колкото и да пълзите от страх пред баба Цоцолана, бомбите няма да ви заобиколят.Боко, намали ли цените? Е така ви лъжат за всичко.Войната е започнала отдавна и Русия губи!!!Губи си и гражданите.
115
2
 
5
 
! Отговори
Дедо Гочо преди 1 година
Руската водка и поклонниците ѝ
114
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия е приключила.Руснаците казват, че няма да се връщат докато Путин е на власт.Митрофанова трябваше да си ходи с тези 70 другари.
113
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е как кой бе Веждичка, ми Деса *** Дуловска! Нали вчера тя каза, че не желаете Вие от ГЕРБ Митрофанова в парламента!
112
5
 
5
 
! Отговори
Ппп преди 1 година
То пък американското е много полезно
111
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вежди, като казвам, че трябва мандатност за депутати, визирам такива като теб.Пенсиинирахте се в Парламента.Ще се наложи да гледаме и как ви сменят памперсите.А на теб кой ти дава право да говориш от името на шепа корумпирани политици, допринесли за войната в Украйна с услугата, относно тръбата.Точно вашето управление ние е вкарала в зависимост.Ти си турчин и явно не ти пука за българската рая. Аман от полуживи алчници.Ще дойде време и народа ще ви осъди.Тогава ще се правите на изкуфели.
110
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хора, това е дипломатически протокол. Вежди не го е измислил. Гаднярката ще бъде поканена. Обратното е все едно да им обявим война. Стига сте плюли Веждито. Просто познава протокола.
109
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руското пАсолство е вредно за България.
108
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин преди 7 месеци го каза. България е вражеска страна. След това се разбра за руските шпионите.
107
5
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Вежди, ти си интелигентен и разумен човек . Разумните хора в държавата искат тези ,които влизат в парламента , ако някои от тях нямат умението да разсъждават с главите си поне да не се опитват да разсъждават със з-ад-ни-ците си, защото такива изгониха преди месеци 70 човека от руското посолство. Независимо от това какво става в Украйна, управниците са длъжни да запазят мира в страната ни, като това трябва да е цел номер едно. Ако това го няма,всичко друго е безсмислено.
106
12
 
12
 
! Отговори
Иванов преди 1 година
Путин има още няколко месеца живот - да се порадва жената. Че с нейната квалификация като се върне в Русия ще може да чисти само ***. Не само Путин е пътник ами и Русия ще пътува.
105
14
 
10
 
! Отговори
бай Танас преди 1 година
За чий ни е тая дъpтa cкумрия в парламента?
104
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прав е. Кофти, но по протокол е така, щом не ни е обявена война.