Владислав Панев: Ще има наддаване за бюджета

Търси се баланс в разходите
26 окт 2022 10:36, Росен Стойчев
8

"Без стабилно парламентарно мнозинство е по-добре финансовото министерство да не внася бюджета, защото ще стане мармалад. Ще има наддаване, каквито заявки се дадоха още миналата седмица. Има партии, които биха похарчили още над тези 6,6% заложен дефицит", коментира депутатът от "Демократична България" Владислав Панев в студиото на Bulgaria ON AIR.

Народният представител прогнозира ръст на лихвите по ипотечните кредити до края на годината, което ще увеличи драстично вноските, в някои случаи дори двойно.

"Най-важното е да осъзнаем къде се намираме в момента, глобалната криза ще дойде и в България. Алтернатива за младите семейства може да се окаже миграцията.

Още по темата
Имаме предложение за данъчни облекчения за семейства с деца, да не се плащат данъци върху по-голяма сума. Въпрос на търсене на мнозинство е. Това е социална мярка, нашият егоистичен интерес е да има млади хора, които да ни плащат пенсиите след 20 г.", заяви Панев.

По думите му в прогнозния дефицит от 6,6% са подценени приходите. А в бъдещите преговори за съставяне на правителство приоритет ще бъде финансовата стабилност на държавата.

"Вероятно от "Продължаваме промяната" ще ни поканят на преговори. Подкрепа няма да дадем на всяка цена, не бихме се съгласили с прекалено разточителен бюджет. България не е в голяма опасност, нашите публични финанси са доста добри", допълни Панев.

Депутатът уточни също, че ДБ има готовност за управленска програма.

"Инвестиционните потоци към България пресъхват, в момента финансирането или го няма, или е на висока цена като лихви и капитал. Важно е да отпушим инвестиционния процес, законите да бъдат приети и да търсим мнозинство за евентуално управление", посочи Панев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ха ха позор пълен .Внуко на Викентий Панов ЦК на БКП в Америка за България .Закривай
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ха така, НАДУВАЙТЕ инфлацията колкото ви корем иска, важното е да СМУЧЕТЕ на всяка цена! И как никой не се сеща, че селянинът Градев от Славяново и неговите протестаджии са в ОСНОВАТА на главоломното ни осиморашаване вече ДВЕ години!
1
0
 
4
 
! Отговори
ама преди 1 година
те са си техни нсо то знаят те за друг не са работили