Ако сега нямало кабинет, можело да не се сформира и след 10 години

Случвало се е третият мандат да направи правителство
41
Ако сега нямало кабинет, можело да не се сформира и след 10 години
Снимка: БГНЕС

Ако сега не се създаде правителство, това може да не се случи и след 10 години, смята говорителят на служебния кабинет Антон Кутев.

„Случвало се е в българската история третият мандат да направи правителство. Най-важното е хората в парламента да осъзнаят, че трябва да има стабилно управление. Тези ,които трябва да управляват, не правят това. Те се занимават с друго. При парламентарна република политическата система трябва да се управлява от парламента. Когато там имаме проблем, се получава това, което ние не бяхме виждали за 35 години. На президента и на служебните правителства им се налага да носят, отговорност, а те трябва да бъдат просто помощен механизъм”, поясни още Кутев пред Нова телевизия.

По думите му в момента президентът през служебното правителство, за добро или лошо, управлява държавата до голяма степен.   

„Много настояваме да се формира правителство. Имено за това президентът прави всичко възможно да отложи разговорите, защото партиите не са готови”, допълни говорителят на служебното правителство.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
По-добре преди 1 година
Никой да не се докопа до големия кокъл.НИЩО НЕ СТАВА ОТ ВАС ***! НАРОДА НЕ ВИ ИСКА ТОВА Е ИСТИНАТА.ПРИ 2,5 МЛН.ЖИТЕЛИ ГЛАСУВАЩИ ОТ 6.5МЛН.1МЛН.ИМАТ САМО ГЛУПАВАТА АДМИНИСТРАЦИЯ НА ГЪРБСДС КОИТО ГЛАСУВАТ ЗА ТЯХ.ПРОБЛЕМА Е МНОГО ПО СЕРЙОЗЕН.ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИ ПАРТИИ РАБОТЕЩИ ПРОТИВ НАШИТЕ ИНТЕРЕСИ ТРЯБВА ДА БЪДАТ ЕКЗЕКУТИРАНИ! БАУШИ ТРОЛСКИ
23
1
 
3
 
! Отговори
перко преди 1 година
И Кутев е като Таско Ерменков. Скоро никой няма да си спомня за него.
22
0
 
2
 
! Отговори
Щерю преди 1 година
Дълбоко разделение настана сред другарите юдо-комунисти от БКП - старите в БСП и новите в ГЕРБ...
21
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако ще е пак кабинет на Боце или КирКокорчо, по-добре 100 години да няма правителство!!!
20
1
 
9
 
! Отговори
Пена преди 1 година
Кутев също е един червен памперс който се спонсорира от Москва. Така че не му вярваме. Никой не иска да прави правителство защото държавата е ограбена и може скоро да рухне съвсем. Пеевски и да иска да спре да краде - не може, сърбят го ръцете.
19
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако след 10 години ще е наистина български кабинет, аз съм съгласен да почакам
18
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Правилно!!! "Кабинет" от тоя спиротък парламент не ни трябва!
17
0
 
10
 
! Отговори
Хасфалт преди 1 година
Ама иначе йеврозоната а? Хаха. Де сме тръгнали бе дрогаре.
16
3
 
3
 
! Отговори
Диана преди 1 година
БСП си е БСП - лъже, маже...партиите сега били виновни на Радев и това при положение , че ГЕРБ декларира своята готовност да формира правителство..БСП още го върти и суче да влезе в управлението..Вероятно те шантажират ГЕРБ да направят коалиция с тях - този път условието е или коалиция или няма правителство, явно..БСП и сие вън от политиката! Повръща ми се от тях!
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С тия чували под очите е готов за Хелоуин, като видя и се плаша.
14
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Празни мисли на един празен човек за десет години напред. Причината сега да няма кабинет е много точна и много конкретна, отстранява се и веднага възникват условия за кабинет. Но от кабинети като досегашните няма нужда -- кабинети, които по-плахо или по-ясно, за външни слушатели обявяват как щели да подкрепят украйна -- не, изключено, от такива кабинети няма нужда. Подкрепячи на украйна в българско правителство нямат място.
13
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А не е ли точно това целта - да се тласка България към президентска република, т.е руски модел диктатура, където президентът ще спуска решения, съгласувани с Москва?! ПП и ДБ трябва нещо да измислят да вземат властта иначе България отива към диктатура, Радев, БСП, Възраждане, ДПС са вредни за БГ по пътя й към демократично развитие.
12
1
 
10
 
! Отговори
Съдията Дред преди 1 година
В момента в който политическите партии СПРАТ да получават държавни субсидии, СПРАТ им се всякакви държавни средства и започнат да провеждат изборите СЪС СОБСТВЕНИ СРЕДСТВА от собствения си джоб , там каквото съберат от членската си маса и плащания от личните средства на политиците ......... ТОВА ЩЕ Е МОМЕНТЪТ В КОЙТО БЪЛГАРИЯ ЩЕ ИМА СФОРМИРАН КАБИНЕТ ...... То иначе с народни пари и триста пъти проведени избори ще са им малко ..... ТЪРТЕИ ПРАХОСНИЦИ .....
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тони Николов ти ли сриваш Булсатком още малко ще ти доиде реда и на теб
10
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И без това правителството е част от мафията в България. Предпочитам да няма правителство. Както предпочитам да няма прокуратура, полиция и други подобни мафиотски структури, чието единствено предназначение е да пазят властта на престъпниците по върховете и да бият, грабят и унижават народа. И никога да не сформирате правителство, бъдете спокойни. Не ни липсвате!
9
2
 
6
 
! Отговори
Стабилно управление преди 1 година
= върхушките на ГЕРБ и ДПС в затвора отстраняване на Каскета, и квалифицирано мнозинство на реформаторски те партии. Ако трябва ще се провеждат избори до откат, докато Ганьа не се напъне да излезе да гласува.
8
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва само на евнуси да се дава да стават политици. Като едно време в Китай.
7
6
 
0
 
! Отговори
Мария-Антоанета преди 1 година
Като няма кабинет, да ругаят кмета!
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Публичните изпълнители преследваха Кутев за неизплатени задължения към държавата!
5
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е добра новина. Без правителство България има шанс да дръпне напред и да живне икономиката.