България винаги се сеща, че има недовършена работа

Имало голям субективизъм в становището на Нидерландия и Австрия
9 дек 2022 12:33, Росен Стойчев
19
България винаги се сеща, че има недовършена работа
Снимка: БГНЕС/EPA

България и Румъния останаха извън Шенген след като Нидерландия и Австрия гласуваха против присъединяването на вчерашното заседание на Европейския съвет.

Още по темата
Коментар по въпроса пред БНТ направиха Димо Гяуров и Димитър Гърдев.

"Има голям субективизъм в становището на Нидерландия и Австрия, но трябва да признаем, че не си написахме домашното и по отношение на външнополитическите усилия, и това, което трябваше да покажем на европейците за охраната на границата и бежанците. Отвън погледнато, тази работа изглежда недовършена.  Просто имаме лошия навик, малко в 12 без 5 да се сещаме, че имаме недовършена работа", каза Димо Гяуров - експерт по международни отношения.

"Както с по казуса с Република Северна Македония, нямахме стратегия - чисто за популяризиране на позицията ни и стъпки за нейната реализация. Ясно трябва да покажем на всички, че условия, които са неизпълними и критерии, които се прилагат само към България, трябва да бъдат обяснявани от тези, които ги прилагат. Това е примера с Нидерландия - там съществуват едни изисквания за получаване на доклади по механизми, които не съществуват вече. По същия начин и Австрия се люшкаше между това - докажете откъде идват и същевременно да поставят условия за бройка върнати заловени бежанци. Как ще определят те какъв ще бъде напливът и какви ще са вълните? Виждаме, че тук се появиха едни такива изисквания, върху които България трябва да работи и да изисква от тези държави да обясняват", Димитър Гърдев, председател на комисията по външна политика в 46-ото Народно събрание

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
Бспар преди 1 година
Австрия и Нидерландия си знаят работата!!!
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато ученик получи слаб 2 в училище (за шенген) сяда, пише си домашното и се явява на поправителен, а не се вайка и плаче като нашите политици
14
0
 
3
 
! Отговори
БДЖ преди 1 година
Абе не ни искат и туй-то! За тях ние сме т.уземци и обслужващ персонал по хотелите! Просто не ни го казват в прав текст, че не било толерантно.
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
не знам ние какво не сме изпълнили, но сигурност ни третират като втора ръка хора. и то защото нашите дипломати и политици са едни безхарактелни подлизурки. А пък демократичните отличници като холандците само дето не се хвалят, че през техните пристанища свободно влизат в ЕС най-големите с едни високорискови стоки от Латинска Америка.
12
2
 
3
 
! Отговори
бре преди 1 година
Въпроса е каква работа сме свършили? Ако се разходя по южната ни граница какви са шансовете първо да срещна някой арабин или български полицай?
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Куцо и сакато сега ще обикаля студиата да обяснява, че не сме си свършили домашното. Аз съм си свършил домашното, за вас политиците не знам. Имайте в предвид, че с подобни брътвежи гарантирано няма да влезете в парламента!
10
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айде без комплексарски мнения на дежурни анализатори. И други страни не са били ок, ама са ги приели в Шенген.
9
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бойкот на Билла , ОМV и Шел !
8
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз не мисля, че има държава в ЕС, която да е перфектна по който и да било критерий, особено пък Холандия и Австрия. Просто се търсят извинения за да останем буфер между Шенген и Изтока. ЕК и Холандия го играят доброто и лошото ченге, но съм напълно убеден, че зад кулисите са си стиснали ръцете.
7
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имаме една недовършена работа, да! Не сме вкарали в затвора всичките ни депутати и политици. Тая работа като я свършим, ще станем нормална държава!
6
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всеки ден ГЕРБ и техните корумпирани медии разпространяват лъжи след лъжи и фалшиви новини. Всеки ден манипулират общественото мнение техните стотици агенти. Всички, които са участвали в кражбите и далаверите. Всички, които са спасявани от заслужени съдебни присъди. Всички за които има информация в КПКОНПИ, а те не са никак малко. Всички са активирани. Но този път насреща си имате енергията на обществото. Няма да ни разделите, нито с фалшиви юмруци на фалшиви генерали, нито с лъжите и манипулации
5
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Основна тема трябва да бъде БИТКАТА с корупцията и неравенствата, които са огромни за една държава от европейския съюз. Къде социалните отговорности? Няколко седмици загубихте времето на обществото за да си върнете хартиената бюлетина!! Вместо да се борите с бандитите от статуквото? Е, дааа. Обаче как да стане, когато същите се опитват да се върнат на власт и да си продължават порочните практики на грабежи и усвояването им в хотели. Как да стане? Ясно се вижда, кой с кой работи! Не може повече.
4
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"условия, които са неизпълними и критерии, които се прилагат само към България" - казва достатъчно, или?
3
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На Запада им трябват само роби а не равни, беее беее офцете да си знаят мястото.
2
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пълни глупости! Каквото и да бяхме направили все тая! Да не би нещо да зависи от нашите продажници тук? Всичко се решава от "началниците", а те ни имат не за втора, а за двадесет и втора категория хора! Все едно с някакви фалшви финтове ще им променим виждането за нас...
1
3
 
7
 
! Отговори
Смях преди 1 година
Трябва да признаем, че и двамата сте големи смешници :)