Вълчев: Не сме координирали за референдума с Румен Радев

Виждаме търсене на мнозинства
Обновена: 30 яну 2023 20:04 | 30 яну 2023 19:29, Росен Стойчев
12

"Не сме координирани с президента Радев със сигурност.
Още по темата
Най-малкото, защото видяхте каква беше реакцията на офиса на президента, в лицето на г-жа Йотова". Това обяви пред Bulgaria On AIR представителят на Има такъв народ Ивайло Вълчев.

"Чухте какво говорят и какво продължават да говорят юристите, близки до офиса на президента, ако пък търсим някаква близост в отношенията, ние винаги можем да припомним, как служебното правителство, назначено от президента, едни от първите хора, които освободи от административни длъжности, заемани, като областни управители и т.н., бяха хората на ИТН", заяви Ивайло Вълчев.

Събеседникът се аргументира така: "Ние, бидейки вътре в НС в няколко поредни парламента, и сега, гледайки отвън, се убеждаваме за пореден път, че системата е достигнала едно ниво на собственото си възпроизвеждане, в което не се ражда нищо, което може да работи. Системата е такава, че позволява едни дълги периоди на фактическо безвластие, на едни служебни правителства, които хем се назначават от президента, хем не носят отговорност пред никого - нито пред него, нито пред НС. Хем НС няма контрол върху тях, то не може да ги прати в оставка. Ставаме свидетели, от друга страна, на едно търсене на мнозинства, къде принципни, къде безпринципни, за да се създаде правителство. Видяхме и друго, видяхме купуване на депутати от една парламентарна група", допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чудно как не решихте да правите референдум да станем емирство, а падишаха да е големия приятел на Слави, другаря Ахмет Доган.
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А добър ден
9
0
 
1
 
! Отговори
баба Пена преди 1 година
Ако кажем че прединия парламент е свършил работа за 0.0001лв, то този е свършил работа за 0.001лв, значи 100 пъти повече, обаче ако погледнем че все пак е под <1 значи все пак не сте свършили работа за 1лв.
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Референдума за президентска република се повдига, за да замъгли този за българския лев. Всичко е с цел замъгляване на съзнанието.
7
7
 
4
 
! Отговори
Възраждане преди 1 година
ЕС и НАТО вън от България! Национален референдум за присъединяване на България към Руската Федерация!
6
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не щем този референдум! По важнижса референдумите за еврото и за ЕС!
5
1
 
6
 
! Отговори
Чалгаръ преди 1 година
Явно някой трябва да клати разнебитената ни страна . На тия чалгаджии /не/ е ясно, че дори да съберат болшинство в тоя глупав референдум, после следва велико народно събрание. Не пипайте Търновската конституция, чалгари !
4
1
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Дааа, проблемът ви с координацията е очевиден. Дясната ръка изобщо не е наясно какви ги върши лявата.
3
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гледай те си чалгата и не се правете на умни
2
2
 
7
 
! Отговори
* преди 1 година
Много им е прозрачна играта. Не им стигнаха няколко хиляди гласа да влязат, сега ги е страх да не стане същото. А с един референдум, заедно с изборите, който отива да пуска За каквто е там, по дефолт ще пусне и за тях като инициатори. Толкова е просто, но няма да ги огрее. Слаби и болни хора са, емоционално нестабилни и психически не в ред. Съжалявам, но някой трябва да им го каже.
1
3
 
8
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
ИТН се чудят как да привлекат внимание Стига с този измислен референдум не ставате чалгари за политици не ставате