Минчев: Кръговете около държавния глава не искат правителство

Избирателят показа, че очаква споразумение
25 май 2023 21:03, Росен Стойчев
64
Минчев: Кръговете около държавния глава не искат правителство
Снимка: БГНЕС

Президентът поглъща все повече власт, което показва, че навлизаме в задънена улица. Значителна част от олигархичните кръгове в България са се струпали около президентската институция и нямат интерес от реформистко правителство.

Още по темата
Това каза политологът доц. Огнян Минчев за Нова Нюз.

"От 3 години се намираме в дълбока политическа криза, която може да доведе до институционален разпад. Икономиката ще започне да страда, че в България не може да функционира пълноценен парламент, който ще бъде разпуснат, ако няма правителство. Има дневен ред на управлението, който вече 3 години е отлаган, но това не може да продължава повече.

Противоречията между основни фигури в институционалните взаимоотношения в България са надминали една граница, отвъд която предстои институционален конфликт между съдебната власт, политически партии и парламент", заяви той.

По думите му няма как да има оптимизъм, че ротационният модел на правителство е най-добрият, но поне цели да сложи край на политическата безизходица.

"Ако отидем на нови избори, избирателите ще са крайно изтощение и делът на гласувалите ще бъде малък. Антисистемните партии - против европейската интеграция, ще засилят позициите си. Ще се върнем откъдето сме тръгнали. Избирателят показва на партиите, които отиват в парламента, че трябва да се споразумеят. Споразумението е на масата, но партиите отказват да се съобразят с него", посочи Минчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Все президента ви бил виновен...излагате се вече!Просто жадните за власт не могат да си разпределят кокала.Пък ние обикновените хора им гледаме сеира.А и честно казано никой нормален българин не желае правителство с Гаргамели,които са на конци към чужди посолства!
50
0
 
4
 
! Отговори
За 51 преди 10 месеца
Идеален пример за нивото на евроатлантиците - про$$т, неграмотен и с огромно самочувствие!
49
2
 
1
 
! Отговори
киро преди 10 месеца
На всички ни е ясно, че тези *** президентът ги забърка.....до кога ще позволяваме национални предатели да решават съдбата на България?
48
5
 
2
 
! Отговори
мутрофанова преди 10 месеца
Не, крадев, а АЗ решавам дали да има правителство. Както изгоних Петков, така ще съботирам и всички, които искат България да има правителство и бюджет, да влезе в Шенген или Еврозоната. Защото, България е наша губерния и ни е длъжна вечно и завинаги, защото сме руснаци....
47
4
 
6
 
! Отговори
Чудя се преди 10 месеца
Малко предистория: "до 1989 г. редовен член на Българската комунистическа партия (БКП), асистент в катедра Научен комунизъм на Софийски университет Климент Охридски. Това е част от биографията на доцент Минчев, общодостъпна е, има я в Уикипедия. Та такива като него ни учеха "строим комунизма" , след като се пребоядисаха ни учат как да "построим демокрацията. Щом "Козяк" плаща, този ще чурулика това което му наредят.
46
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
КАФЯВ ......Хилядолетен........оръжия на червените клоуни за фалшификация........Адолф Хитлер си е признал в книгата че е изцяло червен..........Райхът на Адолф Хитлер първоначално се нарича Германска империя впоследствие Адолф Хитлер го прекръства на ВЕЛИКОгерманската империя и дотук........това е истината
45
2
 
4
 
! Отговори
ББ преди 10 месеца
До Анонименти си раша,пАсолството,рашистката пропаганда,така умря хитлер и "хилядолетния"му райх имащ само пропагандата!България бе клана 500 г от османците,след тях до ден днешен ни грабят и убиват руснаците...и сме тук!невежо подценявате Народа на България...те не са гетата и ц.г.нетата от *** с който работи митрофанова,раздаваща им парите на Русия,ограбващи Русия в опит да излъже путин,че прави нещо!
44
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
И аз не искам правителство. Не и със текущите политици
43
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тази гнила *** и наглец преставящ се за президент. Вкарайте го в затвора. Корумпиран ***.
42
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Огняне, знаем те, че си платен трубадур вече 30 години. Изкарваш си хляба и чорбата при партиите от десния спектър. Приказвай, вземай им парите, ние не се сърдим и не вярваме, не ни пречиш.
41
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ей пРЕЗИЛдентщината се къпе в още много пари, за да плаща на армията трольовци из мрежата! От СЕДЕМ години е повече от ясно КОЙ и ЗАЩО ни иска в Азия, и че докато МУ...ньо ***-Клепоухов коли и беси тук, бял ден НЯМА да видим! Вие си тролете на воля, не ни пречите! Огладняваме и освирепяваме с всеки изминал ***-ден!
40
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Какво може да очакваш от едни *** със зелени чорапи!
39
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Малко хронология,вдигнахме юмрука и започнахме промяната,дотук добре,първи променител Славчо удобно абдикира,след това пак удобно плъзнахме своето създание ПП с нов провал,сега чакаме новото Пет,как удобно ще бъдат сдавени Герб и ПП/ДБ
38
7
 
7
 
! Отговори
Факт преди 10 месеца
Глупости
37
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Радев ако искаше правителство още предния път третия мандат щеше да е при ДБ, а не при БКП.
36
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
На 6-ти май фигуранта се издаде сам изказването си, че една крепост(прокуратурата) се превзема най-лесно отвътре. После летя и до ЮАР приютила безброй родни бегълци от закона не само Къро, съвпадение - едва ли.
35
15
 
10
 
! Отговори
Мнение преди 10 месеца
Тоя от шкембето си не може да види, че партиите имаха десетки възможности да направят правителство. И като не могат да се разберат как да се управлява държавата? Президентът какво им е виновен? Пълна шитня е тоя Минчев
34
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Започна се! Петата колона в България, начело с Радев и контролираните от него специални служби, започнаха война за проваляне на проевропейското правителство на ПП-ДБ и ГЕРБ.
33
8
 
6
 
! Отговори
Ром"с преди 10 месеца
Този Огнян Минчев ще е проамериканско ....щом в Дневник публикуват всичко негово .. ,а тук е продължението .... .Дали пък през него някой олигархичен олиграх не му харесва Радев и той машата в ръцете на този Х пее ли пее ..за няколко шепа долари.
32
9
 
11
 
! Отговори
Минчев, преди 10 месеца
защо лъжеш? Кой, нормален човек, ще гласува на избори за партия, за която е ясно че ще предаде/продаде мандата си на победената от нея партия? Нали, ако има такъв казус, въпросният избирател ще гласува направо за "приемника"! Ти съвсем обяви гласувалите за ГЕРБ за мaлoyмници! Тиквун просто породаде гласувалите за него, за да отърве кожата!