Асен Василев е извикан на разпит в прокуратурата

Причината са оплакванията на Радостин Василев
30 май 2023 09:31, Нели Христова
195
Асен Василев е извикан на разпит в прокуратурата
Снимка: БГНЕС

Асен Василев е призован да се яви на разпит в Софийската районна прокуратура днес от 10 часа.

Той е извикан заради оплакванията на Радостин Василев, че има заплаха за живота му. Отцепилият се от "Продължаваме промяната" депутат в петък пусна записи от националния съвет на партията. Той е и с назначена от прокуратурата охрана.

Още по темата
Вчера на разпит бе призован и другият съпредседател на ПП Кирил Петков. Той обаче не се яви, тъй като е в чужбина.

Петков замина извън България още в неделя като пътуването първоначално бе обявено за непредвидено.

Впоследствие стана ясно, че той отива в Братислава с официалното обяснение, че ще открива структура на "Продължаваме промяната" в столицата на Словакия. В понеделник обаче изненадващо Петков се появи сред говорителите на конференцията GLOBSEC. Неофициалното обяснение от източници от ПП бе, че търси контакти с шефката на ЕК Урсула фон дер Лайен.

Заради записите, разпространени от Радостин Василев, прокуратурата започна и разследване за престъпления против републиката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тия измамници и бандити кой ги избра изобщо? След съмнителни танкерите с петрол и хартиени самолети още ли им вярвате че ще продължат промяната?
108
2
 
0
 
! Отговори
От 106 преди 10 месеца
Ок, разбрах че си способен, да копираш текст от едно място и да го псотваш на друго. Рабзрах, че можеш и минуси да слагаш. Засега се проваляш тотално в това, да ми покажеш, че има пресътпление. Не, че не искам да ти вярвам, дори напротив - ако нещо лошо се случи с ПП, няма да изтрезнея 3 дена, защото ще събера на купони половината град, ама ... трябда да действаме с конкретни факти, иначе не сме по-добри от Петков, когато "арестува" Борисов.
107
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ококориха го
106
1
 
1
 
! Отговори
Посолството ще преди 10 месеца
Се намеси да спре прокуратурата! Ще видите! Или Урсула!
105
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Краварчетата във форума съвсем изпискаха легена от тъпoтия...Тиквата бил руски агент! Муахахахахаа...
104
1
 
6
 
! Отговори
Реалист преди 10 месеца
Айде при бай Ставри, барабар с канадеца!
103
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Хаха 102 - Не съм от клакьорите (дори не съм сигурен з азначението на тази дума) на Копейкин, но каквтоо и да са направили те, как това "оневинява" или променя сеганата ситуация с ПП?
102
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Хаха - питай и дали тея дето мажеха с червена боя в Центъра са извикани? Има ги снимани на сто камери и снимки.
101
2
 
2
 
! Отговори
АнонимеН преди 10 месеца
ПУТИНИСТИТЕ НЯМА ЗА КАКВО ДА СЕ РАДВАТ, ЗАЩОТО РАДЕВ Е ЗА ОРЪЖИЕ ЗА УКРАЙНА ;) А ЗАКОНА ЗА БУТАНЕТО НА МОЧАM ВИНАГИ ЩЕ СЕ ПРИЕМЕ ОТ ПП-ДБ И ГЕРБ ДОРИ И ДА СЕ МРАЗЯТ ЗА ТОВА ВИНАГИ ЩЕ ГЛАСУВАТ ЗАЕДНО ЩОТО Е В ТЕХЕН ИНТЕРЕС!
100
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен 96 - Доброволно, каква информация е била предоставена от Киро и компания? Питам само. С факти. Не е нужно да ми изписваш целия НК. Нека докжем, че има конкретни пресътпления. Прокуратурата не е толкова бавна и куха, колкото я изкарват. За Гешев ще е най-щастливия ден, ако има за какво да арестува всички ипосле съда да ги натика в затвора за по 20 години.
99
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Значи те са отишли в посолство и там са разказвали как ще сменят ръководства на служби и са давали информация за технологията на тази смяна, имена и тн...аз по нашата конституция не намирам държавен орган с име посолството...
98
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Върви борба на всички фронтове! Сайта е възралил всички щатни тро/ляци днес да се "възмущават"! Направих си труда да прочета донякъде "мненията" и.. отврат!
97
13
 
4
 
! Отговори
Хаха преди 10 месеца
Ябе я да питам клакьорките на кремъл тук, а когато Копейката и неговите протежета от Възраждане призоваваха за насилие, хулиганстваха, развяваха руски знамена и заплашваха какво стана ? Прокуратурата спеше и не реагира с нищо, даже не ги извика за обяснения. Нещо много ми се струва че едностранно се гледа тук на нещата. Разни *** и корумпета искат да потушат недоволството от управляващата ни вече 80г комунистическа *** !
96
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Леле до къде стигнахме, Баце да ми стане симпатичен!
95
5
 
3
 
! Отговори
Аууу преди 10 месеца
Трябва са има и обвинение срещу президента! Ала бала Манипулация на изборни резултати!
94
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
до 93 Спокойно, никой няма да се усъмни, че Борисов е човек на Путин. Това е толкова невероятно, че няма кой да се усети.
93
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен 89 - Гастлайтвам те малко, но посочи ми конртните примери, в които се е нарушева точния закон? Защото в целия разговор не се чува "беше ми наредено, да дейстам против интересите на странта", каот всичко казано, може да бъде зададено, като "съгласуваме дейстията си с нашите евроатлантически партньори, защото това дава най-добри шансове на България, да получат максималната сума от фонда за възстановяване". Не казвам, че е правилно ... са си "вързали гащите".
92
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
За ала-балата с президента говорят че са злоупотребили с неговия авторитет за да си направят политическия Препиращ ГЕРБ проект.
91
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Чл. 104. (1) (Доп. - ДВ, бр. 50 от 1995 г., изм. - ДВ, бр. 153 от 1998 г., изм. - ДВ, бр. 26 от 2004 г.) Който издаде или събира с цел да издаде на чужда държава или на чужда организация информация, представляваща държавна тайна, се наказва за шпионство с лишаване от свобода от десет до двадесет години, с доживотен затвор или с доживотен затвор без замяна.(2) Ако деецът доброволно разкрие пред органите на властта извършеното престъпление, наказва се при смекчаващи обстоятелства.(3) (Изм. - ДВ, бр. 95 от 1975 г., изм. - ДВ, бр. 99 от 1989 г., изм. - ДВ, бр. 26 от 2004 г.) Информацията, пред
90
2
 
4
 
! Отговори
Забилязвам преди 10 месеца
Че нама обвинение срущу Ала Бала схемата с Президента? Манипулация на избори?!