Радев: Поканата на Зеленски трябваше да се съгласува с мен

Винаги съм защитавал българските интереси, а не тези на други държави
Обновена: 10 юли 2023 10:41 | 10 юли 2023 10:39, Стела Стоянова
733
Радев: Поканата на Зеленски трябваше да се съгласува с мен
Снимка БГНЕС

"Когато министър-председател реши да покани президент, институционалният диалог изисква поне това да бъде съгласувано с мен, преди тази покана, а не да бъда уведомяван за вече предприети стъпки". Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти по повод визитата на украинския президент Володимир Зеленски в България.

"В тази ситуация, разбира се,  най-лесното беше да не провеждам такава среща, но това не е добър сигнал за България. Особено за 300 000 българи в Украйна. Надявам се МС да спазва елементарните правила на протокола", добави Радев.

"Аз винаги съм защитавал българските интереси, а не интереса на други държави. Въпросът е чии интереси защитават политици от парламента и от правителството. Очевидно, в много случаи - не българските. Кое задава тяхната политика?", каза президентът.

Още по темата
"Миналият октомври един от президентите от Източна Европа изпрати проект на декларация за незабавна подкрепа на членството на Украйна в НАТО от всички държави в Източна Европа. Тогава отказах да подпиша, защото приемането на Украйна в НАТО преди установяването на траен мир там означава пряк конфликт НАТО-Русия. И тогава се надигна един вой срещу това и сега същите тези яростни критици изведнъж промениха мнението си и приеха моята теза.

Въпросът е имат ли собствено мнение и позиция? Защото те безпрекословно следват мнението на големите държави, което в случая е добре, защото те имат разумна позиция, но всъщност нашите управляващи нямат свое мнение и позиция и това е големият проблем. А национално отговорното поведение изисква да имаш собствено мнение", коментира президентът.

Ясно е едно - наливането на повече оръжия увеличава риска в тази война и то риск за всички ни, колкото и далече да ни изглежда тя", подчерта Радев.

"В момента явно текат скоростни процеси на препланиране, на промяна на критериите, така че да се освободят определени въоръжени боеприпаси и да се обявят за излишни. Призовавам управляващите да бъдат много внимателни, защото това засяга националната ни сигурност", каза президентът, цитиран от БГНЕС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


733
Още по темата: Румен Радевзеленски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
566
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Кой си ти бе, че да съгласуват тебе? ***! Руска ***
565
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Досега Радев натири Бойко, Кирчо, Асенчо, Грозданката, Нинова, Цачева, Герджика... списъкът е дълъг
564
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Визитата на Зеленски трябвало да се съгласува с Радев, който пък, от своя страна трябвало да я съгласува с Путин. Но съгласуването нещо не се получило...
563
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
На агенти нищо по-рано не им се съобщава, въпрос на сигурност е, да спре да реве и да се оплаква като мома, а да си носи отговорността за двойната игра която играе.
562
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
По принцип, няма как визитата на Зеленски да се съгласува с руски шпионин - има едни неща, викат им "мерки за сигурност"...
561
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Да съгласуват с тоя?!? Все едно направо да кажат на Лилипутин че Зеленски ще идва. Чорапът Радев е много зле.
560
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Само това оставаше - да изпортим всичко на путинския шпионин Радев. Тоя чорап не знае ли, че има мерки за сигурност и тези мерки за сигурност включват всички решетникови резиденти?
559
1
 
1
 
! Отговори
Бай Иван 2 преди 9 месеца
До сиромах: Не четеш добре ! РУСИЯ И САЩ НЕ СА ПОДПИСАЛИ ДОГОВОРА ЗА ЗАБРАНА НА ИЗПОЛЗВАНЕТО НА КАСЕТЪЧНИ БОМБИ !ФАКТ! Това дефакто означава че се съгласяватр да бъдат използвани при военен конфликт.
558
2
 
1
 
! Отговори
Бай Иван 2 преди 9 месеца
Що да докладваш кадето трябва и да имат време да организират атентат ли ? Пък и твиоите служби направо ще помогнат ,вместо да осуетят! Президент с открито анти веропейска и антинатовска позиция! На пряко подчинение на руският посланник!
557
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Радев е ухо
556
6
 
2
 
! Отговори
сиромах преди 9 месеца
Гн президент,как да бъде съгласувано с Вас след като един човек с чувство за малоценност според мен е зает с мисълта,че непременно трябва да се пише пред името му акад.!Аз дори предлагам за да изкорени това му чувство да се споменават пред името му и всички предшествуващи го титли:доцент, професор, доктор/ако има/!Няма да коментирам лъжата му,че щом Русия е използувала касетни бомби,значи може и Украйна!Значи щом САЩ са използували атомни бомби Русия също може да използува!
555
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
удари си една ракойка, да се успокоиш, не можа да предадеш на *** информацията навреме а
554
3
 
9
 
! Отговори
мдаа преди 9 месеца
направо да уволниш премиера обаче за твое съжаление той не е служебн и н е назначен от теб за да те пита дали да пръдне.
553
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
около 1 милион са българите в Украйна и е крайно време на тези лица да се дава гражданство с предимство, защото те са доказали какви са. Разни изселници в Турция се дава , а на тях се правят спънки.Радев е много прав и американските за----ци е крайно време да си стоят на местата, а не да се правят на световно ангажирани.Народа боледува, а те какво правят - лудуват. Така не става . Трябва да се оправим нашите проблеми, а не да си създаваме още нови.
552
4
 
7
 
! Отговори
бг преди 9 месеца
на вид се селски хубавец и не личи че руски си подлец
551
2
 
9
 
! Отговори
така ли преди 9 месеца
Нали ти зи пълномощника на Путин тук как може без твое разрешение!
550
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тоя пък за кой се мисли!
549
11
 
5
 
! Отговори
българин преди 9 месеца
Достойният президент!
548
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
ами по нареждане на посолството... затова и скумрията отиде на срещата на нато във вилнюс...
547
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До SSS .... "най-лесното беше да не провеждам такава среща, но това не е добър сигнал за България. Особено за 300 000 българи в Украйна..."