Президентството: Отстраняването на главсека на МВР - пълномащабна чистка

Радев отказва да освободи Петър Тодоров
94
Президентството: Отстраняването на главсека на МВР - пълномащабна чистка
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Мотивите към предложението за отстраняване на главен комисар Петър Тодоров от поста главен секретар на МВР са изцяло политически и са продължение на пълномащабната чистка в тази институция. Посочените аргументи за липсата на организация и контрол върху дейностите на МВР са в остро противоречие с Докладите за дейността на МВР за 2022 г. и първото полугодие на 2023 г. на самото Министерство на вътрешните работи. В собствените си доклади МВР отчита по-добри резултати и по отношение на регистрираните, и при разкритите престъпления. Това се казва в позиция на Президентството.

Още по темата
"Искането за отстраняване на главния секретар на МВР обаче напълно се припокрива със записа на партийното събрание на "Продължаваме Промяната" от месец май, в което уволненията в системата за сигурност са мотивирани с целта "местните избори ще са с наше МВР", допълват от институцията.

"Българските граждани и медиите могат да изискат и да се запознаят с Докладите за дейността на МВР за 2022 г. и първото полугодие на 2023 г., в които професионалната дейност на институцията е оценена на базата на конкретни данни и статистически показатели. Така те ще могат сами да преценят каква е истинската причина за искането за отстраняване на главния секретар на МВР.

Държавният глава счита, че освобождаването на главния секретар на МВР в този момент ще обслужи единствено интереси, различни от обществените”, обясняват още от Президентството.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Още при инцидента в Бургас трябваше да хвърчат глави на високо ниво,но......нищо не се случи и Радев не им потърси отговорност
67
0
 
2
 
! Отговори
чисти путлерофилите преди 7 месеца
Чистете всички рублофили от властта! Президената е предател руски!
66
1
 
0
 
! Отговори
Алекс преди 7 месеца
Шарлатаните ги заковаха.Има запис,който доказва,че искането за смяна на главния секретар е изцяло политически мотивирано.Радев е напълно прав.
65
2
 
2
 
! Отговори
Факт преди 7 месеца
Всеки има свои пристрастия и гледна точка по всеки един въпрос, но казаното от Президента е ФАКТ - този главн секретар не е от вчера (между другото назначен от същите хора, които в момента ръководят правителството) и РЕДОВНИТЕ правителства до сега правят доклади, в които обясняват как МВР супер се справяло, а му иска оставката, защото "не се справя"... как и да го върти човек, трябва да си или с психически отклонения да не виждаш или да мислиш другите, че имат и няма да видят.
64
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Правителството защо пита Радев ? Да пита директно Путин.
63
2
 
8
 
! Отговори
Аноним преди 7 месеца
И кой управлява в тази държава сега правителството ли или президента Нали сме парламентарна република
62
1
 
3
 
! Отговори
Инициативен комитет преди 7 месеца
Ще издигнете Jivee mi se за президент оня с стек рибая и ЕС класата по полезен ще бъде за България от Рундьо
61
2
 
9
 
! Отговори
После защо преди 7 месеца
Хората се срамуват че са българи!Изкарахте една мутра национален герой остава Румата Русняка да го награди с орден стара планина!
60
2
 
8
 
! Отговори
Това не е държава преди 7 месеца
Превърнахте го в Заддунайски руски външен Кен еф!Така нестава!
59
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До 67:Не са "руски",а просто не са ваши хора.Не лъжи!Ще ти порастне носа като на Пинокио!Виж на Кирчо как стана двоен за една година...
58
2
 
5
 
! Отговори
Днес на погребението преди 7 месеца
На мутрата отидоха чИнгета една камара спортисти депутати всякакви известни циркаджии които претендират да са някакви морални стожери и чисти като сълза.Е не са щом ходят да се кланят на мутрата
57
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Цитат:"Българските граждани и медиите могат да изискат и да се запознаят с Докладите за дейността".И да се запознаем нищо не можем да направим.Трябваше още като чухте записа на Кирчо за как е взел изборите с ала бала да действате,а не да спите.Сега е късно.Те си действат според записа.
56
1
 
9
 
! Отговори
God Bless America преди 7 месеца
Чистка на руските слуги в службите и военен трибунал за държавна измяна!Също и за корумпираните чИнгета!Съсипаха я тази държава!
55
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
радев да се махаааа.
54
3
 
7
 
! Отговори
Трябва чистка преди 7 месеца
На корумпираните чИнгета навсякъде в държавата те я съсипаха и ни ограбиха направо!Не ме е страх да си изказвам мнението!Аз подкрепям свободният запад!И съм демократ!
53
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
СЪПРОТИВАТА НА РУСКИТЕ СЛУГИ РАДЕВ И БОРИСОВ Е БЕЗПОЛЕЗНА
52
3
 
8
 
! Отговори
От боклукджъ преди 7 месеца
Радуий я го над... Кавала.Гаварит Москва
51
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Да иницира протести срещу мафията на Кирил Петков, ще излезем да го подкрепим!
50
7
 
7
 
! Отговори
Абсолютно преди 7 месеца
"Прокуратурата какво казва за казаното от ПеПе в записа на Радостин Василев? Нали Киро каза, че реално имат 7%, а заедно с ДеБе са общо 10% ? Никой ли не разследва записа или го потулиха с техния нов прокурор Сарафов? Какво става, нали в записа всички чухме, че трябва да овладеят службите? С право президентът сега казва това. Лъжа ли е? Те му дават основания. Има доказателства."
49
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
От къде пък разбира Мун дьо дали е чистка или не? Маха се само 1 човек.. и на туй му вика "чистка"? А Ако бяха поискали оставките на 5 човека наведнъж? Атентат срещу републиката?!