Министърът на околната среда: Протестите се политизират

Очаква конструктивен разговор извън предизборния контекст
49
Министърът на околната среда: Протестите се политизират
Снимка: БГНЕС

Протестите на енергетиците се политизират, смята министърът на околната среда и водите Юлиан Попов.

"Всеки един протест се политизира, особено в предизборна ситуация, съвсем естествено е, когато има недоволство да се придърпат хора, групи, партии, които искат да спечелят от това недоволство", каза министърът пред БНТ.

По отношение на териториалните планове, той посочи, че хората няма да бъдат излъгани.

"За енергетиците и въглищните региони има големи пакети за това, което се случва по пазарни причини. Много често аз чувам, че Брюксел ни дава едни пари, за да затворим ние едни централи. Това просто не е вярно. Има един пазарен процес, който свива непрекъснато въглищното производство, а ЕС ни осигурява средства ние да се справим с това. Т. е. това не е някаква сделка, че те ни дават пари, за да затворим", обясни Юлиан Попов.

Екоминистърът очаква конструктивен разговор извън предизборния контекст на предстоящата среща между протестиращите енергетици и представители на правителството и парламента. Попов каза, че правителството работи добре със синдикатите.

"Всичко, което правителството прави в момента е насочено към това да улесни прехода и инвестициите и развитието на региона. Така че ако разговорът се концентрира върху тези възможности, аз мисля, че нещата ще се успокоят", каза Попов.

Той поясни, че за да може целият маришки регион да бъде използван за инвестиционна дейност, там поне 10 години трябва да работят 3 хиляди души.

"Т. е. тези три хиляди работни места са осигурени така или иначе, защиото заравняването на тази площ е огромна дейност, дори и утре да спрат централите, 10 години трябва да работят да речем 3 хиляди души, така че икономическата дейност, включително по изграждането на инфраструктура, която може да се развие там е огромна", каза още Попов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
1
 
! Отговори
миньор преди 7 месеца
Мдааа...и на тоя му изтекоха водите....
43
0
 
0
 
! Отговори
Бай Оня преди 7 месеца
Оставка на правителството и нови избори, това е решението. С тези европенделгейзерски изхождания не може да се разговаря. А на Брюксел трябва да се посочи един среден пръст, да си правят зелени преходи у тях, не и у нас! Долу ЕС, този съюз е смърт за държавата ни!
42
0
 
0
 
! Отговори
Някой преди 7 месеца
До Анонимен 16, добре, по-хубаво е да са на газ, но откъде газ, нямаме такова нещо, или тотална зависимост от Турция като главен износител на руска газ. Объркажа я още с Южен поток, защото се на *** ха пред фе ка лия МакКлейн, вместо да му посочат обратно към самолета и да се праждосва, докато не е арестуван. де такава смелост у български политик и министър!?
41
0
 
0
 
! Отговори
ТЕЦаджия преди 7 месеца
До Анонимен 19, какво преквалифициране, това са несериозни приказки, чака ни уволнение и безработица, при това не само на работещите пряко в ТЕЦ-овета е на тези от многото обслужващи фирми, работещи на територията на Марица Изток.Един от най-големите мошеници на Стара Загора, Дечо Колев е пръв в списъка, от наточени да откраднат европарите. Дечо Колев първо беше БСП, после ГЕРБ, сега и спонсор на ПП.
40
0
 
0
 
! Отговори
д-р Член преди 7 месеца
До ей този е направо 22, и кои са тия модерни технологии, за БГ-то питам, къде са! Белене не се състоя, 1 АЕЦ е недостатъчен, ти ли ще въртиш с *** турбините, гладкомозъчен имбецилодебил с ментална недостатъчност!
39
0
 
0
 
! Отговори
Бай Оня преди 7 месеца
До Ние 26, ще ми дишаш утре пръ днята, като се върнеш към газената лампа и свеща. А като нямаш ток, няма как да тъпееш във фейсбука или форума БГпатка(мама), дето обсъждате особено важния въпрос от стратегическо значение, как да си ощавите пу тки те и подмишниците, *** пат ки!
38
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Всички действия по управлението са политики. Естествено, че става дума за политики. Става дума за управление, което да е в дългосрочна полза на обществото на България. А не за прокарване на чужди експерименти.
37
0
 
3
 
! Отговори
бай Бай преди 7 месеца
Повечето членове на ДБ и ПП са хора произлезли от Еко НПО-тата!!Само че НПО-та финансирани от Запада!!Та тяхната цял е затваряне на въглищарките и АЕЦа!Да сте чули нещо за залтодобива или за добива на цветни метали ???
36
0
 
2
 
! Отговори
бай Бай преди 7 месеца
Ми нали вие политиците написахте тия работи и се съгласихте на исканията на брюкселските измамници!!?? Били се политизирали?? Ми нали политически партии управляват живота ни??
35
0
 
0
 
! Отговори
естествено преди 7 месеца
Щом не искат да разговарят,а искат директно оставка какви да са!?
34
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Другари пролетари, на класова борба! Долу капиталистическата класа! Капиталистите ви лъжат! Присъединете се към Авангарда на славната Червена армия на пролетариата!
33
0
 
3
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 7 месеца
Кой ви дава или по-точно , кой ви раздава дипломи за образование ( основно , средно или висше ) ? ! Това е поредното доказателство за корупционните схеми и практики в Република България - Министър да изказва подобни мнения и да прави заключения .
32
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Няма министър за минните ресурси,производство,проимишленост и индустрия,а има минен технически институт в който се обучават кадри,а нямат свои институции в които да решават въпроси по ресурси на подземните полезни изкопаеми да не са в противоречие след като се появили на повърхноста на земята извадени,а иначе за околната среда и водните ресурси има и комисия ДКЕВР с още голямо министерство слято от няколко МИ,МЕ,МП,МВ(Р),а помоща в млрд. от какво се дава-от еко такси,които след туй няма да има,а
31
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Трябва да се опълчим на Еврокомисията и Брюксел!
30
2
 
8
 
! Отговори
Нац стачка преди 7 месеца
Нека се организира общонационална стачка - да спрат всички мощности, да няма производство на ток, за да видят тези, които искат да ликвидират ТЕЦ-овете за един ден какъв ще е ефекта, за който толкова много настояват.
29
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Абе, досега не ти пречеха вредните емисии? Как стана толкова екологичен за една нощ?
28
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Само оставката на правителството ще реши проблема, защото ПП са част от проблема, а не неговото решение.Оставка!
27
1
 
6
 
! Отговори
Ха-ха преди 7 месеца
Те са си чисто политически
26
4
 
5
 
! Отговори
Ние преди 7 месеца
Кой им диша вредните емисии - НИЕ, а кой ще си изпати от тях в бъдеще - ДЕЦАТА НИ!
25
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Миньорите днес да не идват в Народното събрание защото Бойко днес има мач.