Лена Бориславова: Сарафов ще бъде разследван

За първи прокурор по разследването бе избрана съдия Даниела Талева
15 окт 2023 22:27, Нели Христова
140
Лена Бориславова: Сарафов ще бъде разследван
Снимка: БГНЕС

ПП-ДБ не могат и не би следвало да могат да сменят главния прокурор, но успяхме след 12 години липса на политическа воля  да осигурим мнозинство за приемане на механизма за разследването му. Сарафов ще бъде разследван.

Това написа Лена Бориславова в профила си във Facebook в неделя вечер.

Така тя обяви на широката аудитория, че в петък в "Държавен вестник" бяха публикувани промените в съдебния закон, където е написано, че прокурорът по разследването на обвинител №1 разследва и заместниците му. С тях се слага край на дебата, който тече от лятото, дали механизмът може да се прилага и по отношение на заместниците на прокурор №1.

За първи прокурор по разследването беше избрана на случаен принцип съдия Даниела Талева от Софийския градски съд. Макар това да стана още на 7 юли до момента Прокурорската колегия във ВСС не я назначава за прокурор във Върховната касационна прокуратура (ВКП).  Причината е, че за разлика от НПК в съдебния закон не беше записано, че прокурорът по разследването освен обвинител №1 разследва и заместниците му.  А сигналите, които са постъпили, са срещу и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов, който преди беше зам. главен. На това основание Прокурорската колегия отказа през юли да назначи във Даниела Талева във ВКП. Наложи се парламентът да нанесе корекция в съдебния закон. Именно тя беше обнародвана в петък в "Държавен вестник".

Сега след като има тази поправка, кадровиците трябва да назначат съдия Талева за прокурор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
4
 
3
 
! Отговори
Възраждане са педита преди 7 месеца
Не харесват Лена, а Вовата Путин...
100
0
 
4
 
! Отговори
По-убава е от Костя. преди 7 месеца
И от Цомчо също...
99
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
ХАХАХА СМЕШНА Е !
98
1
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 7 месеца
що й са връзвате бре?..Толкова ли не разбирате,че това е чиста проба предизборна пушилка?...Ама само вижте колко "знакови" персони са разследвани!..И колко са преминали през панделата..Викате :..-"Аааа,сега вече нема да е така!" ?...Стига ,моля ви,заболе ме коремо от смех !
97
1
 
6
 
! Отговори
Аноним преди 7 месеца
Лена и какво от това Ревахте против Гешев махнах те го държавата е потънала Това интересува ли промените ДАЛИ е този онзи или незнам КОЙ си какво от това Само заблуди Лена промените управляват благодарение на ГЕРБ и ДПС Незнам какви са тези хвалебствия с 36 депутата сте БОЖЕ толкова заблуди че вече незнам и кои ви вярват
96
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
"Работничка" за 14000 лева.
95
2
 
11
 
! Отговори
опетков преди 7 месеца
До Плебеи стига сте Стига си възхвалявал тази некадърна треторазрядна "юристка", която се издигна само благодарение на рунтавата си ..утка и сега раздава истини от последна инстанция. За нашето правосъдие е абсолютно без значение дали главния прокурор и заместниците му ще бъдат разследвани. Нашето правосъдие е пропито от корупция, парите, а не властта ръководят решенията на прокурори, съдии, следователи. Другата причина е липсата на морал в тези среди, алчност и чувство за безнаказаност.
94
2
 
6
 
! Отговори
факт преди 7 месеца
ще го разследват и заключението ще е, че е "света вода ненапита", а в 8-те джуджета е ял кютетата на Пепи Еврото само... между другото, къде е Еврото? нещо много си траят всичките по въпроса... прах в очите на слепите от народа...
93
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тази говорител на посолството ли е?
92
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Пусни този парапет и забрави политиката.
91
10
 
2
 
! Отговори
toti преди 7 месеца
Гонка до дупка ,да видим ГЕРБ как ще се измъкнат или ще развалят удормата,мислейки че им готвят клопка.те сами незнаят каква реформа да направят,но ако излезе добра,ЩЕ СИ ГО ПРЕПИШАТ мислеки се за хитреци,НО НАРОДА ВЕЧЕ НЕ Е *** и разбра игричките им за което сега са на косъм за ПП и ДБ и ако мърдат той ще се скъса !!!
90
1
 
2
 
! Отговори
До 111 преди 7 месеца
Парий си ти самият и тези като теб, които слушате и изпълнявате внушенията от лидерите в сянка, чрез социалните групи и социалните медии!
89
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ленче, бъдете мили, ще му падне и на Сарафов пердето, като на Гешев и ще извади къщата от Испания и декларацията от Канада на дневен ред. А сте поели ангажименти да перете взаимно.
88
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
как да не можете. ПП и ДБ, с любезната подкрепа на ГЕРБ и ДПС сменихте Гешев със Сарафов. Каква промяна само, а?
87
4
 
12
 
! Отговори
Тотална политическа преди 7 месеца
Явна и нагла политическа намеса в съдебната власт от страна на ПП-ДБ чрез Бориславова!ПП-ДБ действат като нацистка или комунистическа партия - единствено те са прави и имат право да дават нареждания, другите са ***, който да изпълнява капризите им!
86
1
 
22
 
! Отговори
Think преди 7 месеца
Пичове щом сме я докарали тази да е сив кардинал и да управяла държавата... Всичко е приключило.
85
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Няма нищо случайно на този свят. Бебето е кръстено на дядо си Петко и се казва ПараПЕТКА!
84
2
 
9
 
! Отговори
файда преди 7 месеца
И Сарафов, и Гешев, и Филчев, и Цацаров да разследват, с тази компрометирана прокуратура, ефекта ще е никакъв. От дълги години сме на първите места в Европа по корупция по високите етажи на властта и няма нито един осъден. Да не говорим и за хилядите примери на пуснати престъпници с протекции и т.н. и т.н.
83
19
 
5
 
! Отговори
Плебеи стига сте преди 7 месеца
Плюли Лена Бориславова това е успяла жена политик а вие сте прости бачкери поне тия от вас които не са безработни и армат пенсията на баба си която ПП ДБ увеличиха Спецялно за вас да имате за двулитровка и за херца.
82
4
 
10
 
! Отговори
Интересно... преди 7 месеца
....Бебето на Паралена ли ще го разследва?