Обвиниха Настимир Ананиев в сексизъм, той пък поиска оставка

Росица Кирова се обиди и поиска извинение
6 дек 2023 13:45, Нели Христова
28
Обвиниха Настимир Ананиев в сексизъм, той пък поиска оставка
Снимка: БГНЕС

Настимир Ананиев беше публично уличен в сексизъм. Направи го зам.-председателката на Народното събрание Росица Кирова от ГЕРБ. Той се обиди и поиска извинение, а после и оставката й.

Повод за критиката на Ананиев беше неговото мнение, че тя не може да усмири залата и трябва да отстъпи на друг да довърши точката от дневния ред за споразумението с "Боташ".

"Ако не можете да водите заседанието, отстъпете на някой друг. Когато някой е провокиран да се обажда от място, е защото вие не си вършите работата, позволявате да се говори какво ли не от тази трибуна", възмути се Ананиев.

"Въобще проспивате какви неща се говорят, обиди, които се сипят от тази трибуна, а след това ми коментирате за подвиквания от място. Ако си влезете в роля, няма да има подвиквания от място, отстъпете някой да води друг", продължи да я критикува народният избраник от ПП.

"Аз приемам вашите забележки, но ще ви обърна внимание, че когато мъже председателстват Народното събрание, вие при такива ситуации не им правите подобни забележки", отвърна Кирова. "Сексистко поведение няма да търпя", отсече тя, а залата избухна в ръкопляскания.

Ананиев продължи сюжета и след почивката.

"Фактологията ви опровергава. В 48-ото НС съм направил 24 процедури, нито една не е била към вас. В 49-ото НС съм направил 7, само една е била към вас", опроверга я депутатът от ПП-ДБ. Той се възмути, че има и друга жена, която може да води заседанието вместо Кирова и визира Филиз Хюсменова, която е другият зам.-председател на НС.

"Трябва много внимателно да си мерите думите. И очаквам извинение от вас", обиди се на свой ред Ананиев.

На трибуната скочи зам.-председателят на ПГ на "Възраждане" Цончо Ганев.

"Човекът-партия ВОЛТ си позволи да наругае госпожа Кирова", припомни той една случка от предишния парламент.

"Г-н Ананиев, вие помните ли тогава какво се случи? Какво си позволи една персона да ругае по една жена. Аз съм мъж, за разлика от вас, и излязох да защитя една жена, а вие скочихте с маникюра си да драскате друга жена, господин или госпожа, не знам как се определяте, ваше право е", взриви залата Цончо Ганев, който излезе отново да защити Росица Кирова.

Ананиев отвърна на удара и поиска оставката на Кирова: "След като не можете да се справите, подайте си оставката", скочи Ананиев, който нарече Цончо Ганев "пасквил".

Кирова обяви, че на този апел отговаря "с усмивка и мълчание".

Повод за обвиненията в сексизъм и несправяне с работата тръгнаха от невинна реплика на Кирова. Преди това тя заяви от трибуната, че не може да прави на всеки депутат забележка за това какво говори от място.

"Не реагирам на всяко подвикване в залата, защото трябва на 50 човека непрестанно да правя забележки. Съвсем наскоро ми бяха направили забележка, че не трябва да се държа като класен ръководител", оплака се депутатката от ГЕРБ. "Възпитанието на народните представители е дело на техните родители и на първите 7 години от техния живот", категорична беше зам.-шефката на парламента.

"Няма как да репликирам всеки един, който се изказва от място, опитвам се да го правя, когато е безкрайно грубо и неуважително към народните представители", добави още тя. А поводът за обяснението й бе невинна забележка от Костадин Костадинов, че е трябвало да санкционира лидера на ДСБ Атанас Атанасов, който заявил "тук всякакви хора говорят каквото си искат". Лидерът на "Възраждане" се възмути, че в Народното събрание няма всякакви хора, а народни представители, които имат свещено право да говорят наистина каквото си искат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Точно пък Ананиев, който си записа търбуха докато звучене химна в парламента, да прави забележки. И който влезе в политиката от една мижава, квартал на партийка. ПП са свикнали шефа на парламента да им служи вярно, иначе го репликите и искат оставки.ПП са най-противният политически проект, влязъл някога в парламента.
22
1
 
2
 
! Отговори
Самарин преди 4 месеца
Властната влашка от Видин,завадяла половината град със своите схеми,се кипри по цял дена на най високия стол в държавата.Има още пет зам. председатели на нс,но влашката стърчи на високото място,за да кажят в оня град,колко е важна тяхната избраница.
21
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Най отвратителния от всички отврати в Народното събрание.
20
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тая с големи комплекси.
19
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Криптомире, кротко бе чоек.
18
2
 
3
 
! Отговори
Деси от Сливенския преди 4 месеца
Точно па цончо-бонбончо ли тръгнал да обижда на госпожа
17
8
 
5
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 месеца
Кирова се е държала като типична простачка от партията на националната из мет ГЕРБ.
16
2
 
5
 
! Отговори
ЧЕРВЕНА СОФИЯ преди 4 месеца
ЗАСТАВА ЗАД НАСТАМИР
15
1
 
11
 
! Отговори
мак преди 4 месеца
Не намерих никакви обидни епитети, но явно д.татите са чувствителни душички и се обиждат за щяло и нещяло. Освен това вместо да работят, те си чешат езиците и "дебатират" за гл.уп.ости. Язък за чудовищните им заплати.
14
1
 
13
 
! Отговори
sdfsdfs преди 4 месеца
Това е Настадин Ходжев
13
3
 
25
 
! Отговори
Възмутен преди 4 месеца
Този Аналиев е най-големият олигоффрен в парламента.
12
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ананиев е грозното лице на ПП. И какъв търбух, само!
11
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Точно пък Ананиев, който си записа търбуха докато звучене химна в парламента, да прави забележки. И който влезе в политиката от една мижава, квартал на партийка. ПП са свикнали шефа на парламента да им служи вярно, иначе го репликите и искат оставки.ПП са най-противншят политически проект, влязъл някога в парламента.
10
3
 
12
 
! Отговори
Една подробност има преди 4 месеца
разлика между "уличен" и "обвинен". Последно не разбрах кое от двете е станало. Не че ме касае де, но партията на джендърите взе да се самоизяжда.
9
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Офф тая колко е плоска.
8
3
 
12
 
! Отговори
Докога с този? преди 4 месеца
Хейовете са най-големите сексисти. Защото не са нито мъже, нито могат да са жени. Мразят и двете групи по-равно.
7
1
 
0
 
! Отговори
malgiorno a tutti преди 4 месеца
Оти не им купят на онуй-таковата-башиите (кокорбашии ли са, що ли) по един тазер или електрически остен за *** и като някой зазнае много или се разгорещи - едно хубаво шокче, до конвулсии и припадък, пред камерите, та да се гледа и такъв сеир :) (зер те освен сеири друго не ги виждам да правят).
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Не са карайте бийте сааа :)))
5
13
 
8
 
! Отговори
Роси Кирилова преди 4 месеца
Ние в ГЕРБ-лели не търпим сексистки подмятания, освен ако не са от определен ГЕРБ-чичко!
4
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Никакъв признак за сексизъм не намирам, ако цитатът е точен. Не знам мацката колко силно трябва да е луда, за чуе и разбере нещо, което не съществува. Сигурно постоянно халюцинира.