Председателят на ДСБ за тортите: БСП си търси повод да се бие с Възраждане

Той не знаел кой ги е поръчал
21 дек 2023 21:57, Нели Христова
115
Председателят на ДСБ за тортите: БСП си търси повод да се бие с Възраждане
Снимка: Facebook

БСП си търсят политически повод, за да се "бият" с "Възраждане" кой обича повече руската посланичка Елена Митрофанова и кой брани повече МОЧА (Паметника на Съветската армия - бел.ред.). Така зам.- председателят на ДСБ Йордан Иванов коментира острата реакция, с която БСП отговори на тортите, украсени с отрязани елементи от Паметника на Съветската армия в София, които бяха част от двете коледни тържества на "Да, България" и ДСБ.

 "Не зная чия е била идеята, не знам кой я е направил, наистина не мога да коментирам казуса", каза той пред "24 часа" на въпрос дали тортата на партито на ДСБ е била недоразумение или лоша шега.

Формалният повод за позиция на БСП е, че се бият с "Възраждане" за любовта на Митрофанова, настоя депутатът. Той добави, че тепърва ще се търси решение как ще се процедира с Паметника на съветската армия от тук насетне. "Важно е да се знае: няма влязло в сила решение, че събарянето е незаконно. БСП и "Възраждане" бълват абсолютни лъжи. Няма такова влязло в сила решение". Според него обществен дебат трябва да реши къде да отиде паметника - дали в Музея на социалистическото изкуство или другаде.

На въпрос какво трябва да се случи с паметника на Альоша в Пловдив, Йорданов, който бе и областен управител там, подчерта, че първо трябва да има дискусия в партията и коалицията, защото това е политическо решение.

По-рано мнозинството в парламента прие договорите със строителни фирма да могат да се индексират при инфлация, от която съществено са увеличени цените на материали, стоки и услуги. Общото възможно увеличение е до 50% по основния договор. От ДСБ обаче гласуваха "въздържал се". "След Нова година ще вкараме законопроект, с който тя да не съществува в този вид. Ще ги реформираме. Последните 6 месеца има дефлация на материалите. Не съм чул фирма да връща пари при дефлация, но държавата дава, което е несправедливо", мотивира се Йорданов. От ДСБ са против идеята за индексация на ин хаус договори и са доволни, че в пленарна зала бе подкрепено неговото предложение индексациите в резултат на ценови инфлации да бъдат лимитирани до 50%. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
2
 
0
 
! Отговори
терор терор лекува преди 4 месеца
Драга и не чак толкова фашизоидна маниащина не е лошо да си изясните причинно следствената връзка от миналото за произхода и причините на червения терор , който сега така настоятелно и усърдно критикувате , някога някои от вас или пък на други бащите и родата им му служеха , а пък дедите ви пък служеха на един друг терор , дето викат наследсвеността се предава през поколение .
87
0
 
4
 
! Отговори
баба мара преди 4 месеца
тези не могат да говорят какви прос-то-тии ръси само и какви торти ядатсамо отвратителни хора
86
2
 
9
 
! Отговори
. преди 4 месеца
Киро е нярк0ман и въздухар , супер просташки изцепки , трагичното е , че след управлението на тиквата 18 години , дойдоха тия уж като алтернатива , провалиха се , а сега управляват със шиши и боко и яко гуша за гуша и обиди и са направили парламента на селска кръчма , а опозиция са психопата Копейкин , чалгавампира и Корни, с това разполага България , това дъно е "елита" , позорни деситилетия за тсзи страна , вероятно и се вижда и края. Тая торта само подчертава упадъка в политиката и обществото
85
8
 
2
 
! Отговори
Без паметници преди 4 месеца
На Янкошумкари обиращи мандри и тероризиращи българския народ!
84
15
 
6
 
! Отговори
болни русофили преди 4 месеца
Кви глави,кви трупове, виждате в тортата? Поболяхте се путинофили недни!
83
8
 
3
 
! Отговори
Комунистите преди 4 месеца
У Белене и на прасетата както те са правили с българския народ това заслужават и те а те са им се пазят содомитските съве ц ки Тотеми!
82
7
 
2
 
! Отговори
да ама не преди 4 месеца
До The Masterchefтрябва да се признае че е голяма тъпотия да направиш такава торта .Трябваше да бъде със прасета които ядат концлагеристи та да се хареса на БКП
81
8
 
5
 
! Отговори
The Masterchef преди 4 месеца
Руските содомити побесняха от торта М О Ч А
80
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Пазете ни от пребоядисаните демократи,от комунистите ние сами ще ще пазим.Кой болен мозък от ПП/ДБ роди тая глупост!?Да не се крие,а да си подава оставката .
79
1
 
5
 
! Отговори
А, вие? преди 4 месеца
А, вие за чия любов се борите?
78
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Фашистчета с извратена ментална буря в празните им глави.
77
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
КОЙ направи тортата? КОЙ?
76
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До ПиКаЧу.....и.род
75
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Стари седесари се облизват на детски крайници. Типично.
74
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
С тия машини за гласуване тия пу мияри ще имат и 110 % .Това бяха измамни америкснски избори ,уптавляватпсихопати които ядат паметници .
73
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Психодесни сър, а иначе ДСБ реално са несъществуваща партия ДБ също едва ли имат над 4% вече нека сами да се сетят защо!
72
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
И ние си имаме фашисти, само че още не стрелят като я Прага. Засега само обезглавяват паметници и ги ядат на торти.
71
1
 
2
 
! Отговори
Vol'Jin преди 4 месеца
Ако щете вярвайте ... това е разликата между мира и войната....
70
1
 
2
 
! Отговори
Vol'Jin преди 4 месеца
Та осмисляики цивилизованият живот в Ирландия и периодичното профилактично псуване на колониалният окупатор стигаме до извода, че този нормален цивилизован живот (какъвто българите не са виждали от 30 години и скоро няма да видят с такива диваци начело на държавата) не е далече от племенното начало на социалният живот! Напоследък е интересна рекламата как половин градче в Ирландия търси едно куче с името Изабел. Ако щете вярвайте...
69
2
 
4
 
! Отговори
Vol'Jin преди 4 месеца
Ирландия - сутрин рано. Училището почва чак 9 часа, 10 дори. Хората работят по цял ден. След работа си взимат децата от училище, ако са малко по-далеч. Вечер се събират в местния пъб , пииват си удобно на диванче, кресло, бар столче. Това им е социалната мрежа. След приказки и обсъждане на деня и приятелска общност се прибират вкъщи с усмихнатото:*** Britain, защото преди този скучен, цивилизован живот е бил невъзможен. 10 часа вечерта -Lights outНа сутринта всичко се повтаря до уикенда фемили