Борисов: В тази гадна война България направи много повече от по-богати държави

Той увери Австрия, че границите ни са готови
7 мар 2024 10:50, Нели Христова
192
Борисов: В тази гадна война България направи много повече от по-богати държави
Снимка: БГНЕС

Каквито и избори, каквито и вътрешнополитически проблеми да има една държава, тя не трябва да ги решава през другите. Ние ще направим и правим така, че и австрийците, и европейците да бъдат сигурни в нашите граници. Нито България, нито Румъния заслужават на мостовете денонощно да стоят живи хора.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред конгреса на Европейската народна партия (ЕНП) в Букурещ, предаде БГНЕС.

Лидерът на ГЕРБ декларира пълна подкрепа за Урсула фон дер Лайн за втори мандат като ръководител на Европейската комисия.

"Сега е моментът, сега ни трябва силен председател на ЕК, силен председател на ЕП, днес трябва да гласуваме за Урсула фон дер Лайн. Урсула, нашата делегация на ГЕРБ и СДС ще даде всичките си гласове за теб", заяви Борисов.

Пред конгреса на ЕНП Борисов представи вътрешнополитическата ситуация в България и помощта, която страната ни е осигурила за Украйна във време на война.

"В последните месеци, макар и с колебливо правителство, но с много силен парламент, България, която разполагаше с остарял тип съветско въоръжение, е дала и помогнала на Украйна много повече от големите и богати държави в Европа. С боеприпаси, с бронетранспортьори, с танкове и артилерия. В тази абсолютно гадна война, България направи много повече от държавите с големи възможности", заяви Борисов.

Той изтъкна диверсификацията от руски газ, петрол и ядрено гориво. "В следващите няколко месеца започва строителство на две ядрени мощности. Мога да изброявам още много, но днес със самочувствие мога да кажа, че се справяме добре", каза Бойко Борисов.

Очаква се по-късно днес лидерът на ГЕРБ да проведе среща с канцлера на Австрия, на която основен акцент да е Шенген и сигурността по границите на ЕС.

"Само на 60 км от тази зала е "Дунав мост" 2, където с километри стои опашка от ТИР-ове", каза Борисов и призова австрийските политици да отидат сами и да видят антизелената среда, която съществува там. "Шофьорите на ТИР-ове прекарват денонощия там. Това не е 21 век. Това не е начинът, по който да работи Европа", каза още Борисов и даде заявка за сигурни граници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


192
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
168
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Сата НАТОНали заминаха БТР-ите. Имаяе и нчколко самолета май дето тихомълком изчезнаха.А това с "ПРОДАВАЛА" ГО пиши след като вземем някакви пари. За сега са си чисти подаръци само и само повече хора да измират в Украина. Накрая войната ще приключи с разглобяването на Украина и ние ще хванем дебелия с нащо ПРОДАВАНЕ. Големи бизнесмени сме де няма що продадохме си историята, продадохме си интересите, продаваме България на части, страшна работа направо.
167
0
 
0
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 месец
Да припомним,че България е единствената страна,която в замяна не получи от НАТО никаква заместваща техника -----///------ Заместваща техника за кое? България досега само е ПРОДАВАЛА боеприпаси и резервни части.
166
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 169 "Откак каза,че ще дават оръжия,за да подклаждат войната и да рискуват да ни вкарат в нея се преорентирах към други...." - поредният неграмотен про'с'так, изненадан от Тиквата...
165
1
 
4
 
! Отговори
Петър преди 1 месец
Да припомним,че България е единствената страна,която в замяна не получи от НАТО никаква заместваща техника
164
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тук плюещите, не са българи, а жалки ***.
163
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Когато Борисов говори, ПП,ДБ трябва да си водят записки. И пак не е сигурно, че ще научат нещо.
162
2
 
4
 
! Отговори
Lina преди 1 месец
Защо шифьора на мутри и мафиоти говори и представя България
161
1
 
3
 
! Отговори
Галя от EmbassyTO преди 1 месец
боцко е ясен. Др ънка си, да се разнообразява. Те във война ще натикат България, само уср да е добре
160
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Цццц,ТОЯ ПАК РАЗПЪВА ЛОКУМИ ОТ 1001 НОЩ. ДАНО ПОНЕ САМ СИ ВЯРВА.
159
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Преди гласувах за Бойко.Откак каза,че ще дават оръжия,за да подклаждат войната и да рискуват да ни вкарат в нея се преорентирах към други.Марш,марш,пожарникара наш!Марионетки ни докара във войната да ни вкара!
158
2
 
3
 
! Отговори
ФСБ преди 1 месец
Пак ще се срещнем..След 10 години..Вчера ли бяхме..на 22...
157
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бойко фръгай се БТРо и оди на фронта, белкем се отървеме от тебе.
156
2
 
13
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 1 месец
В следващите няколко месеци започвало строителството на още две ядрени мощности.А ние не знаем. То проектирането и финансирането още го няма. Само блясък в очите.
155
1
 
4
 
! Отговори
Безпартиино сираче . преди 1 месец
Няма съмнение . Борисов е виновен за войната.Руското посолство откри виновника.Мутро фанава докладва стриктно. Путин записва в списъка...Мамата си е .....
154
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Излизат все повече факти , не че ние обикновенните хора отдавна ги знаеме, че Борисоф участва пряко в подготовката на войната в Украйна.Вчера излезе ,разпространени първо от украинския сайт InformNapalm и впоследствие са разкодирани от българската онлайн общност от експерти по киберсигурност и борба с дезинформацията "Елфите",кореспонденцията Евгений Зобнин - помощник на руския политик Александър Бабаков..Става ясно защо Картата дълги години беше ревностно пазена в тайна от управляващите тогава
153
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
България застана за пореден път на страната на нацистите. После да не реват някои, като дойде нов народен съд и окупация. Всичко е заслужено.
152
1
 
13
 
! Отговори
голям мошок преди 1 месец
тоя пак го удари на строежи.белене построи,сега са наред други ядрени чудеса
151
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ББ пак кърти. "Нито България, нито Румъния заслужават на мостовете денонощно да стоят живи хора." Сигурно трябва да ги убиват тези хора, за да стоят НЕживи там хахаха
150
4
 
1
 
! Отговори
Цветан Фиков преди 1 месец
Ами прав е баце.
149
10
 
4
 
! Отговори
позор! преди 1 месец
Една от основните причини за "тази гадна война" си ти, неграмотна мутро от СИК, която мафията направи дори до премиер на нещастната ни държава! Ти хариза на началника ти - чудовището в Кремъл "Турски", пардон, "Руски поток" за три милиарда наши пари и развърза ръцете на кремълския да убива стотици хиляди невинни хора, да изравнява със земята цветущи градове! Ти си престъпник и винаги си бил лакей на Путин! "Пътната карта" се намери, мутро банкянска и жална ти майка СИКаджийска!