Виктория класира България на финал на Евровизия 2021

Страната ни попадна в топ 10 на втория полуфинал
Обновена: 21 май 2021 07:36 | 21 май 2021 06:44, Александър Попов
195

Виктория Георгиева класира България на финал на Евровизия 2021, като това се случва за пети път при участието ни в конкурса.

На втория полуфинал се представиха 17 държави, като 10 от тях се класираха за финала. Нашата страна бе обявена под номер 3, но водещите не ги подреждаха на база вота.

Така българската изпълнителка ще се бори за призово класиране на 22 май, събота.

Виктория впечатли с емоционалното си изпълнение на песента Growing Up Is Getting Old в Ротердам, като тя е определяна като един от фаворитите за победа в тазгодишното издание на надпреварата.  
 
"Направихме го заедно! България е на финал на Евровизия 2021. Емоцията на сцената беше неописуема и не можах да сдържа сълзите си. Благодаря на всички, които ме подкрепиха и ми дадоха възможността да участвам на Евровизия. На 22-ри май ще взема участие в големия финал на Евровизия и ще пея за всички вас, защото това е нашият момент! Обичайте семейството си и оценявайте всеки миг в живота! Обичам ви!", заяви Виктория след като бе обявено класирането.

"Много се развълнувах. Хората много викаха, много ме подкрепяха и накрая ми излезе картинка в главата как мама и татко гледат и просто всичко тръгна. Беше наистина страхотно, през цялото време усещах една емоция, която няма да забравя. Готова съм за финала, за мен по-трудното беше полуфинала, защото трябва да се бориш повече, за да минеш. Сега съм много по-готова", каза българският представител на Евровизия.

Големият финал на Евровизия 2021 е на 22 май от 22:00 часа и ще се излъчва по БНТ.


195
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
163
0
 
0
 
! Отговори
Началото на края преди 6 месеца
Най-хубавото на тази бесен беше краят й. Съжалявам, не ми харесва да е така, но такова беше въздействието й върху мен. Много елементарна, невзрачна и инфантилна. За 14-15 годишни става, но дотам. Класирането й на 11 място беше доста по-високо, отколкото заслужаваше според мен. Пожелавам успех на Виктория по-нататък, защото ми се струва готин човек.
162
0
 
0
 
! Отговори
Много важно преди 6 месеца
До Гюргя ПенджуроваДа представиш добре една песен, не означава само да я изпееш перфектно. Има още около 100 други компонента за доброто сценично представяне. Най-важна е самата песен. Ако е ***, какво от това, че не си пял фалшиво. Всъщност най-големите световни музиканти не пеят особено правилно наживо. Защото не това е най-важното.
161
0
 
0
 
! Отговори
По-анонимен преди 6 месеца
До АнонименМай изгладен е твоят мозък. Първо есетата на седмокласниците (имам опит с работата с такива) са по-философски от текста на тази песен. Второ песента е предимно музика, да, добрият текст е приятен бонус, но основното е мелодия, инструменти, аранжимент. Е тук нивото е четвърти клас в музикалното училище.
160
0
 
2
 
! Отговори
И.Б. преди 1 година
Естествено гласувах за нея, защото е от Родината. Чудех се, защо е единствената "монахиня", облечена отгоре до долу и то в депресиращ цвят. Немският коментатор се отзова добре за нея, назовавайки я скалата в прибоя. Най-много ми харесаха кравите на зелената поляна и сеното около тях. Все пак не се класира последна...
159
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Песента беше посредствена дори за стандартите на евровизия.
158
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много монотонна, много отегчителна песен, просто трагедия! Като човек Виктория е много добра, но като певица.....посредствена, тя просто увисва на високите тонове.
157
1
 
9
 
! Отговори
ЕвроБЕЗвизия преди 1 година
Харесвах Виктория. До момента, в който започна да прави своя музика :D Мислех, че миналогодишната й песен е просто недоразумение. Всеки греши все пак. Но с тазгодишната тотално ме загуби. Бе кво се захванах с това подобие на конкурс изобщо, знаех си, че той е за бездарници.
156
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Потресаваща липса на оригиналност и индивидуалност на песента. Изслушах я няколко пъти с триста зора. Сега трябва да си оправям вкуса с нещо, съдържащо повече от 3 тона и различно от "мън-мън-ммм-оуу-мрън". Но и останалите участници са доста зле, така че може и да имаме някакви шансове.
155
0
 
9
 
! Отговори
Умрял кон преди 1 година
Имах надежди, ноооо... Много аматьорско бееее, много елементарно, много детско (ама не в хубавия смисъл), много умряло. Не говоря като ритъм (обичам лежерни, меланхолични и дори депресарски песни), а като липса на "музикантлък", липса на някакъв интересен акцент в парчето, на разнообразие във вокала и инструментала, ако щете. Напън да се направи нещо уж "стойностно", а се се получило тъпня и половина. Само текстът го бива, но без мелодия и силен вокал, той е нищо.
154
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе не е идеално зле. Като за този смотан кОнкурс. Иначе за хора с поне маааалко музикален вкус - бляк! Момичето ми се струва талантливо, ама как се е хванало на това криво хоро, не знам. Дано натрупа опит и популярност (ако това й е целта) и след това да започне да прави истинска музика.
153
0
 
11
 
! Отговори
Sleepy monkey преди 1 година
В рамките на 3 минути заспах 4 пъти. Песента, освен, че е с ужасно невзрачна и безлична мелодия (ама айде, това е въпрос на вкус), няма никаква градация, няма движение, няма развитие, няма разнообразие, абе няма живец. Равна и плоска. Като масовия музикален вкус очевидно.
152
0
 
11
 
! Отговори
Ангел преди 1 година
Ако тази отвратителна песен бъде изпята от кьораво и грозно момиче със синдром на даун ,криви крака и 5 зъба в устата със сигурност ще спечелим . НО нямаме такъв участник . Тази година Евровизия ще спечели държавата която е дала най-много жертви от ковид !
151
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хайде сега да видим нашите патриоти в чужбина. Много по-лесно е да пуснете смс за Виктория отколкото да гласувате за "Славиту". Пък и песента й е много по-добра от "Шат на патката главата".
150
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво, момиче- ще спечелиш първо място- песента е емоция от сърцето, а при теб се получи.
149
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Просто ужасно! Песен, музика, изпълнение, глас, представяне, самата Евровидия - от години!Съжалявам, но всичко е една голяма боза!Помня румънците преди години! Ами беше впечатляваща песен. Мелодията и изпълнението - запомнящи се. Веднага мога да я запея и сега.А това човек не го помни и минута, след като се избави от него.Наистина съжалявам. Много.
148
7
 
17
 
! Отговори
Нико преди 1 година
Много фалшиво пеене, ама много фалшиво.Аматьорско от всякъде. Мъкааааа. Къде я намериха тази мома, без излъчване,,,, черна дупка.
147
6
 
18
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 година
Отвратителна песен,представила България на отвратителен ...конкурс.
146
7
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Момичето има глас и външни данни,но беше облечена отвратително.Песента също не впечатлява с нищо,провлачена е и незапомняща се.Като цяло тази година 2-ят полуфинал беше много слаб,така че на фона на останалите Виктория изглеждаше прилично.Ако погледнем назад енергичните dance и диско мелодии се харесват много повече,но бг продуценти не искат да го проумеят.
145
2
 
8
 
! Отговори
Аз преди 1 година
Това далеч не е най-лошото изпълнение, което съм чувала на конкурса, но като цяло всички участници все едно представят една страна... Не е нужно всички роден фолклор да пеят, но поне да си пеят на матерния език, за да се разбере от къде са..
144
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Виктория е приятно, талантливо и харизматично момиче. Дано успее и започне да прави стойностна музика