7 топ шеф-готвачи превземат кухнята на Gastronomix 2020

Паоло Касагранде от 3*** Мишлен Lasarte пристига у нас за кулинарния форум
Препоръчан материал | Обновена: 6 юли 2020 13:49 | 16 яну 2020 13:00,

Шеф-готвач Георги Бойковски, собственик на ресторант "Кармаре"

Истинско кулинарно шоу от най-висок ранг се завихря в кухнята на тазгодишното издание на единствения по рода си у нас кулинарен форум за професионалисти GastronomiX 2020 в дните от 28 до 31 януари. Богата програма от майсторски класове с участието на седем популярни имена от кулинарния свят очаква посетителите на форума, който за поредна година се провежда в рамките на изложението за хотелско и ресторантско оборудване СИХРЕ в Интер Експо Център.

Сред главните действащи лица на сцената на Gastronomix 2020 e Паоло Касагранде, шеф-готвач на ресторант Lasarte в Барселона, удостоен с три звезди Michelin. Шеф Касагранде ще проведе майсторски клас на тема "Ласарте и неговата среда, нашият начин да бъдем и да готвим".

Ще почерпим и от опита на един от най-успешните български кулинари - шеф Емил Минев. Дирижирал престижни ресторанти в Англия, Дубай, Япония и Малдивите, днес той е директор на кулинарната академия Le Cordon Bleu в Лондон. Шеф Минев е отговорен за подбора на преподавателите в академиите на Le Cordon Bleu и одобрението на талантите в тях.

Балканската кухня на фокус

Четвъртото издание на GastronomiX 2020 ще акцентира на балканската кухня. "Там, където се смесват турско-османската кулинария и балканската кухня" е озаглавен майсторският клас на шеф Умут Каракуш,  който е основател на първата библиотека с подправки в Турция през 2017 г. Знания за османско-турската кулинарна традиция в модерната балканска кухня пък ще почерпим от доцент д-р Йозге Саманджъ, завеждащ катедра "Гастрономия и кулинарни изкуства" в университета Ozyegin University в Истанбул.

Изненадите на GastronomiX 2020 обаче не се изчерпват дотук. Алтин Пренга, един от създателите на легендарния ресторант за Албания и Балканите, наречен "Мризи и Занаве", ще представи своята кулинарна философия и ще демонстрира как превръща фантастичните продукти от един селски район на Албания - както фермерски, така и от дивата природа, във вкусни и модерни авторски ястия, стъпили здраво върху местните традиции.

Как тренди бизнес моделът се смесва със социалната отговорност ще разкаже и популярният български шеф-готвач Георги Бойковски, който става известен с работата си в ресторант "Космос", а по-късно отваря и своя ресторант "Кармаре" - с впечатляваща кухня, съчетала традиционализъм и авангардизъм и изцяло посветена на най-качествените местни занаятчийски продукти, произведени с грижа от малки фермери и мандраджии.

Всички тези професионалисти, заедно с част от най-популярните български блогове, се събират на едно място - Gastronomix 2020. Открийте пълната програма по часове ТУК.

Онлайн регистрацията на sihre.bg осигурява достъп до изложбени зали и зоните на GastronomiX.

Имиджова публикация

Още от
Спонсорирано съдържание

Спонсорирани публикации