Huawei P50 Pro – камерата прави разликата

Спонсорирано съдържание | Обновена: 27 яну 2022 13:22 | 27 яну 2022 13:22, Екип на Investor.bg
Huawei P50 Pro – камерата прави разликата

Глобалният производител на потребителска електроника Huawei отново се връща в играта с P50 Pro. Този телефон беше пуснат преди дни и на пазара в България. Признавам, че бях строг и предварително негативно настроен към този продукт, но няколко дни на работа с него ме накараха да размисля. И така – в днешното ревю ще разгледаме новия Huawei P50 Pro и какво всъщност е новото и впечатляващото.

Дизайн и екран

Още от кутията на HUAWEI P50 Pro става ясно, че телефонът си е флагман. А за разлика от много конкуренти в пакета влиза и зарядно, както и калъфче за самия телефон, игла за изваждане на nanoSIM слота, който отново е с гнезда за две операторски карти.

Да погледнем дизайна, а той е наречен от самия HUAWEI P50 Pro „революционен Dual-Matrix Camera Design“, който го прави силно отличителен. Всеки, който ви види с тази джаджа и разбира поне малко от смартфони, ще знае с какво сте оборудван. А в България смартфонът ще е наличен в две тоналности - Cocoa Gold – какаово златно, и Golden Black - черно. При нас за теста е първият вариант и наистина ми допада. Единствената ми критика е по отношение на лъскавия стъклен гръб, който привлича пръстови отпечатъци като магнит. Но ако сложете калъфче, това няма да е никакъв проблем.  

А дисплеят е наистина доста добър. Той е OLED екран с размер 6,6 инча, с разделителна способност 2700×1228 пиксела и достига опреснителна способност до 120 Hz – както се полага за всеки днешен топ модел. Предлага се и добре познатият Always On Display, разбира се. Тrue-colour дисплеят, поддържащ широка цветова гама P3 и 1,07 милиарда цвята, гарантира консистентност на цветовете, които виждате в реалността и на екрана. Честотата на дискретизация при докосване е до 300 Hz, което означава, че телефонът ще реагира по-бързо на допира ви при гейминг например. А между другото тя е по-висока от тази например в конкурентния Samsung Galaxy S21.  
 
Иначе по подразбиране Huawei P50 Pro използва „интелигентна" разделителна способност и „динамична" честота на опресняване. Може ръчно да го настроите на най-високата разделителна способност и най-високата честота на опресняване.
 
Камерите

Oткъде да започнем? Ето бърз преглед на спецификациите - имаме общо 4 различни камери. Налице е RGB камера, монохромна камера и мултиспектърен сензор. Компанията се гордее със своята първа Dual-Matrix Camera система със Super Main Camera Matrix. А XD Optics (система, която коригира оптичното разминаване и възстановява детайлите в изображението) гарантира снимки с по-добра яснота, докато в същото време подобреният графичен процесор HUAWEI XD Fusion Pro помага за възпроизвеждане на всички фини детайли на изображенията. Основната матрица на камерата показва снимките с реални цветове, а матрицата на телефото камерата е в състояние да заснема изображения с красива яснота, без значение дали си близо или далеч благодарение именно на перископната камера, осигуряваща до 100-кратно приближение. Да не забравяме и ултра-широката камера със стабилизация за ясни снимки от ръка на малки обекти или обекти, които се намират много далеч.  
 
Производителност

Честно казано, няма да подчертая много неща тук. Huawei P50 Pro е снабден с чипсет Snapdragon 888 - и той работи точно както всеки друг телефон със Snapdragon 888 - но само с поддръжка на 4G. Въпреки това работата е много, много пъргава – в нито един момент не изпитах затруднение с него. 5-нанометровият чипсет гарантира превъзходна производителност при обработката на данни и мултитаскинг, а 3D Graphene Liquid Cooling System то своя страна се грижи за предотвратяването на топлината.  
 
Батерия

Тук има леко отстъпление спрямо предходни модели, но въпреки това все още имаме сравнително голяма батерия - от 4360 mAh4. Нямах никакъв проблем да изкарам цял ден със средностатистическо ползване на апарата, като в края на деня обикновено имах между 20 и 35% заряд.  
 
Huawei P50 Pro е топ предложение. В сравнение с миналото поколение е по-лек и по-удобен за държане в длан. Само че пък идва с по-голям екран и по-голяма батерия, така че ще може да съпровожда собственика си в динамичното ежедневие на днешния ден.


Още по темата: HUAWEI P50 Pro
Още от

Спонсорирани публикации