Сърфирането в интернет в ЕС става по-лесно с роуминг от А1

От началото на месеца компанията увеличи с близо 25% мегабайтите в роуминг, валидни за Европейския съюз и Европейската икономическа зона
Спонсорирано съдържание | 20 юли 2022 09:00, Красимир Ангелов
Сърфирането в интернет в ЕС става по-лесно с роуминг от А1

Възможността да сърфираш в Глобалната мрежа е нещо, което за повечето хора вече изглежда напълно естествено – дотолкова са навлезли технологиите в живота ни. В съвременния глобален свят очакването е достъпът до интернет да бъде еднакво лесен както у нас, така и в чужбина – особено при пътувания в рамките на Европейския съюз и Европейската икономическа зона (ЕС/ЕИЗ).

Затова обикновено мобилните абонаментни планове включват различни пакети от мегабайти и минути, които потребителите могат да използват докато са зад граница. И точно за често пътуващите хора количеството на безплатните минути и мегабайти в роуминг в тарифния план се оказват от най-голямо значение.

За да улесни всички, които планират, например, почивка в Гърция или пък са на бизнес пътуване в Германия, А1 увеличи обема на мобилния интернет в роуминг с 25% за всички, използващи стандартна роуминг тарифа на компанията.

Промяната влезе в сила заедно с новия роуминг регламент и политика за справедливо ползване, която беше въведена в Европейския съюз.

Повече мегабайти за всички

Увеличаването на обема на мобилния интернет в роуминг в ЕС важи за всички клиенти с абонамент за мобилна услуга от А1. Крайният резултат е, че сърфирате повече, но не плащате повече.

Увеличението на мегабайтите ще е от 410 MB на 512 MB за всеки 1 лев от месечната такса на абонатите, което представлява почти 25% повече мегабайти за всеки план.

Така, например, ако до 30 юни 2022 г. потребителят е използвал стандартна роуминг тарифа от А1 и е имал включени в плана си 8 200 MB в роуминг в ЕС, а месечната такса му е била в размер на 20 лева без ДДС, то след 01 юли 2022 г. неговите мегабайти за роуминг ще се увеличат до 10 240 MB.

Нека обърнем байтовете в нещо по-разбираемо – например в музика. Ако пускате песните в любимата си платформа с високо качество, тези два допълнителни гигабайта ще са ви достатъчни за още над един ден непрекъснато 24-часово слушане.

Детайлна информация за потреблението в реално време може да се види в приложението Моят А1, като потребителите могат да следят в движение оставащите им мегабайти и да преценят дали след изразходване им е необходимо да включат допълнителен роуминг пакет с мегабайти за, например, предстоящо гледане на филми и видеа във високо качество или видеоразговори.

Сърфирането в интернет в ЕС става по-лесно с роуминг от А1

По-ниски цени на роуминг с до 96% от А1

Новото увеличение на обема на мегабайтите от началото на месец юли идва и след няколко поредни стъпки от страна на А1 за намаляване на цените на гласовите и интернет услугите в роуминг.

През месец април компанията намали цените на роуминга с до 96% за страните от Западните Балкани, които са важна транзитна точка или туристическа дестинация за хиляди българи – Сърбия, Албания, Босна и Херцеговина, Северна Македония, Косово и Черна гора, и за Турция.

С такъв процент за съответните страни е намалена цената на мегабайт мобилен интернет в сравнение с предишната, като настоящата цена е 99 ст. С 91%, пък, бе намалена цената на минута, като сега цената на изходяща минута в роуминг е 59 ст.

Освен това А1 намали цените на роуминг услугите си за страни извън ЕС за всички свои частни клиенти - 2,99 лева за изходяща минута и 9,99 лева за мегабайт мобилен интернет.

Компанията въведе и специални условия за Великобритания, която доскоро бе част от ЕС. Цените за изразходена минута и мегабайт мобилен интернет в роуминг са със значително намаление - съответно от 9 ст. и от 1 ст.

По този начин компанията дава повече възможности за комуникация на всички свои клиенти от голямата българска диаспора в Обединеното кралство, както и на потребителите, които планират екскурзия в популярни дестинации като Лондон и Манчестър.


Спонсорирани публикации