Стотици деца учиха и прилагаха правилата за движение по пътищата чрез забавление на новия безопасен град като хората във Варна

Спонсорирано съдържание | 18 сеп 2023 15:27, Красимир Ангелов
Стотици деца учиха и прилагаха правилата за движение по пътищата чрез забавление на новия безопасен град като хората във Варна

Вчера в Морската градина във Варна официално бе открит новият малък "Безопасен град като хората", с който Банка ДСК помага на децата да усвояват правилата за движение по пътищата по интересен и забавен начин чрез игра. Стотици деца бяха участници в движението със своите колелета и тротинетки на новото цветно пространство в морската столица.

През целия ден малчуганите имаха възможност да учат основните правила на пътя чрез кратка презентация от служители на КАТ Варна, както и чрез специално направената от Банка ДСК игра на карти СТОП!. След придобитите нови знания за знаците и различните видове светофари, децата прилагаха наученото на новия цветен терен, където влизаха в различни роли – на пешеходец, на шофьор на кола или велосипедист.

Специални гости на откриването бяха кметът на Община Варна, г-н Иван Портних, както и управляващият директор „Клонова мрежа“ в Банка ДСК, г-н Димитър Иванов.

"Община Варна отдавна се фокусира върху безопасността в градски условия. Поздравления за екипа на Банка ДСК, който избра нашия град, защото общината е първата в България, която обръща внимание на ниската скорост в града още през 2017 г. Тя активно подкрепя и се включва и в Европейската седмица на мобилността. Благодаря за партньорството!" – сподели г-н Портних.

"Войната по пътищата в България не е от вчера. Ние в Банка ДСК винаги сме вярвали, че бъдещето се гради в днешния ден. Вярваме, че добре обучените деца днес ще бъдат разумните възрастни утре. А за съжаление напоследък е очевидно, че имаме сериозна нужда от повече отговорни възрастни на пътя. Затова нашата инициатива „Град като хората“ се завръща за своето трето издание и тази година сътворихме „безопасен Град като хората“, с който целим да направим правилата за безопасно движение достъпни и интересни за малките деца. Защото те са най-уязвимите участници в уличното движение, но и именно те може да са носители на промяната към по-добро. Като компания – приятел на детето, банката от дълги години влага усилия и средства в грижата за подрастващите и тяхното развитие, образование, а вече и в информация за безопасността им", – каза още Димитър Иванов.

Новото цветно пространство в морската столица е третият терен, който инициативата „Град като хората“ на банката преобразява в полза на обществото. Тази година по проекта работиха талантливите варненски артисти от Kalkan Agency.

Въпреки че фокусът бе върху децата и тяхната осведоменост за безопасността на пътя, от Дирекция Превенции на Община Варна се бяха погрижили и за родителите. Възрастните имаха възможност да сложат специални очила, които показват колко точно замъглен е погледът на шофьора след употреба на алкохол.

За още по-добра осведоменост на децата, Банка ДСК подготвя специален мини дигитален проект на вече изрисувания терен, който скоро ще бъде наличен на платформата за корпоративна социална отговорност на банката – Банка ДСК Помага. С този проект от финансовата институция искат да дадат възможност на училищата и детските градини да говорят на децата за безопасността на пътя отново по интересен и забавен начин.


Още по темата: Банка ДСК
Още от Спонсорирани публикации
Редица зелени активности са част от големия концерт на Графа на 30-и септември на стадион „Васил Левски“

Спонсорирани публикации