"Фанатици препречиха пътя, но турците заминават на талази"

Турският печат коментира блокадите срещу изселниците за вота
23 мар 2017 20:00, Елка Василева
87
"Фанатици препречиха пътя, но турците заминават на талази"
Снимка: БТА

"Фанатици в България препречиха пътя, но турците заминават на талази", гласи заглавие на в. "Тюркие" по темата за протестите край граничните пунктове на българо-турската граница.

Въпреки пътните блокади на "български фанатици" хиляди хора с двойно гражданство в Турция, желаещи да участват по родните си места в изборите на 26 март за 240-местния парламент, потеглиха на път, отбелязва вестникът.

За протестите на българската граница с Турция срещу т.нар. изборен туризъм пише и в. "Йени месаж".

"Турция е под необявена обсада", пише изданието в заглавие по повод на различни действия в някои европейски страни, сред които и България, по отношение на Турция.

"Турция, която се намира под необявена обсада, понася удар след удар от страни, с които е съюзник в НАТО", посочва изданието.

В този контекст вестникът напомня за въведената от САЩ забрана за внасянето на големи преносими електронни устройства в пътническия салон на самолети, пътуващи от определени страни, сред които и Турция. Великобритания също реши да последва примера на САЩ.

Германия пък от пет години прилага оръжейно ембарго спрямо Турция, а Норвегия прие искането за убежище на турски военни от ФЕТО (т.нар. Фетхуллахистката терористична организация, която Анкара обвинява за опита за преврат в Турция през юли м.г.), изрежда мерките вестникът, цитиран от БТА.

"От САЩ до Русия и от Германия до Норвегия всички действащи лица от кръстоносния свят преминаха в действие срещу Турция", пише още "Йени месаж".

Сред примерите е посочена и България, като се припомня, че българският посланик в Анкара Надежда Нейнски е била повикана за консултации в МВнР в София във връзка "с твърдение за намеса в изборите на 26 март", което е изтълкувано от "Йени месаж" като "една от стъпките срещу Турция". 


87
Още по темата: избориобсадаТурция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
2
 
1
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Браво!!! Хората на тази снимка заслужават моето уважение.
60
2
 
3
 
! Отговори
Дарина преди 4 години
Светът не може да разбере защо народи в 21 век увеличават населението си и само унищожават с това все повече природни ресурси
59
0
 
8
 
! Отговори
Венци преди 4 години
До тот
Без уседналост, говорене на български език и изпити за култура, история и държавно устройство, както правят страните на Запад и в Северна Америка, гражданство няма. Гледат се и ползите за страната от такива граждани в бъдеще. Всичко, правено насила, се връща двойно по-зле след това
58
1
 
12
 
! Отговори
Кики преди 4 години
Фанатиците съществуват само при не европейска култура
57
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 66
И след това да се отправят заедно към Парламента и да изметат всичките политици като български така и турски! После нека дойде ред и на поповете и мюфтиите! Ще е Рая на земята ако наистина се получи!!!!
56
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Що не си изпекат няколко агнета,та да се почерпят всички заедно-българи и български турци.Накрая и хоро.
55
2
 
14
 
! Отговори
smej преди 4 години
Всяка нация под диктатура е сбор от овце. Сега турците станаха овце на Ердоган, който ги лъже като Хитлер, че ги водАтатюрк. Не от България, де, а от Европа, САЩ и Русия. Най-жалка им е илюзията, че са другари със смъртния си враг Русия.
54
11
 
12
 
! Отговори
Vreme razdelno преди 4 години
Сбъдва се пророчеството на великата Слава Севрюкова. Част от югоизточната ни съседка ще отцепи плът от България. В североизточна Бг няма да успеят, но югоизтока ще стане турски, защото нашите подли политици нарязаха възпиращите ракети СС 20 и унищожиха армията, слугуваха безропотно на турция и разрешиха на две турски партии да си веят байрака в Бг. Единствено ПП ,, Възраждане,, се бори истински.
53
1
 
13
 
! Отговори
борис преди 4 години
Ако нашите политици не бяха такива пре датели - всички партии без изключение, отдавна щяха да прекратят статута на двойното гражданство всички проблеми биха се решили от самосебе си.В балтийските държави го направиха и руските колонисти, колкото и да се правеха на велики патриоти първо научиха езика,после се явиха на изпит и които взеха изпита станаха граждани на държавата в която живеят,а не на Русия.
Щото патриотизма хубав, ама европейския паспорт е нещо още по-хубаво.
52
1
 
34
 
! Отговори
Ванката преди 4 години
Хората нямат вина - държавата им е дала правото да гласуват, а политиците са позволили да ги има етническите партии. Винете политиците, а не тях. А ако идваха да гласуват за ГЕРБ, БСП или патриотите дори, щяха ли да ги спират?
51
8
 
23
 
! Отговори
тот преди 4 години
на всички турци напуснали трайно балгария да се отнеме двойното гражданство и няма да имаме проблеми
50
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Патриоти и националисти" се излагат и нажежяват обстановката а тези които идват да гласуват съвсем се настройват в полза на ДОСТ. Единственото което постигат е евтин ПР, пред маргинализирания си елеторат. Те и всички останали партии бяха в парламента, защо не приеха нужните закони с които да преустановят този цирк? Сега само се излагат и нажежяват обстановката а пред султана показват, стътрах, слабохарактерност и глупост.
49
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Я,християните се обединиха! - "От САЩ до Русия и от Германия до Норвегия всички действащи лица от кръстоносния свят преминаха в действие срещу Турция", пише още "Йени месаж"
Да не повярва човек!
48
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Писалия тази статия в турския печат,явно е бил на няколко ракии и каса бира.
Крадеца вика - "Дръжте крадеца!"
47
1
 
3
 
! Отговори
Dinosaurus преди 4 години
Слон, вдигнал крак да премаже мишка, тръби: "ама тя протестира, нарушава ми правата, накажете я (след като аз я унищожа, че ми пречи на пътя) помощ, затруднява ме, не вика ура като я смазвам"
46
3
 
1
 
! Отговори
Dogan преди 4 години
Alnkoolu nie si iskame Buylgarska Bursa, Edirne bre alnkoolu! Tam nie dobre,zakvo da ideme na Bulgaristan?
45
21
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фалшивия патриотичен фронт са пълни мошеници.За да спечелят някой и друг глас правят хиляди манипулации.Строят без спечелен конкурс оградата на Турската граница за да не влизат бежанци а в същото време ги возят със самосвалите си от месеци.
44
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А Тамерлан си иска Турция
43
26
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Турция си иска България
42
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Срамота егати простия беден народ простаци смотани отидете гласувайте и вие страхливци загубени дават им по 5-20 лева и реват там егати шматките.